perły=kryształy

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika john009, 12 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. john009

john009 Koneser forum

Mam pytanie. Czy za perły kupować kryształy by robić talenty, czy lepiej kupować armaty

2. BA_Tefnut

BA_Tefnut Guest

Napisz coś więcej o swoim koncie przynajmniej w przybliżeniu aby inni gracze czy też modzi byli w stanie ci cokolwiek doradzić.
    Statek, pokłady, armaty- ile i jakie, talenty, kasztele - na jakim etapie jesteś?

3. john009

john009 Koneser forum

Statek elita 12. 10 pokładów perłowych i armaty 55,60 + admirały. Mieszanina. Kaszteli brak, a talenty głównie w ścieżce ogouna. Mam trochę pereł i nie wiem, czy czekać na 60 f lub admirały, czy kupić na targu kryształy i zrobić talenty albo coś innego ?.

4. MOD_Kali

MOD_Kali Guest

Jeśli masz wolne perły, proponuje na chwile obecna zrobić kasztel "rampa dla kul" co pozwoli ci szybciej strzelac. A dopiero później reszta :)

MAJTEK™ lubi to.
  5. john009

john009 Koneser forum

Jeszcze jakieś podpowiedzi ??

6. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Tak jak wyżej wbij rampę (Tylko do 4 poziomu, resztę wbij na "dni kaszteli" będzie taniej). Nie napisałeś ile masz armat, jak nie masz fulla to kupuj armaty, najlepiej adm. na początek. W między czasie zrób talenty do salwy w bota i proch. Chyba że już masz :D

SMOD_Leonardo lubi to.
  7. john009

john009 Koneser forum

no własnie po 30 60f i adm. a reszta 55 i nie wiem czy kupować za perły admiralskie czy przeznaczyć perły w coś innego.

8. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Reszta? Tzn że masz max armat na statku i pokładach?

Jak tak to lepiej zainwestuj trochę w talenty i kasztele, do zwiększenia salwy i wbij tą rampę.

Dopiero potem sam zdecydujesz czy wolisz adm. do pd czy 60f do salwy z elit. Wtedy będziesz miał większą salwę, więc szybko wymienisz armaty na odpowiedni rodzaj.

9. john009

john009 Koneser forum

tak. max na pokładzie i pełne 10 pokładów, czyli 105 + 100. Chyba dobrze liczę ? Z rampa poczekam na dni kaszteli bo aż taki bogaty to nie jestem :)

10. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

To jak masz fulla to nie wymieniaj na razie armat ;) Wbijaj powoli talenty i czekaj na dni kaszteli. Od jutra mamy event to może będziesz taki bogaty że i bez dni kaszteli sb wbijesz hehe :D

11. john009

john009 Koneser forum

jedynym sposobem wbijania talentów jest posiadanie kryształów. By je mieć trzeba je kupić za perły albo zbierać jeden dziennie, czyli koło się zamyka. Jak kupie kryształy to braknie na kasztele :(

12. *tito031977*

*tito031977* Czeladnik forum

tak bp wymyśliło zabierając stare pergi z których szło zarobić kryształy na talenty i w ten sposób nowy gracz bez wkładania paru tyś złoty nie pogra nawed niema szans z botów tego nazbierać to teraz realia sf nowy po prostu niema szans na rozwiniecie konta

MAJTEK™ lubi to.
  13. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

to że zabrali stare pergi to rzeczywiście utrudniło grę ale jak się chce to można. Ja rozwinąłem statek od 0 przez 1,5 roku do całkiem przyzwoitego - 24 elita, 4 pełne kasztele, uszlachetnione pokłady oraz full 60 ft na różnych stopniach i admirałki. Więc można nie? Ale na początku tylko 5 lvl, podwajacz i legba w talentach. Potem rabacik i zakupy ( to cała inwestycja w konto). Czasu zeszło ale satysfakcja jest. Teraz to już spoko bo krysie z eventów nabijam a perły z admiralkow i pergów ( no i z eventów):p

MOD_Mikser i MAJTEK™ lubią to.
  14. *tito031977*

*tito031977* Czeladnik forum

no 1/5 roku co ty za bajki piszesz przez 1/5 roku teraz to dalej masz kajaka a nie 24 elite hahahahah bez wkłady sporego w pln ::) gram tu juz pare lat i bajki pisz jakiemuś nowemu graczowi no chyba że grasz 24g non stop i plus 1g na spanie:)

15. john009

john009 Koneser forum

a jak to jest z tym tagowaniem wraków. ?

16. ADMIRAL™GK

ADMIRAL™GK Czeladnik forum

Tak ze jak pierwszy oddasz strzał a później ktoś Cię zatopi i dokończy bicie wraku to i tak Ty dostaniesz nagrodę o :)

17. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Dokładnie:)
    Ale jeśli zostawisz wrak i zaczniesz bić coś innego, to już nagrodę dostanie ten co dokończy.

18. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Czy są jeszcze jakieś pytania?

19. john009

john009 Koneser forum

co to znaczy w misji - zbierz reputację u innych graczy ??

20. MOD_Mikser

MOD_Mikser Guest

Pytanie niezgodne z tematem ale odpowiem.
    W misji z poleceniem np. ,,zbierz reputację w ilości 5 u drużyny gaja/Uranos" chodzi o to że musisz wbić 5 punktów dla swojej druzyny czyli musisz zbijać boty przeciwnej druzyny, obrońców Gaii lub Wojowników Uranosa zależy od tego w której jestes drużynie.

Dalsze pytanie proszę kierowac w temacie do tego przeznaczonym.
    Tutaj zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.