PL1 & PL2 - Fuzja

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika 11155778, 10 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co sądzisz o Połączeniu PL1 i PL2 ?

1. Uważam, że pomysł jest DOBRY.

57,1%
  2. Uważam, że pomysł jest BEZNADZIEJNY.

32,5%
  3. Jest Mi to obojętne.

10,4%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Errew

Errew Hrabia forum

:) hehe bez dobrego aliansu tez mozna sie wybic wiec niewiem o czym tu mowa wystarcza checi do gry w koncu to wyzwanie a nie przedszkole?? Mimo ze ostatnio nie gram czesto, to spotykam ludzi bez gildii twierdzacych po co komu ona?? I maja racje nie jest sie wtedy zaleznym od nikogo i mozna bic kogo/co sie chce gdzie sie chce bez przymusu i zaklamania...

2. Wszechwiedzący

Wszechwiedzący Czeladnik forum

Ze względu na poziom informatyków BP (a raczej jego brak) jestem na NIE. Przy niewielkich aktualizacjach wychodzą błędy utrudniające grę tygodniami, więc strach pomyśleć co stało by się przy tak dużym przedsięwzięciu. Pomijając stronę techniczną pomysł ciekawy, więcej ludzi na serwerze, aczkolwiek czy nie lepiej przyciągnąć do gry nowych graczy?

3. -υикт-1

-υикт-1 Mieszkaniec forum

ja po trzech latach grania mam 14 lvl i 18 elite i nie placze jakos daje rade inwestuje tylko w podwajacz talentow 40 kasztej mam 4 na 6 poziomie i kazdy poklad na 1 poziomie da sie dojsc do takiego poziomu bez aliansu tylko trzeba chciec a nie plakac przyznam jest ciezko ale daje rade i nie becze na forum

4. CoCięBoli

CoCięBoli Forumowy żółtodziób

Łączcie te serwery, bo na obu wieje pustkami, a bierność grania wykrusza ostatnie ogniwa ! Trzeba toszke namieszać, a co ?!

5. Cordione

Cordione Czeladnik forum

Witam, wybaczcie długi wstęp oraz próbę "analizy problemu" na początku.

Chciałbym powiedzieć kilka słów z perspektywy gracza, który wrócił do gry po kilku latach przerwy. Zacząłem grę na zupełnie nowym koncie dosłownie kilka dni temu.

Pierwszą rzeczą, która się rzuca w oczy to puste mapy. Póki co zdążyłem zwiedzić mapy do 7/4 włącznie i spotkanie więcej niż jednego- dwóch graczy na mapie graniczy z cudem, za wyjątkiem map 1/x. Jeśli chodzi o przyczyny tego stanu rzeczy, które mi się nasuwają po kilku dniach gry: Wypłynięcie na niższą mapkę PvP, często kończy się otrzymaniem dwóch - trzech salw od "full elitki" i zwiedzaniem dna morza. Może warto byłoby przywrócić obostrzenia odnośnie spływania na niższe mapy? Dostępu do statystyk nie mam, ale może osoby z BP powinny sprawdzić jak wiele kont kończy swoją przygodę na 2-3 poziomie oraz zweryfikować, jakie stateczki topiły te konta. Na czacie w grze również zdarzyło mi się widzieć "komentarze" ze strony topionych, nie będę ich przytaczał, lecz patrząc po niektórych z nich zakładam, że właśnie Ci nowi gracze, już nie wrócą.

Kolejną zaskakującą dla mnie rzeczą był: Zakup pełnej załogi z zakładki przedmioty elitarne oraz okrętu wojennego płacąc po 1 sztuce złota w pierwszej godzinie gry. Pamiętam jak w dawnych przez kilka dni pływałem "rat packiem" oszczędzając na elitkę mając nadzieję, że się wstrzelę i zakupię statek. W licytowanie armat, kul czy kluczy na razie się nie bawiłem, natomiast z tego co słyszałem, jest to względnie pozbawione sensu przez zduplikowane złoto.

