Płatności

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika MadLife, 15 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MadLife

MadLife Forumowy żółtodziób

Zmiana flag płatności na wenezuelskie dla wszystkich graczy. Skoro bp uważa to za fair wobec innych graczy czyli tolerowanie nadużywania wenezuelskiej flagi ,która ma prawie 80% zniżek wobec innych państw. Seafight został zdominowany przez boty i takich graczy,którzy szukają możliwości nadużywania wobec innych. Tangent,wenezuelskie ip i flaga wenezuelska i co jeszcze ?? Ci gracze mają wszystkie rzeczy za grosze. Jest bardzo dużo kont z wenezuelska flagą,a owi gracze pochodzą z Anglii, Turcji i innych państw i nie są związani z wenezuelą.
    Mój pomysł jest taki aby wyrównać wszystkie płatności nie ważna waluta,cena powinna być taka sama dla wszystkich. Anglik zarabia w funtach i płaci 100 funtów za 330 tysięcy pereł,a my 299 złotych to dlaczego nie wyrównac cen i dlaczego my nie moglibyśmy mieć tak tanich pereł ? Bo co to za gra skoro inni mają z góry ułatwioną grę ? Czemu ja mam płacić setki złotych za coś jak ktoś inny może mieć to za parędziesiąt złotych jak w przypadku wenezueli i innych krajów.

2. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

bardzo dobry pomysł :) z tego co wiem ja muszę płacić 8 zł za 2 skrzynki do boko a ktoś ma w tej samej cenie 8 skrzynek i mieszka w PL... tak ze ja tez tu nie widzę sprawiedliwości.. powinni cos z tym zrobić jak mówisz lub jednakowa cene na serwer i po sprawie.. lecz mnóstwo osób kupiło juz za grosze armaty voodoo.. trochę późno by wszedł ten pomysł jak by zatwierdzili

3. GramFair

GramFair Okazjonalny autor

Będą i nowe rzeczy w dziale płatności na nic nie jest za późno. 60 poz. 5 nie jest zła i z nimi idzie się dobrze bawić. A co działu płatności niezły pomysł z wyrównaniem waluty:)

4. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Jesteś pewien, że to dobre rozwiązanie? Do jakiej waluty Twoim zdaniem dobrze byłoby "wyrównać" płatności?
    Podajesz przykład funta brytyjskiego- za 100 funtów gracz z Wielkiej Brytanii kupuje 330 tys pereł. Jeśli miałbyś wyrównaną walutę do tego poziomu, za te perły zapłaciłbyś przy dobrym kursie ok 570 zł, nie 299. Nie dużo lepiej byłoby, gdyby w każdym kraju "wyrównac płatności" do euro.

5. MadLife

MadLife Forumowy żółtodziób

Proszę nie przeliczać bo my zarabiamy w złotówkach,a nie w funtach. To tak jakbyśmy my mieli przelew za 100 złotych, a nie 299.
    Chodzi tu tylko wyeliminowanie osób,które nadużywają flag do płatności. Bo czemu ja mam wydać kilka tysięcy złotych na wymaxowanie statku skoro taka osoba z wenezuelską flagą zrobi to za pare stówek ?

6. Errew

Errew Hrabia forum

w zlotowkach no powiedzmy... tylko wlasnie najwiecej Polakow pracuje w Angli :) i wyplaty dostaja w funtach a nie zlotowkach :) wiec mozna to rozumiec w dwojaki sposob :) jak gra stalaby sie calkowicie darmowa to nie bylo by problemow z dzialem platnosci

7. Gramy na "polskich" serverach pl1 i pl2 tak wiec powinnismy placic w PLN a gracze korzystajacy z innej waluty powinni miec przeliczone kwoty na PLN po aktualnym kursie. Faktem jest ze w wielu krajach zarabia sie lepiej i zakup jest mniej odczuwalny dla kieszeni no ale niestety tak bylo od zawsze.

SMOD_*Angua* lubi to.
  8. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

lecz nie każdy mieszka za granica a ma inna walutę.. przecie nie od dziś używają programów do zmiany IP i to jest wkurzające

9. Errew

Errew Hrabia forum

jest lepsze rozwiazanie powinni po przenosic graczy na te serwery z ktorych korzystali waluty :) to byla by odpowiednia kara :) huehuehue:)

Patrykhg12 lubi to.
  10. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

Gracz który korzysta z wenezuelskiej , na jaki serwer niby zostanie przeniesiony ?:eek:

11. Errew

Errew Hrabia forum

nie znam listy serwerow za ktore odpowiada ta waluta byleby wszystkie te osoby probujace ominac w nieuczciwy sposob koszty powinny trafic na ten sam 1 serwer tam mogli by nawzajem sie oszukiwac i powybijac

12. Wg mnie to powinno raz w miesiacu automatycznie restartowac walute i byloby po problemie przynajmniej w wieszej mierze:)

13. A możesz mi powiedzieć co dała by automatyczna zmiana waluty raz w miesiącu? Z tego co wiem to waluta jest przypisana autmatycznie przy rejestracji konta i tylko BP może ją zmienić na wniosek gracza.

14. Wnioski wnioskami a dobrze wiemy ze byly i sa mozliwosci by na koncie miec inna walute :) ot to..dlaczego moim zdaniem mogloby byc cos takiego

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.