Opinie Przedmioty z botów

Temat na forum 'Pomysły & Sugestie' rozpoczęty przez użytkownika CamtePL, 7 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co o tym myślisz?

1. Dobrze gada

24 głos(ów)
    77,4%
  2. Źle gada

6 głos(ów)
    19,4%
  3. 50/50

1 głos(ów)
    3,2%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. CamtePL

CamtePL Czeladnik forum

Witam,

Robiąc ostatnio sporo misji lvlowych (bo niedawno wróciłem po długiej przerwie), robię te misje i robię i robię.
    Sporo z tych misji jest takich, że trzeba dostać item za zatopienie bądź abordowanie NPCka. Jest jakiś procent szansy na to, ok rozumiem.
    Surpirisy, i inne bzdetowe boty, rozumiem, nie trafissz ok, bot ma do 1mln hp spoko, można lać więcej.
    Ale jeżeli robię misję (testową czyt. z awansem lvlu) na 29 poziom, mianowici zbić 20mln Rvg II, i trzba też otrzymać item. Ok myślę sobie spoko damy radę. I tu zaczyna się cały szkopuł. Mianowicie, siedziałem, ze znajomkami farmiliśmy admirała sporo czasu (bo trzeba zbić 500 botów co jest jakąś totalną chorą abstrakcją). Pojawia się ten długo wyczekiwany admirał. Spoko bombuje się go do oporu. Lałem całego sam, zrobiłem aborda i co się okaazuje? Że wszystko na marne, bo nie dostałem części... I tak poszło setki tyś. kulek (kilku osób), zmarnowane 2h czasu czy więcej, zmaksymalizowane do granic możliwości postępowanie, aby dostać tę jedną głupią rzecz i na końcu się okazuje, że masz z tego figę z makiem. Ok. rozumiem, że jest jakaś tam szansa na dostanie tego, ale to jest robienie sobie jaj z graczy, że robiąc najwięcej jak tylko się da, żeby dostać jedną głupią rzecz, najzwyczajniej w świecie się jej nie dostaje. Zróbcie coś z tym, bo tak jak pisałem ok, bot ma do 1mln hp, nie dostanie się itemu ok, można łatwo bić następnego. Ale jeśli poświęca się na zbicie 500(!) botów, i potem zbicie 35mln hp bota, tracąc przy tym dużo kul i czasu i się nie dostaje itemu no to jest jakiś denny żart.
    Poprawcie coś z tym bo takie "smaczki" na prawdę ludzi zniechęcają i gra ich coraz mniej. Wasze aktualizacje i stawianie na graczy "paymentowych" totalnie niszczy tą grę. Zresztą łatwo zauważyć jak "dużo jest nowych graczy", którzy ani na eventach nie pograją (bo trzeba mieć wysoki lvl, żeby coś konkretnego ugrać, po drugie każdy ich leje), rozwinąć się jest problem, bo skille w tej chwili bez zniżek jeśli dobrze pamiętam to jest 120mln pereł (kryształy + perły za skille) + do tego crownsy, kasztele które również kosztują mega dużo pereł, a gdzie tu mowa o armatach slotach, trofeach i innych rzeczach. Nowy gracz jak nie wpakuje na wejściu kilku tyś. zł. to cokolwiek swoje konto będzie rozwijał 10lat bez bota, na bocie ciut krócej, a jednocześnie "niby nie wolno" sprzedawać kont. To takie strzelanie sobie w stopę przez BP (tylko nie z jakiegoś pistoleciku małego kalibru, tylko z konkretnej wielofuntowej armaty). Zresztą mam znajomych, którzy niedawno próbowali zaczynać grę na seafightcie, ale jak zobaczyli co i jak i ile czasu i pieniędzy będzie ich to kosztować, to stwierdzili, że ta gra jest pomylona.
    W tej chwili, grają właściwie tylko starzy uzależnieni ludzie, którzy w dużej mierze żyją tylko od oferty do oferty w sklepie. Wystarczy popływać po mapach czy to w evencie czy na codzień... dobre 80-90% to konta na botach (czy zywkłe mapy, czy raidy/scrolle).
    Taką "strategią" rozwijania gry to wy za wiele nie zdziałacie, tym bardziej, że są błędy w grze co chwila jakieś, co też ludzi zniechęca (szczególnie jak niektórzy je wykorzystują i jedni co mają znajmości, nie mają kar, a drudzy co chwila za cokolwiek dostają). Tak czy owak i tak pewnie nic się nie zmieni, bo prawie w ogóle BP nie słucha graczy. Od czasu do czasu naprawią coś, żeby tylko "zamydlić oczy" i są happy i śmieją się z nas łosiów, którzy kupują dalej pakiety :p