Aktualnie na grę, nie wydałem ani złotówki, ze względu na pustki na mapach i duże ilości bonów udało mi się grając od piątku wieczór, do teraz kupić 6 armat admiralskich oraz odłożyć perły na 5 kolejnych. Niestety, co mi po tych armatach, jeśli okaże się za niedługo, że nie będzie z kim grać tudzież serwer zostanie wyłączony.

Owszem, mam nadzieję zagrzać tu dłużej miejsce, jednak do gry wróciłem z sentymentu. Będąc graczem zupełnie nowym obawiam się, że kontakt z grą zakończyłby się, najpóźniej w sobotę wieczorem.

Także podsumowując sugerowałbym, połączenie serwerów oraz przywrócenie starych limitów odnośnie spływania na niższe poziomy.

--------------
    Pozdrawiam,
    Cordione.

Ostatnie edytowanie: 10 lutego 2015
  6. *tito031977*

*tito031977* Czeladnik forum

co ma piernik do wiatraka po co łączyć serwery wystarczy tylko pomyśleć i dać pograć nowym a nie jak teraz cwaniaki na kajakch nabijają pb bo cykora mają robić to na swoich mpach a potem na czacie i ts jaki to on waleczny hahahahah dopuki to się nie zmieni tu nowy gracz niema czego szukać a łonczenie serwerów to czysta głupota mało wam błędów w grze zamiast tego niech dodadzą kryształy do pergaminów by nowi gracze mieli choć cień szans na rozbudowe konta .

7. KpinA

KpinA Młodszy ekspert

Ja jestem bardzo na tak ;) Bo naprawde wieje nuda ;)

8. *PITER2979*

*PITER2979* Ekspert forum

dobrze gadasz laczenie serwerow to najwieksza glupota z ktora laczylo by sie masa nowych bledow znajac zdolnosci bp i ich ekipy informatykow moim zdaniem wystatczy dac mapy pve do 4/x tak jak bylo kiedys przywrocic krysztaly do pergow zmniejszyc ilosc dodatkow za plny bo gra zrobila sie kosmicznie droga i dac koksom dawno obiecane nowe lvle pirata(producent obiecywal je ile dobrze pamietam ze 3lata temu)

9. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

moim zdaniem jak by wprowadzili dla słabszych statków jakieś większe korzyści to by na pewno przybyło graczy mapę pve do 4 zrobić i eventy na tych mapach również dla wszystkich nawet bo chociaż taki kajak odda te kilka salw a nie jak teraz bez aliansu nawet z niewidki atakowanie bota eventowego kończy sie topka po kilku salwach zaraz pewnie ktos powie ze cala góra będzie pływać na tych mapach i slaby zarobek no to jak słaby to można isc wyżej nikt nikomu nie karze bić nisko a np taki kajak jak ja mógł by wreszcie strzelić kilkanaście salw w bota i bym sie cieszył ze dostałem kryształek czy tam dusze lepsza 1 niż wcale pewnie jak bym miał ochronkę to co innego ale niestety konto zakładałem bardzo dawno temu i nie rozwijałem przez kilka lat a kiedyś poziom był wymagany do bractwa no i ochronki nie ma :D a co do łączenia serwerów hmm jestem na tak ale myślę ze pl1 by rządził na takim serwerze ponieważ był starszy i gracze mogli lepiej rozbudować konta :)
    a co do licytacji to juz kiedyś mówiłem żeby wyzerować kasę ze wszystkich kont i by kazdy musiał iść na rat packi :D

10. delek

delek Naśladowca mistrzów

zmniejszenie map 1/4 do 1/3 itp. na pewno spowodowalo by zageszczenie graczy na mapie. jest to dobre dla starych graczy którzy musza sie naplywac zeby ponabijac troche pb, ale juz nie jest to korzystne dla slabych i poczatkujacych elit.

wprowadzenie punktów bitwy do gry, bez zaplecza dla slabych elit (czyli zwiekszenia obszarów PVE, tak jak kiedys bylo do mapy 4/1) skutkuje po prostu nie zadowoleniem poczatkujacych i nie inwestujacych graczy.

ale już wyobrazam sobie wprowadzenie obszaru PVE do mapy 4/1. na kazdej bedzie plywalo min. kilka boniar, a to juz wielki problem, z którym albo twórcy gry sobie poradza albo gra spadnie na DNO. Choć już jej wiele nie brakuje.

