pb

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika spaede.GIT, 18 czerwca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. spaede.GIT

spaede.GIT Stary wyjadacz

mam takie pytanie pzy 200 armatach voodoo5 ile pb można dostać chodzi o przelicznik
    powiedzmy z kajaczka dostane 3pb plus 2 kamienie to jest 6pb czy z 200 armatami dostane dającymi 30% dostane 8 pb czy 7pb jest jakiś przelicznik do wartości pb;)

oczywiście bez wysp zaznaczam chodzi mi o jakiś wzór do przeliczania:rolleyes:

2. Z moich obserwacji na koncie testowym wynika iż posiadając 200 armat voodoo lev 5 + kamień w potworku oraz w skórce, topiąc gracza który normalnie bez dodatków daje 3 pkt bitwy otrzymasz nadal 6 pkt. Dopiero mając 223 armaty otrzymałbyś 7 pkt.
    Czyli: 223 armaty * 0.15 % = 33.45 %
    Doliczając do tego 2 kamienie otrzymujemy 50 % + 50 % = 100 %
    Sumując bonusy:
    (100 % + 33.45 %) * wartość podstawowa PB za gracza przyjmijmy 3 = 4.0035 pkt
    Sumując wszystkie wartości podstawa + bonus mamy:
    3 pkt + 4.0035 = 7.0035 (i stąd oczywiście bierzemy tylko wartość całkowitą) czyli 7

Nie jest to oczywiście oficjalne wyliczenie (gdyż nie posiadamy dokładnego wzoru) a jedynie moje przypuszczalne na podstawie sprawdzenia otrzymanych punktów na kilku kontach.

MOD_BRUTUS i MOD_Widmo lubią to.
  3. spaede.GIT

Smodku z gracza na 2 kamykach dostaje 26pb a przy 28(4.2%) armatach już 1pb więcej wpadło:) czyli 26pbx0.042 daje 1pb:).
    Czyli licząć przy 309 armatach dostanie się 38pb a przy 349 armatach na wysokich mapach nawet 40pb:D.

Dawać więcej Koron:D

4. W takim razie coś w tym wzorze jeszcze musi być o czym nie wiemy ...

5. spaede.GIT

wg. mnie wzór jest bardzo prosty 50+50+armaty% = się pb ostateczne:p

jest proste gdyż gracz 3pb dający bez kamieni żeby dał więcej potrzeba % do tego czyli wg. mnie jeśli z gracza dostaje 3pb to przy 309 armatach będzie 7pb a na wysokich mapach nawet 8pb(339 armaty) niestety przy 329 to da 7pb bardzo niewiele brakuje do 8pb ale to pewnie specjalnie przez BP. żeby łaske mieć:mad:

Ostatnie edytowanie: 24 czerwca 2017
  6. Czort

Czort Młodszy ekspert

Krzyk o 1 PB ,drodzy gracze :cool:

7. KIELCE

KIELCE Wyjątkowy talent

Na mapie bractwa wcześniej można było dostać max - 30 PB teraz przy 140 armatach chwytam 33 PB. Przy 180 "już" jest 34 PB :) 214 armat wskakuje 35 PB dzięki uprzejmości (denku) pewnego gracza.

Ostatnie edytowanie: 13 lipca 2017
  8. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat od dawna nieaktywny, więc zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.