Prawdopodobieństwo trafienia

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -NoMercy-, 10 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -NoMercy-

-NoMercy- Czeladnik forum

Czy jest z tym jakiś błąd?
    Między 91% a 111% prawdopodobieństwa trafienia różnicy w salwie nie widać.
    czy tak ma być? bo towarzysz dający % do prawdopodobieństwa trafienia jest zbędny.

2. Różnica jest tylko znikoma - czy można w coś trafić z większą szansą niż 100% (chodzi o boty oczywiście)? :) Spróbuj strzelić do silnego przeciwnika z prawdopodobieństwem 91% i 111% to zobaczysz jaka jest różnica.

_rodrigez35_ lubi to.
  3. Czort

Czort Młodszy ekspert

Jak masz powyżej 100 to da ci większy % do wroga a jak bijesz bota wył proch to ci spadnie poniżej 100 bo szkoda prochu

SMOD_CHRISTOFORO lubi to.
  4. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Prawdopodobieństwo trafienia :rolleyes: mój ulubiony temat-rzeka.

1) Po jednej, dwóch czy nawet pięciu salwach nie da się ocenić różnicy w celności, bo salwy są zróżnicowane do 5% wartości. Nie wiem, jak sprawdzałeś/łaś, więc ciężko się odnieść, ale ja różnicę widzę zawsze gdy spada poniżej 100%, pod warunkiem że salw jest wiele.

2) Oczywiście, że towarzysz poprawiający celność nie jest zbędny :D Sprawa jest względnie prosta, gdy przy celności 100% strzelamy do bota- wtedy wykorzystujemy maksymalnie możliwości kul i armat. Przy walce PVP przeciwnik zwykle ma jakieś prawdopodobieństwo uniku, wtedy aby maksymalnie wykorzystać siłę kul i armat, musimy zrekompensować to prawdopodobieństwo uniku prawdopodobieństwem trafienia. Oceniłabym na ten moment, że celność na poziomie 120% bardzo przydaje się do walki i warto ją choćby do takiego poziomu podnieść :)

MOD_Nathaniel lubi to.
  5. -NoMercy-

Ale chodzi o to że bijąc boty nie ma różnicy. kiedyś salwa była stała gdy się miało powyżej 100% a teraz tak nie ma strzelając do botów. Może to u mnie jest jakiś błąd?

6. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Nie, salwa jest celowo zróżnicowana, to nie jest błąd. Nie będzie stała przy 100% trafienia, ale przy 91% rozbieżność będzie większa i tylko w dół.

7. -NoMercy-

To może inaczej napisze. Z talentem oko agwe na poziomie 4 prawdopodobieństwo trafienia wynosi u mnie 91% a po aktywacji towarzysza 10% do prawdopodobieństwa trafienia podnosi do 111% więc już coś z tym jest nie tak. a salwa bez towarzysza waha się od 8.2k do 8.4k i z towarzyszem jest dokładnie tak samo, bez żadnej różnicy. Więc coś musi być nie tak.

8. Bez potworka mam prawdopodobieństwo 109% a po aktywowaniu bestariusza 119% wiec to działa poprawnie. A sprawdzasz z prochem cały czas? Proch dodaje 10% prawdopodobieństwa trafienia.

9. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

™ΒЯΔV€HΞΔЯT™ Czeladnik forum

No właśnie, proch daje 10% a z talentu nici ? Z tego co doświadczam talent nic nie daje do prochu, tak ma być ?

10. Talent "Wiedza alchemików" jak wskazuje opis "ponosi szkody podstawowe" czyli zwiększa zadawane obrażenia - nie ma tu słowa o prawdopodobieństwie trafienia ;)

11. ™ΒЯΔV€HΞΔЯT™

™ΒЯΔV€HΞΔЯT™ Czeladnik forum

Teraz nie zwróciłem uwagi, ale wcześniej pisało, że wzmacnia działanie prochu o x% ;)

12. "Użyj prochu czarnego oraz Wiedzy alchemików aby podnieść szkody podstawowe o x%".
    Czyli jeśli włączysz proch i masz ten talent to szkody podstawowe wzrosną o x% - o to samo chodzi tylko inaczej napisane :)

13. -NoMercy-

Tak z prochem. Ale nie chodzi mi o proch tylko o to że po aktywacji towarzysza który dodaje 10% prawdopodobieństwa trafienia przy wartości 91% efektu brak. Powinno być 101% i tak też pokazuje ale salwa jest jak przed aktywacją towarzysza

14. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

90%
    100%

U mnie widać różnicę :) Wszystko jest w porządku, źle pewnie coś spojrzałeś, bo to nie możliwe aby towarzysz dał Ci 20% prawdopodobieństwa :)

Temat nieaktywny.
    Zamykam.

Ostatnie edytowanie: 30 sierpnia 2015
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.