Popsuty kocioł

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika xxAxusxx, 30 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. xxAxusxx

xxAxusxx Forumowy żółtodziób

Witam. Mam pytanie co do bledu z kotłem. W ciagu kilkunastu minut gracze zdobyli niesamowite ilosci kul i pergaminow. Czy BP ma zamiar cos z tym zrobić?

2. delek

delek Naśladowca mistrzów

naprawde przez takie durne błedy ludzie zaczną odchodic od tej gry bo jaki jest sens grac dalej, szukac powiedzmy tych mojo, jak bedzie jakis bug a ludzie sobie ułoza milion pergów i kul. to gracz nie wiedzacy o tym moze dostac poprostu szału ze to co on musi robic w kilka dni miesiecy ktos wykorzystuje przez DURNY bug którego mozna uniknać

3. ..PolishTerrorist..

..PolishTerrorist.. Ekspert forum

o jakim ty błedzie piszesz, u mnie kocioł normalnie chodzi

4. xxAxusxx

xxAxusxx Forumowy żółtodziób

Przez kilkanascie minut byl blad gdzie z kotla wypadaly same pergi i kulki, z kilku tysiecy mojo ludzie wyciagneli po kilkadziesiat roznych pergaminow plus setki tysiecy kul

5. ..PolishTerrorist..

..PolishTerrorist.. Ekspert forum

szkoda spózniłem si:p

6. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Też się spóźniłem ale co z tego jak i tak jestem daleko w tyle...:p Zobaczymy czy coś z tym zrobią. W chwili obecnej nie ma żadnych informacji o tym

7. kemoT

kemoT Książę forum

A ja się załapałem na ten jak to mówicie bug. Wrzuciłem 2k mojo i ułożyłem kilka pergów, ale jak wrzucałem mojo nawet mi przez myśl nie przeszło że to bug, myślałem że to kolejne zmiany jakie wprowadzają razem z tymi chłopcami pokładowymi, a poza tym nawet nie wnikałem w to głębiej tylko patrzyłem jak mi się pięknie pergi układają :D

8. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

Ten błąd z kotłem wypaczył grę na długie lata i musi być to cofnięte.
    BA_Tefnut nieco pokrętnie mydli oczy w innym temacie że rozwiązanie tego problemu jest trudne, nic podobnego sprawa jest banalnie prosta.
    Od strony kodu seafight to jedna wielka baza danych, każdy kto miał choć troszkę do czynienia z bazą danych wie że robi się backup czyli kopię zapasową cyklicznie co jakiś czas (6 godzin, 12 godzin, doba zależy jakie są realia), jaki problem wgrać backup ostatni przed błędem?
    Od strony technicznej jest to żaden problem, chyba że błąd... nie był błędem.
    Ptaszki ćwierkają że czekają nas spore aktualizacje a ponieważ od dłuższego czasu eventy są opłacalne i bardzo opłacalne (czytaj na plus w perłach) większość graczy jest nabitych perłami po brzegi, robienie jakichkolwiek aktualizacji za perły z punktu widzenia BP mija się z celem bo nie zarobią a aktualizacje za realne pieniądze będą bardzo nieprzychylnie przyjęte więc rodzi się pytanie jak to zrobić żeby gracze sami "wystrzelali" się z pereł?
    Robi się niby błąd i wszyscy mielą te perełki, przecież się mega opłaca i nie tracą bo w takim układzie jak był to inwestycja zwróci się z nawiązką o ile gracz "przetrawi" swoje pergaminy.
    Ciekawe ilu już dzisiaj siedzi z kartą kredytową w zębach bo talenty "rzucili" a wczoraj perełki wrzuciło się w kociołek do zera, teraz seria aktualizacji a jak kasa się będzie zgadzać to BP łaskawie zostawi setki pergaminów bo większość graczy i tak ich wszystkich nie zrobi, a w razie gdyby jednak zrobili to zawsze przecież można uruchomić magiczny skrypt walec który wjedzie i wszystko wyrówna.
    Lubię tą grę mimo wszystko i mam nadzieje że ta spiskowa teoria to tylko uboczny efekt picia koli z Biedronki.
    Dostawcy prądu zacierają ręce bo skrypciarze komputerów teraz nie wyłączą przez miesiące, grę to wypaczy ale może PKB wzrośnie...