11. ORPprzemorius

ORPprzemorius Czeladnik forum

wymyslacie i kminicie co zrobic by pomoc nowym graczom takim jak ja ?? pirat od 2014-11-15 odpowiedz jest bardzo prosta :) wystarczy tak jak jest na eventach zrobic mozesz bic boty zgodnie z lvl na danych mapach i po problemie :) nie pamietam jak to dokladnie bylo 1-6 7-11 12-16 17-20 jakos tak i na nie swoich mapach dostajesz ZERO zlota ZERO blyskotek i spokoj topia sie mniej wiecej podobnie rozwiniete elity :) a i jesli chodzi o slonce to dac na pol 1-10 slonko a 11-20 behemot i wystarczy :p
    a jesli jeszcze chodzi o rozwoj statku to zeby nie bylo ze ktos rozwinie sobie na maxa elite siedzac na mapach 1-6 to zrobic tak ze na 1 poziomie mozesz miec tylko max 15 talentow i do 2 lvl kasztele na 7-11 juz 30 talentow i 3 lvl kaszteli na 12-16 45 talentow i 4 lvl kaszteli na 17 20 reszte co zmusi podnosic lvl statki i isc do gory wszystkim :)

dziekuje wszystko na temat :)

Ostatnie edytowanie: 16 lutego 2015
  12. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

właśnie tu nie ma co patrzeć na przedział levelowy :D bo każdy wie ze można mieć 5 poziom i być full elita troche bezsens :) do tego co nizej napisałeś bardziej by pasowało zeby 3 kasztele mogły walczyć na evencie z 3 kasztelami ale wątpię zeby to kiedyś weszło bo z tego co sie słyszy to BP stawia na kase a kto daje to jest królem mórz :)

13. ORPprzemorius

no widze ze troche nie zaczailes moja wypowiedz bo o tym pisalem ze do 6 lvl plywaly by statki z 2 kasztelami bo wyzsze by nie mogly bo nic by nie dostaly za bota wiec bily by na 7-11 wiec mysle ze to sprawiedliwy podzial :)

14. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

moze i nie bo to i tak nie raz sa takie eventy gdzie sa przedzialy a i tak ciezko uwalic co kolwiek bo 20 siedzą i będą siedzieć na 2 do śmierci i jeszcze dłużej bo przecie 1-2 PB za kajaka to jest mnóstwo do tego trzeba sie pochwalić jeszcze 50 vs 1 i sam jadę wszystkich :p:p to juz lepiej mogli my zrobić na mapach 1/ jakieś statki gdzie teleportują gracza który spełnia dane kryteria na dany obszar :)

15. delek

co za brednie, widac ze dopiero co zalozyles konto i jak kazdy kajak zaczynasz od krytyki zamiast wziac sie za gre. mowisz zeby levele 16+ dostawaly nagrode tylko na mapach 16+. czyli ponad 60% serwera w tym najlepsze elity mialy by sie gniezdzic na 6 mapach ??.
    jestem za tym zeby wprowadzic jakies mapy dla kajaków gdzie nie bylo by mozliwosci plywania na skryptach etc.

Nie narzekajcie na topienie, bo kiedys kto nie mial premki (czyt. ja) po zatopieniu mogl jedynie wyreperowac swoj marny statek za 1000 perel albo szukac (nawet przez 30 min) blyskotki z hp. obecnie kajak po topce da sobie w reperke poczeka 10 min i juz ma dosc hp zeby plywac.

