Polski support

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika 3..., 10 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. 3...

3... Czeladnik forum

Witam ! mam takie zapytanie do ludzi co są na usługach Firmy BP .
    Dlaczego każda rozmowa z wami i prośba o pomoc kończy się tak
    iż odnoszę wrażenie że jestem albo złodziejem albo zawracam wam
    głowę ?

Ludzie jestem osobą dorosłą mam konto na najwyższym poziomie
    z każdymi bajerami dostępnymi w dziale płatności co wiadomo
    to nie kosztuje małe pieniądze !
    Jakakolwiek prośba skierowana dotycząca konta czyli naprawy czegoś
    sprawdzenie itp. kończy się tak samo zbywacie nas ! zapomnieliście
    chyba tylko o jednym że to wy tu jesteście dla nas a nie my dla was !
    To szczyt bezczelności żeby odsyłać mnie na forum z moim problemem
    technicznym !

2. =Karkus-X=

=Karkus-X= Wielki mistrz forum

To zależy jaki masz problem. Błahostki można rozwiązać tutaj na forum przy pomocy Moderatorów i innych Graczy. Ja osobiście nie mam żadnych problemów z dogadaniem się supportem.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 listopada 2014
  3. 3...

3... Czeladnik forum

Chłopie z byle błahostką nie pie pisze z supportem.
    Jak mi może pomóc moderator forum z faktem że
    posiadam komplet armat voodoo 65 talentów full kasztele,
    mierząc się z graczami co maja o polowe miej armat voodoo
    a resztę ustawione tak samo jak ja czyli tak samo rozstawione
    talenty , kasztele ten sam towarzysz pasza , nawet kamyki do
    salwy i unikania szkód a maja taką sama salwę jak ja ?
    Polski support jest od tego żeby mi pomóc i naprawić ten błąd
    a nie odsyłać mnie na forum !
    To nie jest normalne mieć ponad 150 armat voodoo więcej
    i bić po tyle samo co gracz który ma tylko 120 armat voodoo
    to zadaję pytanie za co zapłaciłem ponad 2500zł ? bo skoro to oszustwo
    z tymi armatami voodoo to niech oddają mi pieniądze za te armaty

4. Shokaku

Shokaku Analityk forum

To się nazywa Państwo w Państwie. Aż mi cię żal i innych którzy wydają tyle kasy.Ale sami się prosicie o takie odczucia. Młodociani którzy grają trochę dłużej w tą grę biorą się za moderowanie , nie zgłaszają tego co zgłaszać powinni , dyskutują na czacie przyczyniając się do podnoszenia ciśnienia graczom mając nad nimi "władzę" w postaci wlepienia bana .Albo zamkną ci temat, żebyś nie miał możliwości odpowiedzieć na to co napisze. To norma na SF .I nawet możesz sobie napisać skargę do BP, tylko oni mają to gdzieś bo co, wywalą ich? A kto im będzie za moderatorów robił? I tak kurczy się społeczność tej gry mimo że szkoda poświęconego czasu ( o pieniądzach nie wspominając)Jak chcesz sobie pograć dla przyjemności, nie patrz na to czy cię ktoś zatopi czy nie, wyłącz czat (albo postaraj się o bana ,to skuteczniejsze:)nie patrz na błędy gry ...bo i tak nie masz szans !!Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 11 listopada 2014
    CM_NCIS lubi to.
  5. ¥αмαтø™

¥αмαтø™ Młodszy ekspert

Twierdzisz że moderatorzy nie do końca wywiązują się ze swoich obowiązków? Moderatorzy działają tu i na czacie po to żeby pomagać graczom a nie mieć nad nimi "władzę" Graczowi który zgłasza swój problem w miarę możliwości jest udzielana odpowiedz a problemy z grą które gracze zgłąszają są przekazywane do sprawdzenia. Gracz który sprawia problemy jest upominany a czasem banowany jeżeli złamie któryś z punktów w regulaminie. Tak to wszystko działa:)
    Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia co do pracy członków ekipy, pisz do supportu :)
    Może źle sformowałeś swoje pytanie pisząc do supportu? nie posiadam takich armat i nie wiem jak one działają ale spróbuj obliczyć ile powinny zadawać obrażeń i policz ile powinien zadawać obrażeń kolega który ma mniej tych armat. może to z jego kontem coś jest nie tak :) lub napisz do supportu jeszcze raz dokładniej opisując problem.