MOD_Walker, dynia432 oraz 3... lubią to.
  9. *Executioner*

*Executioner* Okazjonalny autor

Igl masz racje w tym co piszesz, jednak znamy BP na tyle dobrze, że wiem, iż tych map nie zabiorą :)
    Były poważniejsze błędy w tej grze np. klonowanie armat, złoto etc. i nic z tym nie zrobili.

Jak sam Comunity Menager gry przyznał nie był to błąd gry, lecz zaniedbanie programistów firmy Bigpoint. Gracze nie wykorzystywali błędu, bo tak owego nie było kocioł z aruby działał poprawnie. Programiści zmienili tylko prawdopodobieństwo wylosowania przedmiotów, a gracze szybko wykorzystali tą okazję :) Takie HAPPY Hour w kotle :)

Ostatnie edytowanie: 2 października 2014
  10. *Executioner*

*Executioner* Okazjonalny autor

Raczej wątpię by ingerowali w system map bonusowych... zapewne załagodzą sprawę zwiększając nieco prawdopodobieństwo wylosowania pergaminów w kotle.... lub coś podobnego...

11. Tak sie zastanawiam ile osób z obecnych w tym temacie nigdy nie naruszyło zasad gry. Uderzcie się w pierś i powiedzcie uczciwie kto z Was nigdy nie skorzystał choćby z małego błędu z niewolnikami jakiś czas temu (100 zwykłych 100 za perły) kto nie używał botów skryptów i innych cudów polepszających Wasze konta, kto z Was nie korzystał na Eventach takich jak Calipso i zeszłoroczny zimowy kiedy to w początkowej fazie ludzie dorabiali się kroci. Wczoraj nieliczni trafili i co z tego to wina BP nie ich więc do właścicieli miejcie pretensje a szczęśliwcom można tylko pogratulować cierpliwości której nam zabrakło. Nie bądźcie egoistami i popatrzcie na siebie. Innym razem komuś innemu sie poszczęści nie tylko im.
    GRATULACJE (z łezką że mnie nie było) ;p

PS. co do backupu o którym była tu mowa. Minęło za dużo czasu od tego wydarzenia. BP miałoby więcej problemu po cofaniu zegara niż z owym błędem. Setki osób zasypały by ich ticketami odnośnie poniesionych strat punktów bitwy, zmarnowanego czasu przed grą oraz wiele innych. Myśle że Event który ma sie rozpocząć za niespełna 2 godziny jest swoistą nagrodą pocieszenia dla wszystkich.

12. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

Tu w zasadzie nie chodzi o graczy którzy z błędu skorzystali, błędów było, jest i będzie jeszcze sporo i wielu na nich skorzysta lub straci, tu chodzi o to co robi BP lub w zasadzie czego nie robi.
    O backupie pisałem mniej więcej dobę po błędzie to wcale nie było zbyt późno, teraz mamy nieco ponad 2 doby od błędu i to też nie jest zbyt późno w mojej ocenie, problemem jest to że dyskusję na ten temat prowadzimy.
    Taka procedura powinna być automatyczna i nie było by tematu, nie wyobrażam sobie że robię aktualizację bez zrobienia wcześniej kopi zapasowej właśnie po to żeby przywrócić dobrą wersję gdyby coś poszło nie tak, programiści BP tego nie robią? Kto tam pracuje? Zawodowi informatycy czy praktykanci?
    Były bodaj trzy restarty po czym serwery nie działały przez kilka minut, co stało na przeszkodzie żeby zrobić backup z przed aktualizacji? A samą aktualizację w poprawionej formie wgrać wieczorem czy nawet dnia następnego?
    Nic nie stało na przeszkodzie to jasne, tylko brak dobrej woli, niewiedza lub to o czym pisałem w poście nr 8.
    Ta gra już jest chyba skazana przez BP na zatracenie bo już nie wiem jak wytłumaczyć taką wizerunkową porażkę, jeżeli sprawy proste i oczywiste są dla nich trudne i nie brane pod uwagę to może lepiej niech zaorają ten cały seafight i posadzą ziemniaki, nie będzie problemów.

13. Właściwie to nikt nie jest zmuszany do gry, jeżeli to co dzieje się tutaj nie podoba ci się, zawsze możesz sobie znaleźć inną, która będzie bardziej odpowiadała twoim wymaganiom. Pozdrawiam.