16. ORPprzemorius

przestan pisac takie farmazony ze tak ciezko bylo :) dla twojej wiedzy gralem wczesniej zeby nie sklamac w 2011 dalem sobie spokoj na tym syfie i nie ma porownania ewenty kiedys a dzis jak na jednym urodzinowym ewencie zarabialy nawet kajaki za bota po kilka tys perelek to ten 1 za repke to bylo nic wiec nie wypisoj takich bredni :)

17. delek

mowisz ze grales w roku 2011, przeciez ja tez gralem i wiem co sie dzialo, jak tak bylo latwo, to podaj jakis sposób na zrobienie fula armat w tamtych czasach?. salwa kajakiem moze 1000 do bota z aramtami 30f. 50 i 55f mozna bylo jedynie kupic za perly i licytowac, teraz kazdy moze to dostac z glupiego wraka, teraz masz na evencie 1 armata 60F za kilka dusz, powiedzmy kajak ubije 5 penelop dziennie i juz ma troche kul lamacza i dusze na 1 armate, gdzie event trwa 2 tyg, a nie jak kiedys max 7 dni. malo kto licytuje teraz aramty 50 i 55f .
    1 tys perel po topce to nic.?? jak by teraz kajaki dostawaly topy i musieli wyreperowac swoje statki za 1 tys perel po kazdej topie zeby miec natychmiast hp, to perel by nie mieli na nic. Jedyny problem macie taki że widzicie silne elity i chcecie w kilka dni byc tacy jak oni a to nie ma tak latwo. teraz jest o wiele latwiej salwa sie zwielokrotnila a hp botów nie wzroslo.

SMOD_Mróz lubi to.
  18. ORPprzemorius

delek czlowieku kto tu pisze ze chce miec fula od zaraz pisalem ten pomysl zeby lvl plywaly po swoich mapach by bic kase i perly tylko po to zeby miec troche luzu :) nic nie pisalem zeby fule nie mogly mnie topic owszem moga tylko jakby byl ten podzial lvl-owy a mozna by bic np na mapach o 1 lvl nizej to mniej osob by latalo po dole i topilo bo teraz jest tak ze siedzi sobie taki topi nas slabych a jak nikogo nie znajdzie bije sobie boty macki zbiera blyski i czeka na kolejna ofiare a tak by musial plywac gora dol co chwila wiec bylo by takich powiedzmy 60 % mniej bo im by sie nie oplacalo i chcialo tak latac albo tracic teleporty co rusz przelecial by taki co jakis czas a co za tym idzie ja bym mial troche czasu na zbicie tego bota jak piszesz zeby miec te pare kulek bo z salwa jaka mam teraz musze troche go bic 800 000 bijac z pustaka po srednio 3000-3500 to troche zchodzi przeciez to ponad 220 salw i zaden nowy gracz nie da rady zbic sam bota bez dna a sa tacy uparci co topia non stop jak cie tylko zobacza a jesli chodzi o zrobienie w tamtych czasach fulla ktory potrzebowal 125 armat jak dobrze pamietam teraz jest 300 to przypomnij sobie przynajmniej ewencik urodzinowy z torcikami ktore zbieralo sie jak blyskotki i ile perelek w nich bylo czy innego badziewia boty bractwami sie bilo a bylo ich wiecej niz teraz bo wyskakiwaly co utopiles nastepny latal oraz mialy mniej hp wiec nabicie czegos bylo latwiejsze niz teraz boty maja wieksze salwy wiecej hp a mniej daja alby tyle co kiedys ty z podstawa 300-400 k nawet jak cie bija to nie odczujesz nic a ja ze 100k juz dno kidys 4-5 kumatych kajakow pordzilo sobie z 1 elita a teraz musialoby byc ich chyba ze 150 wraki tez bylo latwiej zbic a nie bylo 500 wiec nie pisz prosze juz tych bredni ze kiedys bylo tak ciezko

19. Roman52

Roman52 Mistrz forum

Uważam ,że powinno się połączyć jakieś serwery by stworzyć jakiś serwer gdzie na wszystkich mapach nie można by bić inny graczy tak jak to jest z innymi grami online. To mogłoby by zachęcić do dalszej gry nowych graczy bo teraz jest coraz gorzej.

20. KpinA

KpinA Młodszy ekspert

Ymm chyba mylisz gry :) Co chciałbyś na takim serwerze robić i jaki to miałoby cel?:p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.