Problem z Pucharem Bokora

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika 义†ŘØğДĿ†义, 8 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

Witam,

Jest taki mianowicie problem:

Kupiłem 30.09.2014 rano 2 skrzynki bokora - za sms. System dopisał je do konta ale stwierdziłem, że poczekam, aż system sam je wrzuci - pomyślałem, że może lepiej się fartnie. Puchar zgodnie z FAQ zakończył się 30.09 o 12 w południe lokalnego serwera. Sprawdzałem w dzienniku wpisy ale o losie skrzynek ani słowa. O północy było losowanie i dalej zero wpisu. Pomyślałem że może coś szwankuje i system nie dopisuje - zgłosiłem temat do pomocy technicznej. Nagle 02.10.2014 mam wpis w dzienniku:
    2014-10-02 00:13:01Wrzuciłeś skrzynie Voodoo do pucharu Bokora (ilość: 2):
    20 x Kryształy
    10 x Sokole oko
    5000 x Kule wybuchowe
    5 x Harpuny żelazne

I teraz taki jest problem, że system wrzucając automatycznie skrzynki dzień po losowaniu automatycznie zabiera możliwość wylosowania nagród głównych. Pytanie moje jest takie:

Dlaczego nie ma ani słowa w FAQ, że jest taka sytuacja??? Przecież kupując skrzynki liczymy na główne wygrane a nie na badziewie co można za perły kupić.

Pomoc techniczna nic nie pomogła, bo raz pisali, że nie wrzuciłem skrzynek, dlatego nie wziąłem udziału w losowaniu. Jak napisałem, że system sam miał wrzucić, czyli powinienem wziać udział w loterii to dostałem odp, że z automatu eliminowane są tekie losy w loterii. Na następnego maila o podanie podtsawy w FAQ takiego działanie otrzymałem info, że temat jest zakniety, wszystko zostało już napisane i dalej moje maile do spamu polecą.

Bardzo proszę kogoś kompetentnego o wypowiedź bo problem dotyczy dużej ilości graczy nieświadomych tego , nazwijmy po imieniu - oszustwa.

2. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

Widzisz tu jest tylko i wyłącznie Twoja wina, skrzynie się kupuje po to aby je wrzucić, a Ty celowo tego nie zrobiłeś. Więc nie wiń nikogo za własne decyzje.

3. To nie jest oszustwo.
    Kupując skrzynki myślałeś zapewne o szansie na nagrodę główną prawda?
    Więc aby mieć szansę na tą nagrodę trzeba skrzynki wrzucić :)
    System automatyczny jest po to, aby gracze nie gromadzili kilku skrzynek miesięcznie a potem raz wrzucić ogromną ilość.

4. igI*POLAND*

igI*POLAND* Forum Pro

Zastanów się kiedy kupiłeś skrzynie, obecnie masz 14 dni na zwrot zakupionych przedmiotów w internecie bez podania przyczyny, pisz do supportu że rezygnujesz z zakupionych przedmiotów, niech je sobie zabiorą a oddadzą pieniądze.
    Od chwili gdy poinformujesz o chęci zwrotu mają 14 dni na zwrot pieniędzy.

5. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

To już chyba wiem, kto odpisuje na tickety. Podobne beznadziejne odpowiedzi dostaję z pomocy technicznej.
    Przeczytaj człowieku dokładnie o co mi chodzi: brak jest w FAQ informacji, że losy które są wrzucone przez system nie biorą udziału w loterii. Chyba dla wszystkich jest jasne, że skoro jest napisane: że puchar "kończy się dnia xx o godz yy lokalnego serwera" to zgodnie z opisem w FAQ niewrzucone losy przez gracza są automatycznie wrzucane przez system - i to powinno nastąpić niezwłocznie po zakończeniu dnia xx godz yy lokalnego serwera a nie po 2 dniach. Ale jeżeli tak jest to powinno się graczy poinformować. Bo skrzynki wrzucane przez system powinny być tak samo traktowane jak wrzucane osobiście.

igI*POLAND*- już napisałem do Niemców że rezygnuję i wysłałem wszystkie dane. Mam nadzieję, że ktoś logicznie myślący to ogarnie.
    ___Adrian___, - pomyślałem ze jak system wrzuci to może cos lepszego sie trafi, bo osobiscie to dostawalem max badziewie. Gdybym wiedzial, ze losy nie biora udzialu to sam bym wrzucił i nie mialbym do nikogo pretensji.

6. Skrzynki kupujemy po to, aby je wrzucić.
    Tutaj na forum nic nie poradzimy że postanowiłeś je zatrzymać do automatycznego wrzucenia.
    Mogę jedynie zgłosić o poprawę FAQ.
    Proszę na przyszłość pamiętać aby wrzucać skrzynie przed zamknięciem loterii.

7. 义†ŘØğДĿ†义

义†ŘØğДĿ†义 Stały bywalec

OK, ale czy ręcznie czy automatycznie są zawsze WRZUCONE. I nie ma powodu by dyskryminować wrzucone automatycznie. Gdyby takowe info było wówczas każdy miałby tylko do sb pretensje.

Z tego wynika, że jest w FAQ błąd. Ciekawe, co BP z tym zrobi - oprócz zmiany FAQ? Przecież poszkodowanych może być mnóstwo. Jak znam życie to NIC.
    I dziwić się, że ludzie z bugów korzystają. Jak Kuba Bogu...

Mnie już skutecznie z ładowania kasy wyleczyli.

8. Wniosek o poprawę FAQ przekazany, tutaj nic więcej nie możemy zrobić. Temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.