PL1 & PL2 - Fuzja

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika 11155778, 10 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co sądzisz o Połączeniu PL1 i PL2 ?

1. Uważam, że pomysł jest DOBRY.

57,1%
  2. Uważam, że pomysł jest BEZNADZIEJNY.

32,5%
  3. Jest Mi to obojętne.

10,4%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. 11155778

11155778 Czeladnik forum

Jak wszyscy dobrze wiemy serwer PL1 troszkę się wyludnił, gra bardzo mało graczy.
    PL2 jest młodszym serwerem więc podejrzewam, że sytuacja wygląda tak samo.

Jaki jest więc sens utrzymywania 2 serwerów skoro można było by połączyć w jeden. Były by tej operacji same plusy dla graczy jak i BP.

Do tematu załączam ankietę, oczywiście po oddaniu głosu proszę swoje stanowisko uzasadnić, wszak będą to argumenty które będzie można przedstawić w Supporcie.

2. Xxx*_PREDATOR_*xxX

Xxx*_PREDATOR_*xxX Naśladowca mistrzów

seafight umiera !
    Tutaj nic nie pomoże...Bp zapomniało o nowych graczach i seafight przestanie nie długo wg funkcjonować/Ponieważ ci co teraz płacą setki zł w końcu przestaną płacić to wtedy Bp się ocknie/Bo BP teraz patrzy na graczy którzy płacą setki zł w miesiącu.Nic dla nowych graczy nie robią TYLKO DZIAŁ PŁATNOŚCI ZWIĘKSZAJĄ/Śięgnij kilka lat wstecz mapy PvE nowi gracze mieli gdzie statki rozwijać.Salwy nie sięgały do 17k/Teraz salwa jest po 70-60k w takiego kajaka na dwie salwy idzie.Co taki gracz ma robić ??? bić potworki na x1 ??? co z nich nic nie będzie miał bo ludzie mają bugowane złoto więc o licytacji mogą zapomnieć.
    BP tylko daje do działu płatności cały czas coś nowego a KOMPLETNIE nie myśli o nowych graczach. TO ja mam takie pytanie czy jak gracz zaczyna grać w seafight to ma odrazu wydać KILKANAŚCIE TYSIĘCY Na kasztele,Pokłady.ARMATY.Uszlachetnienie (pokładów,ARMAT) i na talenty,Skórki,W kule ?? Wychodzi na to że tak bo nie ma innej możliwości żeby poznać gre i ją ocenić za nim się nie wyda tysięcy w konto.BP niech najpierw coś zrobi żeby nowym graczom grało się łatwiej a dopiero o kolejnych nowościach myśli bo to jest już żenujące te ich żałosne eventy nawet nie są nic warte bez kupna kulek z działu płatności.A kiedyś BP wystarczyło na utrzymanie serverów z premki podwajacz i rabatu co za dużo to nie zdrowo.Jak BP nie zacznie myśleć o nowch graczach to ci starzy odejdą w seafight zamkną servery i bay ...

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 września 2014
    BlackPearl§ lubi to.
  3. 11155778

11155778 Czeladnik forum

Dobrze pamiętam i salwę max 6600, najbardziej podobała Mi się walka, i to że kogoś do topienia nie trzeba było szukać 30 min, większość map była zapełniona.
    Dzisiaj przepływałem 2/x do 16/x i na morzu spotkałem tylko jednego gracza. W porównaniu do 2011r. Gdzie już źle się działo z polityką BP a gdzie 11/12/13/14 były przepełnione. Darmowe pustaki ze zbugowanego złota troszkę namieszały bo i gracze z map szturmowych nie wychodzą.
    Dlatego nie nawiązywałem do polityki seafight, wiem, że nowi gracze nie mają tutaj przyszłości bez inwestowania pieniędzy.
    Bardziej miałem na uwadze ożywienie troszkę serwera, bo przez brak osób na mapach odchodzą i ci którzy utrzymują serwer.
    Połączenie serwerów może troskę by ożywiło sytuację na mapach.

4. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

2.4. Kolory

Zabronione jest używanie koloru czerwonego (drugi pionowy pasek w palecie kolorów) i jego odcieni (posty, podpisy), ponieważ jest on zarezerwowany dla ekipy.

Tym razem tylko upominam, ponieważ powtórzyło się to już nie pierwszy raz. Do tego proszę pisać mniejszą czcionką na forum - 3,4 aby było wszystko czytelne, pozdrawiam.

