PL1 & PL2 - Fuzja

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika 11155778, 10 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co sądzisz o Połączeniu PL1 i PL2 ?

1. Uważam, że pomysł jest DOBRY.

57,1%
  2. Uważam, że pomysł jest BEZNADZIEJNY.

32,5%
  3. Jest Mi to obojętne.

10,4%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Errew

Errew Hrabia forum

heh ja wiem ze wy sie boicie ze pl1 zabierze perelki wam bo jestescie slabi... ale przynajmniej byscie mieli godnych przeciwnikow a nie na 2/x nabijac pb :)

2. KpinA

KpinA Młodszy ekspert

Chyba się nie zrozumieliśmy mocno :) Już się wypowiedziałam w tym temacie- mi się podoba pomysł połączenia serwerów i ja jestem za.
    Jestem tylko przeciwna tworzeniu serwera na którym, wg. sugestii tego kolegi, miałaby być sama strefa PVE ? :confused:
    Nie rozumiem założeń takiej gry, równie dobrze możnaby na innej grze platformy BP zbierać marchewkę czy karmić kurki ;)
    Seafight to gra dla piratów, ja sobie perełki wywalczę, jeśli będzie taka potrzeba, a i słaba się nie czuję.
    Uwaga na temat nabijania PB to chyba też spowodowana jest tym, że kogoś coś tu zabolało ;)

Serdecznie pozdrawiam!

3. Roman52

Roman52 Mistrz forum

Pytanie co z skórkami bo jeśli ktoś kupił taką samą skórkę w dziale płatności na PL1 i PL2 to po połączeniu wtedy musiałby kupić tylko jedną. Co wtedy?, gracz będzie miał dwie takie same skórki czy tylko jedną i przez to nie potrzebnie utracone pieniądze. To ciekawa kwestia.

4. Ulyses

Ulyses Młodszy ekspert

Nawet by fajnie było tak pl1 & pl2 połączyć było by co topić :) a tak ganiasz latasz szukasz i nie możesz znalesc wroga i to jest troszkę męczące. A tak przepłyniesz kawałeczek mapki i już będziesz widział kogo stopić :D Jestem Za ! :rolleyes:

KpinA lubi to.
  5. CIENKA1***PL-

CIENKA1***PL- Okazjonalny autor

Ja jestem za bynajmniej będę mogła topic punia z pl2 :)

6. KPPmalpa2001

KPPmalpa2001 Mieszkaniec forum

a ja ciebie Agatko :p

7. N.Y.G.U.$..

N.Y.G.U.$.. Młodszy ekspert

A ja was obje. :D;)

8. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

Poniżej zamieszczam list producenta gry do naszej społeczności.

Ahoj Piraci,

Zauważyliśmy Wasze zapotrzebowanie na zmianę serwera gry razem z rozwiniętym kontem. Chociaż ta opcja brzmi interesująco i na pewno chciałbym dać taką możliwość, istnieją duże przeszkody techniczne które muszą być brane pod uwagę.

Niestety, nie jesteśmy w stanie podać Wam konkretnej daty kiedy ta opcja będzie dostępna. Jestem jednak pewien że taka nowa opcja nie pojawi się w ciągu najbliższych 8-10 miesięcy.

Wasz producent Seafight
    ----------
    Listopad 2013 rok...

9. KPPmalpa2001

KPPmalpa2001 Mieszkaniec forum

nie byłbym pewien :p

10. N.Y.G.U.$..

N.Y.G.U.$.. Młodszy ekspert

I o to chodzi. ;):D

11. 11155778

11155778 Czeladnik forum

Od czegoś mamy nszych wspaniałych BA (bez urazy oczywiście) Mogły by się czegoś dowiedzieć na ten temat, tymbardziej że pomysł dotarł wyżej, a czasu szmat upłyneło.
    BA proszę wiec molestować Community Team czy pomysł spłonął na panewce, czy coś tam działają swoim tempem polskiego pendolino :D

Oczywiscie faktem jest, ze jezeli nie zmienia swojej polityki to i połączenie serwerów na niewiele sie zda.

Ostatnie edytowanie: 29 marca 2015
  12. Roman52

Roman52 Mistrz forum

Zmiana serwera w innym grach zazwyczaj wiąże się z dodatkową opłatą po za tym może się ktoś przenieść z pustego serwa na inny pusty serwer czyli bez sens.

13. KpinA

KpinA Młodszy ekspert

Ale temat nie dotyczy zmiany serwera, tylko połączenia dwóch serwerów. Może jakby kolega doczytał, o czym rozmawiamy, to już nie byłoby takie bez sensu :D

14. CIENKA1***PL-

CIENKA1***PL- Okazjonalny autor

w tylek dostaniesz Maciej

jak zmienisz alians :)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 marca 2015
  15. *PITER2979*

*PITER2979* Ekspert forum

polaczenie serwerow nic nieda puki bp nie zmieni swej polityki wyciagania kasy i lekcewarzenia wygenerowanych przy tym bledow a i podejscie graczy tez ma tu duzo do znaczenia no chyba ze tym co kase wkladaja zalezy na tym zeby sami zostali na takowych serwerach bo jak narazie ku temu to podaza

16. andrew25pl1

andrew25pl1 Okazjonalny autor

Ja jestem na NIE a dlaczego ? Ponieważ łączenie serwerów nigdy nie było dobre jeśli chodzi o gry tego typu , bardzo dużo statków jest w fazie poczatkującej i zaludnienie takich serwerów graczami z wyższych rankingów mogło by doprowadzić do katastrofy rankingowej , nagle zabrakło by miejsca na mapach i sfery bractw straciły by szacunek i podział elitarny .

Pomysł był by dobry w czasach startu gry i to też na siłę ale nie teraz w kryzysie bez ludnych wysp :)

17. 3Maj...

3Maj... Czeladnik forum

Mając na uwadze że coraz mniej jest graczy na obu serwerach może by je tak połączyć w jeden , pamiętacie stare wojenki gdzie na mapach było po kilkadziesiąt elit. Albo ewent gdzie kilkanaście elit biło jednego bota na mapie. Teraz to ciężko o wroga a na czatach te samo osoby się kłócą lub chwalą stopiłem tego kajaka albo denko boli. Przy połączeniu Serwerów wszystkie wyspy powinny być wyczyszczone i Każdy statek powinien startować z 1x mapy kto pierwszy przebije tego wyspa . Pomyślcie racjonalnie 2 serwery więcej bractw ludzi z innymi poglądami jedni są na pl1 panami a drudzy na pl2 . Powstaną nowe alianse wojny może coś się ruszy albo ktoś zrezygnuje bo i tak więcej ludzi odchodzi niż przychodzi .

18. Cezary.1992

na becie juz to testuja w poniedzialek maja byc laczone normalne serwery rosja 1 i 2 pozdrawiam

19. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Taki temat już mamy w tym dziale, pozwoliłam sobie dołączyć Twój post :)
    Mi ten pomysł też się bardzo podoba :)

20. Cezary.1992

mi tez sie bardzo podoba i wyglada na to ze szybko zostanie zrealizowany

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.