Także podsumowując:
    Poprawcie trafialność tych głupich przedmiotów z botów.
    Zmniejszcie ilość wymaganych botów potrzebnych na wyfarmienie adm rvg II
    Przeliczcie może koszt tych skilli jeszcze raz i może je zredukujcie
    I jakoś poprawcie tą grę, aby zachęcać ludzi do grania i to przez samych siebie, a nie na botach :p

PS: czy też ktoś miał takie szczęście do itemów w misjach?
    Bo pamiętam, że była misja na boty z których były itemy, bodajże z mapy 20/1, i pamiętam, że zbijałem po kilkadziesiąt botów zanim jakikolwiek przedmiot dostałem.

2. janusze_syfajta

janusze_syfajta Czeladnik forum

Całkowici sie zgadzam. pozmienialiście liczbe potrzebnych npc do wyfarmienia wiekszości admirałów a tego najbardziej bezużytecznego zostawiliscie na starym poziomie 500 sztuk. Kto normalny bedzie pare razy lał to i siedzial po pare godzin jesli jest znikoma szansa na dostanie itemu do testu.
    i niech moze ktoś wreszcie poda dalej,zeby zmienili ten durny wózek z supermarketu. wiadomo, ze chodzi głownie o payment tutaj i zwykli gracze nie mają tu czego szukać ale to juz lekka przesada. Az oczy bolą od tego pomarańczowego czegos na środku mapki, przeszkadzającego nawet kilknąc przycisk zmiany mapki.

3. spaede.GIT

spaede.GIT Stary wyjadacz

cóż pozmieniali liczbę NPC do Admirałów to krótko ci powiem co powiedzą ci gracze co bili po 500 wszystkie lvl i zbijało się to kilka dni żeby zrobić lvl pirata

4. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

ogolnie poparlem pomysl bo sam sie musialem troszke meczyc ale musicie przyznac ze sami jestesmy sobie winni jakby kazdy robil lvl na samym poczatku jak weszly to admiral za admiralem by wyskakiwal a teraz zostala garstka ludzi i sama musi sie meczyc i wybijac ale wszystko da sie zrobic wystarcza checi

5. ♣Rada®XXL♣

♣Rada®XXL♣ Zaawansowany

Teraz to lvl, można zrobić w 1 dzień, na samym początku przy ponad setce zainteresowanych o wiele więcej trzeba było się namęczyć, teraz wystarczy 1 bot i jest szansa prawie pewna. Dodatkowo wystarczy o połowę mniej botów zbić

PS. Ten przedmiot można dostać z normalnego admrała Revenge - abord

Ostatnie edytowanie: 8 grudnia 2018
    spaede.GIT i Cezary.1992 lubią to.
  6. *PITER2979*

*PITER2979* Ekspert forum

a zostala garstka ludzi przez pazernosc na glupie PB i przeszkadzanie w misjach tak jak to robia wszyscy na lvlu powyzej 21 wiec sie nie dziwcie ze jest taka lipa

7. CamtePL

CamtePL Czeladnik forum

- Zbierz 1 x Wyroki Wspólnoty Narodów
    (można otrzymać abordując, zadając najwięcej obrażeń, oraz oddając ostatni strzał HRMA Revenge II)

No raczej jasno na forum pisze, że z rvg II, a jeżeli z I też, to niech poprawią info, a nie, ale raczej obstawiam, że to tylko z tego bota.
    Tak ale kiedyś jak wszyscy robili lvle admirały były co chwila, bo ludzie lali te boty, a teraz prawie nikt ich nie leje (tylko Ci co do questów czasem).
    Po drugie piałem zbiliśmy ekipą wymaganą ilość renownów, admirała lałem sam całego, abordowałem i dalej itemu nie ma, a co by nie mówić, sumarycznie nas to kosztowało sporo pereł. Więc z tą twoją szansą prawie pewną nie zapędzaj się :p

8. MOD_Blendsky

MOD_Blendsky Guest

Przenoszę do odpowiedniego działu.

9. spaede.GIT

mi osobiście wpadło po 5 revengu:) czyli 2500 renówek

10. ЯPK[S_P]*

ЯPK[S_P]* Czeladnik forum

No tak spade ale sam ich nie klepałeś

11. spaede.GIT

byś się zdziwił:)