6. Shokaku

Shokaku Analityk forum

Yamato.:)wow. dziękuję za radę:) tylko chyba nie przeczytałeś tego co napisałem .Na czacie pewnie nie raz przeczytałeś jak wielu pisze że support na nic nie odpisuje :) Ile razy jesteśmy świadkami dyskusji CMów z ludźmi na czacie bo komuś bany dają bo ..mają władzę.(POZDRWIAM MAŁPKĘ:) Ja nie twierdzę że wszyscy i zawsze. Grasz wystarczająco długo by dobrze wiedzieć że tak jest.Zdumiewające jest więc że tu za "adwokata" robisz. Nie chce mi się tłumaczyć każdej rzeczy którą napisałeś ale niemal każdy dzień wiele razy "zaprzecza" tej sielance którą tu próbujesz przedstawić. Ten temat jest tego jednym z wielu świadectw.
    Jeśli ktoś pisze zgłoszenie to jak sam piszesz moderator ma to zgłoszenie przekazać wyżej do sprawdzenia , a nie twierdzić że wszystko jest OK. A jak bywa?
    Dobra szkoda czasu, idę kabaret pooglądać.:)

7. ¥αмαтø™

¥αмαтø™ Młodszy ekspert

Hmm... To ja może inaczej to napisze :) Nigdy z nikim nie miałem takich problemów jak tu teraz opisujesz, żaden moderator forum czy czatu ani supporter nie sprawiał mi takich problemów.
    Miłego oglądania :)

8. Zgłoszone. Proszę ochłonąć trochę ;)

9. Shokaku

Shokaku Analityk forum

No tak na koniec w celu uświadomienia młodzieży która tu podobno służy.Drogi Archaniele :) minęło półtorej doby od momentu założenia tego tematu, żeby ktoś raczył coś napisać .W tym czasie widzimy w innych wątkach aktywność moderatorów .Czy wam się podoba czy nie wasza praca , wasza reakcja lub jej brak kształtują emocje , które w taki sposób sami wywołujecie lub potęgujecie.A później dziwicie się , straszycie , banujecie, bo gracz wam nic nie może zrobić. Gdyby ktoś we właściwy sposób zareagował , tych złych emocji które później studzicie, by nie było.Ale z życiowego doświadczenia sądząc do tego potrzeba pewnej dojrzałości o którą trudno mając 20lat. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę spokojnej pracy a nam wszystkim miłej zabawy.

10. BA_Tefnut

BA_Tefnut Guest

Jeżeli piszesz do supportu to wiedz że po drugiej stronie są ludzie którzy chcą ci pomóc. Niezależnie od tego, jakie emocje towarzyszą Twojemu pisaniu. Cały zespół supportu nastawiony jest na pomoc. Jest jednak pewien problem - skuteczność pomocy jest zależna od skuteczności opisu problemu.
    W przypadku salwy jest wiele czynników wpływających na jej wielkość - ilość armat, rodzaj armat (kanoniera pominę bo rozwinięte konta go powinny posiadać), poziom szamana, rodzaj użytej amunicji, bonusy z pergaminów (5%, 7%), książki, lufy, towarzysz (na szkody krytyczne wpływ ma również pasza), talenty, kasztele, poziom klejnotu rubin, poziom elity, z gdy strzelasz do gracza a nie NPC to jeszcze kilka innych czynników ma znaczenie. Pisałeś to wszystko w zgłoszeniu? Z kim porównywałeś salwę? Podałeś dokładne warunki porównania?

