Propozycje

Temat na forum 'Pomysły & Sugestie' rozpoczęty przez użytkownika »σяρ|Dσkeя, 6 stycznia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. »σяρ|Dσkeя

»σяρ|Dσkeя Stały bywalec

Podaje propozycje do gry
    -Zrobienie osobnej zakładki w sezonie odnośnie npc Atlantydy i innych misji związane z nią
    -Usunięcie niepotrzebnych pasków, przedmiotów z atlantydy należących do zwykłych pirackich statków z mapy morza
    -Naprawienie w końcu towarzyszy żeby pływały swobodnie a nie przyklejone do statku
    -Ochrona po topce chociaż 10 sekund żeby się nie odbijać jak piłka
    -Nieraz jak wychodzę z atlantydy to buguje mi się salwa i bije bardzo mało
    -Poprawienie potrzebnej ilości do rang (nie tych za punkty bitwy) 8 milionów do najmniejszej to jakiś żart.
    - Dodajcie więcej odznak tak jak to było kiedyś (odznaki piłkarskie itp.)

Dopisujcie swoje propozycje. Tylko nie płaczcie że bugi lagi i automaty. Znajdzcie gre bez ani jednego buga w tych czasach a później się wypowiadajcie. Te płaczki w oczach nic nie dadzą.

Ostatnie edytowanie: 6 stycznia 2023
  2. hanys111

hanys111 Okazjonalny autor

wiecej designow do kupienia majac tnace ostrza :)

3. _vis_

_vis_ Aktywny autor

Zacznijmy od tego że aby poważnie podejść do tematu to po pierwsze gra powinna być w miarę stabilna, a błędy gry usuwane w miarę możliwości na bieżąco, inne gry nie są pozbawione błędów, ale są one naprawiane w miarę szybko przykładów mogę podać dziesiątki, ale nie będę łamał regulaminu i podawał nazw.

Po drugie BP powinien usunąć z gry:
    - Wizualizację towarzyszy
    - wizualizację bałwana
    - odznaki (zostawić tylko za staż i PB oraz ogólny ranking)
    - zarazę
    Są to niepotrzebne śmieci które już dawno powinny być usunięte.

Po trzecie ograniczyć ilość ewentów do jednego w miesiącu np. jednego 10 dniowego, pozostały czas poświęcić na naprawę błędów i poprawę stabilizacji gry.

Po czwarte wprowadzić cogodzinne weryfikowanie logowania się na mapę morza np. w taki sam sposób jak logowanie się na stronę główną, automatyczne wylogowanie z mapy morza po godzinie gry, ponowne wejście tylko po prawidłowej weryfikacji z obrazka.

Po piąte stworzyć pręgież dla graczy którzy zostali przyłapani na oszustwie wliczając w to nielegalne programy, istnieją takie rozwiązania w innych grach, mogło by to być np.
    Za pierwsze przewinienie oprócz debufa osoba taka nie była by wliczana do rankingu ewentowego, ligii, rozpadliny, nie mogła by korzystać z kodów bonusowych oraz miała by przychód malejący -10% przez miesiąc.
    Za drugie przewinienie -20% za trzecie przewinienie -30% itd.

Po szóste stworzyć miesięczne rankingi dla najbardziej aktywnych graczy:
    - za zdobyte PB
    - abordaże zaliczane do rankingu tylko do 2 na jednym statku dziennie.
    - zatopienia zaliczane do rankingu tylko do 2 na jednym statku dziennie.

Po siódme wprowadzić jednorazowe kody rabatowe za staż w grze np. na zakup pakietów w sklepie gry.

Po ósme wprowadzić do ligii kapitańskiej więcej misji z mapy morza, zwiększyć możliwość wysyłania jednorazowo do 4 kapitanów.

Po dziewiąte wprowadzić do sklepu gry podczas ewentu możliwość zakupu np. za perły lub inną walutę w grze do 5 sztuk niestabilnej aury ochrony (1 godzinę) również przydało by się zwiększyć limit posiadania tych przedmiotów do 10 niestabilnej aury ochrony (1godzina), i 3 stabilnej aury ochrony (3 godziny) w przypadku posiadania takiej ilości nie można by było zakupić więcej.

Pomysłów mam jeszcze wiele ale to następnym razem.

wrednygoryl lubi to.
  4. »σяρ|Dσkeя

»σяρ|Dσkeя Stały bywalec

Najlepiej usunąć wszystkie wizualizacje i grać w painta xD tak to ty se graj jak chcesz

5. kimjesttendzban

kimjesttendzban Forumowy żółtodziób

to jest najbardziej naiwna/nic nie wnosząca wypocina jaką ostatnio czytałem xd

»σяρ|Dσkeя lubi to.
  6. **PL-TYCHY**

**PL-TYCHY** Aktywny autor

Dla mnie _vis_ na BA , super pomysły

Odnośnie captchata to progarmy już go rozwiązują , widać dalej po mapach że wniósł on nic ;/

7. _vis_

_vis_ Aktywny autor

Dziękuję chętnie, ale na razie jest jakaś blokada w BP unikają mnie jak ognia, dział techniczny albo dział marketingowy to mój żywioł i chętnie spróbował bym swoich sił w tych działach oczywiście z odrobiną samodzielności, bo to co teraz tam się dzieje to kpina i sabotaż własnej firmy, potencjał tej gry jest niszczony z dnia na dzień.
    I masz rację nie ma zabezpieczeń idealnych, ale są takie które mogą choć trochę utrudnić grę oszustom :)
    Ale do tego trzeba stanowczości i natychmiastowych działań czego niestety właścicielom gry brakuje.