MAJTEK™ lubi to.
  14. wykrywaczboniarek

wykrywaczboniarek Forumowy żółtodziób

MOD_Demoniczny ty to widzę taki mądry jesteś .Kupiłem samochód audi , niestety sprzęgło coś szwankuje . Mam pytanie do ciebie naprawiać to audi czy kupić coś nowego ? Może jakieś bmw ? Co jest lepiej zrobić naprawić błędy w grze , czy pogniewać się i grać w inną ?

15. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Trzeba było najpierw zrobić jazdę próbną przed zakupem :)
    Nikt nikogo nie zmusza do grania w tą czy inną grę a błędów tu na forum nie naprawimy.

16. wykrywaczboniarek

wykrywaczboniarek Forumowy żółtodziób

MOD_Demoniczny i MOD_Walker - jak mądrale po odpisaniu 2/3 map bonusowych z błędu w kotle dalej będziecie modami , czy zmienicie grę ? Słyszałem , że bierki są fajne .

Alferr lubi to.
  17. delek

delek Naśladowca mistrzów

Ty chyba nie pojmujesz o czym tu pisza, nikt sie nie skarzy ze nie wykorzystał bugu, chodzi tu o to ze ludzia sie poprostu odechciewa gry przez tego typu błedy

18. Grzeczniej proszę i żebym nie musiał powtarzać.
    Zauważyłem, że pańskie wypowiedzi są delikatnie mówiąc prowokacyjne.
    A co do odpisania map bonusowych to nie skorzystałem z buga i nie mam czego się obawiać.

19. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

MODzie Demoniczny nie żyjemy na Białorusi tutaj nie obowiązuje zasada: "chcesz tu być to klaskaj tak jak my a jak nie chcesz klaskać to wyjazd".
    Inna sprawa że twoja wypowiedź jako MODa jest skandaliczna, nie wyobrażam sobie sytuacji że osoba pełniąca funkcję moderatora w którymkolwiek z moich serwisów w sposób otwarty zachęcała userów by poszukali sobie innego serwisu, no ale tu jest BigPoint tu jest inaczej ;)

Nie dziwi mnie że BP podjęło kroki związane z błędem w kotle, sama "wymiana" pergaminów taka bardziej pod interesy BP ale a w zasadzie ALE jak słyszę że będzie to wyrównywał magiczny skrypt walec to już się boję o tego efekty, my znamy te skrypty, jeden taki już dopisywał kryształowy dar po niedawnym evence i efekty znamy ;)
    Trzymam kciuki ;)

20. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Będę moderatorem tego forum tak długo jak tylko będę mógł. Grać również będę bez względu na to co się stanie z tymi pergaminami. A w bierki grałem jakieś 20 lat temu w podstawówce więc to już nie dla mnie.
    Jak już wcześniej napisałem, forum nie jest od naprawiania błędów. Problem jest znany.
    Zbędne posty zostały usunięte.
    Kontynuowanie takich dyskusji będzie odpowiednio nagradzane

2.3. Zaśmiecanie, spam, flood, off-top, double posting

Niedozwolone jest zaśmiecanie forum postami, które nic nie wnoszą do wątku oraz wielokrotne powielanie tych samych treści na forum w różnych wątkach.

Flood - kilkukrotne, nieuzasadnione powtarzanie tego samego słowa lub znaku.

Off-top - pisanie postów niezwiązanych z tematem wątku.

Double posting - pisanie postu pod postem. Wyjątek: Moderatorzy mają prawo pisać post pod postem. Użytkownikowi wolno odstąpić od tego punktu Regulaminu tylko za przyzwoleniem Moderatora.

Posty powinny być zrozumiałe i czytelne. Niedozwolone jest również pisanie np. DUŻYMI oraz naprzemiennie DuŻyMi i MaŁyMi LiTeRaMi.

Kara:
    Spam, flooding i nabijanie postów - ostrzeżenie lub 11 pkt
    Notoryczny spam, flooding i nabijanie postów - 11-51 pkt, a nawet permanentna blokada konta
    Off-top - 5 pkt
    Duble posting – ostrzeżenie

wykrywaczboniarek czy już teraz wiesz dlaczego twoje posty zostały usunięte? I tak zostałeś potraktowany łagodnie, ostrzegam po raz ostatni.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 7 października 2014
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.