Może problem nie leży po Twojej stronie a po stronie kolegi któremu np. nie spadły ze statku armatki po kryształowym darze albo królewskiej łasce.

Jeżeli na jakimś potworku jest problem - podałeś na którym? A może nastąpiło jakieś zacięcie na designie statku? Podałeś jaki design używałeś w momencie testowania? Elementów gry jest bardzo dużo. Jeżeli nie podasz dokładnego opisu to sprawdzanie jest trochę po omacku. Jeżeli przy sprawdzaniu wszystko wydaje się takie jak powinno być a opis problemu jest słaby to skuteczność pomocy jest niska.
    Jeżeli zostanie znaleziony problem, to jest on zgłaszany do naszej ekipy technicznej. Zawsze jednak potrzebne są informacje:
    1. Dokładny opis
    2. Kroki prowadzące do odtworzenia - w tym miejscu trzeba krok po kroku pokazać że pojawia się błąd po spełnieniu konkretnych warunków.

Z kim porównywałeś salwę? Jeżeli wszystko dokładnie opisałeś, podaj numer ticketa.

Jeżeli nie ma odpowiedzi z supportu to pierwszą rzeczą nad którą należy się zastanowić to czy zgłoszenie dotarło a jeżeli dotarło to dlaczego odpowiedź nie dotarła. Odpowiedź udzielana jest zawsze.

11. kapitanred70[M00]

kapitanred70[M00] Okazjonalny autor

Nie do końca jest tak pięknie jak piszesz o korespondencji z suportem, przez prawie 6 lat gry nazbierało się tematów na które korespondowałem z suportem. Z tego co zauważyłem to pierwszą zasadą suportu jest zbycie gracza najczęściej jakąś gotową odpowiedzią /często nie na temat/ część graczy rezygnuje i oto chodzi chyba przedstawicielom suportu.
    Niestety trzeba uzbroić sie w cierpliwość i nie odpuszczać nawet kiedy cię straszą czarną listą.

12. Sea_Wolf™

Sea_Wolf™ Okazjonalny autor

kapitanred70[M00] masz rację, niestety!

Mam pomysł. Zróbcie proste głosowanie na forum. Pytanie : Czy jesteś zadowolony z naszego Supportu ? Zgaduje wynik 94% - nie.
    BA_Tefnut jeśli sądzisz, że wynik będzie lepszy to zrób głosowanie !!

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 listopada 2014
  13. Shokaku

Shokaku Analityk forum

heheh wiesz co się wtedy stanie?:) Nadal polecam robić jak największe przelewy:)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 listopada 2014
  14. Odpowiedź na ten temat została już udzielona. Czy ktoś jeszcze ma PYTANIA odnośnie naszego supportu?

15. 3...

3... Czeladnik forum

BA_Tefnut , Moje testy były prowadzone na kilku graczach co posadaja 65 talentow , full kasztele takie towarzysze wraz z pasza , takimi samymi bonusami % z pergaminów oraz z bonusami w kamyczkach do salwy jedyna różnica miedzy nami była taka że ja mam full armat voodoo a koledzy z którymi prowadziłem testy nie posiadają tylu armat voodoo co ja a co by bylo jeszcze śmieszniej różnica maksymalna miedzy nami byla taka ze kolega miał tylko 120 armat voodoo i 157 armat 60f na 5 lvl dwóch kolejnych posiadało 230 armat voodoo i 47 armat 60 na 5 lvl i niestety nasza salwa się nie różniła .

Więc pisząc do was jako supportu prosząc o pomoc w naprawieniu WASZEGO BŁĘDU oczekuje rezultatów bo nie sądzę ze błąd leży po mojej stronie , a nie zbywania mnie i odsyłania na forum jak bym dopiero co zaczynał grać w tą grę bo sądzę że gram dłużej w ta grę niż nie jeden gościu co odpisuje mi na tickety

16. Temat dawno nieaktywny. Zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.