5. SEBA[MSZ]

SEBA[MSZ] Okazjonalny autor

buahahaha to sie uśmiałem, myślałem, że tak mądre pomysły ma tylko znany karol gdy wymyśla dowcipy :D

6. kacpereks

kacpereks Młodszy ekspert

da się zmienić głoś :)

7. delek

delek Naśladowca mistrzów

propaganda!!! jak Bp odczuje braki w portfelu to narzuci fuzje i bedize tylko pl1. kiedy ?? nie wiadomo ale kiedys na pewno , co do słabych graczy, na mapach pVe sa statki które daja po kilka tysiecy złoty których kompletnie nie opłaca sie bić, zaś na mapach pVp jak juz wspomniano kajak jest na 2 salwy. Albo zrobia jakies udogodnienia dla poczatkujacych albo mozemy sie pożegnac z wieksza iloscia graczy na mapach, a co za tym idzie dobra zabawa, gdyz chyba na tym ta gra polega ???

Ostatnie edytowanie: 10 września 2014
  8. Xxx*_PREDATOR_*xxX

Do tego nawiązuje w każdym temacie.BP o nowych graczach zapomniało.Seafight nie długo nie będzie albo będzie po 10 graczy na server i tyle bo tak jak pisałem nie ma co równać seafight z przed kilku lat jak salwy sięgały do 20k to kajak jeszcze mógł uciekać a teraz już nie ucieknie bo po pierwszej salwie żagle padają i nie ma ucieczki ja nwm kto tu równa seafight do poziomu z przed kilku lat w tej chwili mapy PvE są potrzebne ze względu na siłę elit ponieważ z denka nie mogą nowi gracze wyjść i tyle a na x1 to po 3 dniach im sie nudzi.I to też w stosunku dla nowych graczy jest nie sprawiedliwe że oni mają tylko x1 a inni mają od x2 do x20.BP musi coś z tym zrobić i tyle.Seafight mówi sam za siebie ilość graczy zarejestrowanych a ile gra.liczba rejestracji nie rośnie bo nawet nie ma co znajomym zaproponować.

9. 11155778

11155778 Czeladnik forum

W dzisiejszych czasach nowych graczy nie przybywa, a starzy odchodzą.
    Moim zdaniem BP powinien coś zrobić aby zdobyć narybek ;) Prędzej czy później jak sam jeden z graczy napisał PL2 zamkną, chyba, że w tym czasie zamkną całego syfajta :D
    Taką małą informacje podam z ilością nowo pozyskanych graczy na syfacjie

D użytkownika: 58/10xxx138
    Pirat od: 2008-08-27

ID użytkownika: 58/11xxx778
    Pirat od: 2008-09-19

ID użytkownika: 486/34xxx080
    Pirat od: 2010-12-21

ID użytkownika: 486/413319xx
    Pirat od: 2012-01-30

ID użytkownika: 58/418930xx
    Pirat od: 2014-09-02

Widać ilu graczy przybyło. na przełomie 2012 do chwili obecnej.

10. WARIATELLO_Pączek

WARIATELLO_Pączek Okazjonalny autor

Według mnie gracze z pl1 powinni być przeniesieni na pl2..!!
    Natomiast gracze którzy założyli konto 1-rok czy 2 lata temu powinni być przeniesieni lub zostawieni na pl1 i w tedy nowi gracze się rozwiną, bo nie ma graczy co walą po 70k i nie będą tak topić..
    Jeśli na pl1 nowi gracze osiągną jakiś tam % gry, to automatycznie są przenoszeni na pl2 do innych graczy, gdyż już w miarę mają i mogą rozwijać tam konto choćby na szturmówkach ..
    Obecnie kajak nawet na szturmówce się nie rozwinie, bo zaraz podleci jakiś sprzeda 2 salwy i dziękuję..
    (każdy nowy gracz powinien dostać stary full armat 50f czyli 105 tyle ile na statek wchodzi i w tedy coś może robić na koncie), a dalej to sam nie wiem..
    Oczywiście moja opcja może wam się nie podobać, tyle że weźcie pod uwagę jak gracze teraz się rozwijają jest przekichane i ile graczy na serwie, a co dopiero jak wszyscy będą na jednym serwie, ile w tedy będzie graczy na szturmie.. To już nowi gracze mogą pomarzyć o tej grze no chyba że wpłacą dużo tysięcy ..

