Początki gry - pytania nowicjusza

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Sentinel_ev, 17 listopada 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Sentinel_ev

Sentinel_ev Czeladnik forum

Witam, wróciłem do seafight po długiej przerwie (prawie 10 lat). Widzę, że zmieniło się tutaj na prawdę wiele. W związku z tym mam kilka pytań:

1) rejestrując się wybrałem domyślny serwer, na którym od początku dostałem wiele pereł, kasy itp., jest to serwer "europejski glob.", czy jest to w miarę nowy serwer? Gdzie mogę sprawdzić ile osób na nim gra?
    2) druga sprawa to aktualny event, wojna domowa wspólnoty narodów, wchodząc na arenę, mimo czytanego FAQ kompletnie nie wiem co się dzieje, statki płynął we wszystkich kierunkach
    3) pływając po mapach 6+ średnio co 15 sekund mam topkę "Tiantang Zhanshi zatopił Twój statek." załatwiają mnie w trzech strzałach
    4) jak wygląda sprawa polskiego serwera, czy gra na nim sporo osób?
    5) są jakieś polskie klany na moim serwerze?
    6) jak wygląda gra w pojedynkę? Jest sens, czy lepiej szukać klanu?

2. QxVvVxQ

QxVvVxQ Zaawansowany

bo zrobiłeś błąd ... jako słaby statek zdobyłeś reputacje - sorry ale to nie event do ciebie, powinnieneś bić wraki itd... teraz niestety na mapach 5+ będziesz dostawać wpiernicz od npc ...
    Ja tam bym wolał grać na serwerze pl albo na amerykańskim ....
    Klany sa napewno, trzeba tylko poszukać ...
    Gra w pojedynkę - oczywiście że można :)

3. toiman

toiman Naśladowca mistrzów

1. siódmy bodajże jest najnowszy. Do tego, inne serwery zostały połączone.
    https://board-pl.seafight.com/threads/globalne-laczenie-serwerow-wkrotce.56208/

2. Na arenie masz po pięciu graczy w zespole. Jeden zespół ma niebieskie żagle, drugi żółte. W zależności który zespół zada ostatni cios wokół danego npc podświetla się w danym kolorze pierścień (widać to również w okienku, które się pokazuje po wejściu na mapę). Zauważyłem, że często gracze stoją nad tym npc i czekają na ostatni strzał :)

3. Jak powiedział poprzednik, niepotrzebnike strzelałeś do któregoś z botów i zdobyłeś reputację, przez co teraz będą Cię atakować. Chyba musisz przeczekać do końca eventu.

4. Tutaj nie mam pojęcia, gram na RU2
    5. UP

6. Ostatnim czasem ciężko jest grać samemu, ze względu na mapy grupowe itp. No i oczywiście częste denka.

Jest jeszcze jeden temat z którym możesz się zapoznać
    https://board-pl.seafight.com/threads/co-pierwsze-robic.62221/

4. Sentinel_ev

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. :) Bardzo dużo mi rozjaśniliście. Pytanko, gdzie szukać na "Mega Serwer 1" bractwa?

5. Sentinel_ev

Jeszcze jedno pytanie, po rejestracji odtrzymałem 100K pereł i jakieś inne rzeczy, skąd sie to wzięło?

6. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Bonus za zalogowanie na nowym serwerze. Na innych starych serwerach nie ma takiego czegoś.

7. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat nieaktywny, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.