11. Errew

Errew Hrabia forum

haha zapomnialo ? o nowych graczach a te kody bonusowe na sakwe klejnotow ?? ja musialem sie meczyc zeby zdobyc jakas dobra na % do salwy a teraz jeden kod i juz 7% lub wiecej... a ile we wrakach jest armat 50f ? hoho poklady perlowe? wylicytowac teraz to pryszcz... wiec prosze mi nie pisac ze nowym graczom jest trudniej.... w porownaniu co ja mialem to teraz to ladwizna 1 - 2 eve i nowy gracz moze fula armat zebrac wiadomo kasztele talenty trudniej ale poczatek maja niezly
    Pozdrawiam.

12. WARIATELLO_Pączek

Dobra dobra to chociaż niech obszar pve zwiększa myślisz że fajnie jest pływać 2 lata na 1/x ?? Przemyśl ..

13. Xxx*_PREDATOR_*xxX

Bez kitu !!! ale widzę że nikt tego nie zgłosi i tyle bo wszyscy nowych graczy mają daleko w **** i tyle
    Kultura/ton wypowiedzi - nawet podczas burzliwych dyskusji lub kiedy się zdenerwujesz, zachowaj proszę uprzejmy ton wypowiedzi. Szanuj innych forumowiczów. Na naszym forum nie tolerujemy braku kultury.
    21-pkt
    pozdrawiam MOD_Walker

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 września 2014
  14. Errew

Errew Hrabia forum

ta zwieksza obszar PVE i zaraz znow beda boniary boty lupac i znow nic na targu nie da sie wylicytowac pomyslcie troche... niech pierw wyczyszcza zloto zablokuja boniary i wtedy niech cos rozsadnego robia..

tinky29 i SMOD_Mróz lubią to.
  15. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Czego by teraz nie zrobili to i tak nie przywrócą dawnego klimatu gry. Musieli by cofnąć całą grę o przynajmniej 3 lata :)

Sephrio i tinky29 lubią to.
  16. delek

delek Naśladowca mistrzów

masz rację, w 100% się z tobą zgodzę, ale ile zdąży taki kajak zbić bota eventowego zanim go ktos uwali, da 2-3 salwy i po jego zabawie :), a tworzenie obszaru pve wiadomo czym się skończy, i nie będę pisał tego co kazdy już wie. w dni nie eventowe na mapie jest mało statków i to jedyny czas w którym gracze nieprzynależący do "dominujacej" gildii mogą co najmniej zbic w spokoju bota ;). Trzeba znaleść consensus, choć szczerze wątpie, że to cokolwiek da (może się myle)

17. URWE.CI.USZY

URWE.CI.USZY Okazjonalny autor

jak ty przez 2 lata nie zdolales wyplynac z 1x to powodzenia radze zmienic gre na tetris :D

18. WARIATELLO_Pączek

Chłopcze mam zrobić 20 lv pirata i co dalej wrzucić 10 tys w gre ??? HAHA
    Dwa lata na 1/x bo na 2/x i wyżej nie da się pływać..
    Gdyby gracze z lv XX pływały na swoich mapach byłoby OK, ale spływają na 2/x i topią, a co ja mam 300k podstawy, czyli na 7 salw i
    papa mnie nima xD

PS// W tą grę gram dla PRZYJEMNOŚCI, a nie na śmierć i życie..
    Aczkolwiek chciałbym popływać sobie na innych mapkach, tylko że się nie da !
    Zaproponujesz zwiększenie obszary PvE do 3 lvlu, to nieee, bo wszyscy się plująk że skrypty będą..
    Dla mnie, to ... czy, to będzie PvE czy, to będzie PvP.. Ktoś kto ma skrypta i tak odpali bez względu na obszar i mape.. A nie bo PvE oznacza bociarzy .. Nie wiem skąd wy bierzecie takie brednie .. Większość skryptów już nie działa, a tak jak w moim przypadku mógłbym sobie rat packi bić albo coś i klejnoty ulepszać.. Nikt by mnie nie topił..
    Zawsze mogą zrobić to co na 1/x, że na obszarze PvE nie zbierzesz błyskotki jeśli przekroczyłeś 5 lvl pirata..
    I tylko nowi gracze będą mieć lepiej ..

Pozdro !

19. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Ale grzeczniej i z kulturą proszę.

20. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Aby się wybić do góry wystarczy dojść do bractwa które jest w dobrym aliansie.
    Ja mam podstawę 200k i jakoś żyje :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.