PYTANIE odnośnie gry lagów

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika widmo, 19 lutego 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. widmo

widmo Czeladnik forum

Witam mam ogromny problem z grą potrzebuje opnij jakiegoś fachowca w tej dziedzinie komputerowej dlaczego mi tak ścina [​IMG] proszę o pomoc bo wszystkie możliwe raczej możliwości próbowałem opis mojego laptopa parametry
    Procesor AMD Athlon x2 Dual-Core QL-65 2.10GHZ ,,,
    Zinstalowana pamięć RAM 4,00 GB ,,,
    Typ systemu Windows 7 Home Premium 32-BIT
    Karta graficzna ATI RADEON HD 3200 .
    Łącze internetowe neostrada 10mb
    zainstalowane programy
    Adabe Flash Player 12 AxtiveX
    Adabe Flash Player 12 Plugin
    microsoft.NET framework 4.5.1
    dodam że system swieży dopiero postawiony wszystkie sterowniki świeżę płyty głównej karty graficznej karty sieciowej itp.
    kożystam z przegladarek IE,fireFox Chrome.itp i szereg różnych[​IMG] i na kazdej jest tak samo nie da się grać Grafika ustawiona na minimum bardzo minimum prawde mówiąc całkiem wyłączona..
    minimalne wymagamia dla SEAFIGHT TO [​IMG]

∙ Windows XP/Vista/7 lub Apple OSX System,
    ∙ Pentium© III 1,7-2 GHz lub (Mac OSX) kompatybilny komputer,
    ∙ 1 GB RAM pamięci operacyjnej,
    ∙ Karta graficzna 512 MB - 1 GB,
    ∙ Adobe Flashplayer od wersji 10,
    ∙ Optymalne przeglądarki: InternetExplorer od wersji 7, FireFox od wersji 6, Google Chrome od wersji 9,
    ∙ Java, zalecany od wersji 5 - 6,
    ∙ połączenie DSL

wiec moje pytanie spełniam wszystkie wymogi i grac sie nie da jak sie wejdzie na mapie morza w opcje i tam pisze informacie o połączeniu pokazuje do 10 Fbs CO ini gracze z mojego bractwa mają po 37-50 a mi nie wychodzi wiecej niż 23 w stanie bezczyności stojąc w miejscu [​IMG] śmiech wszystkie programy wyłączone poza TS w zasadzie jak TS jest włączony lub nie to nie robi to różnic // wiec czego to możę byćwina możę wina systemu vista miałem 64bit i było tak samo POMOCY.,

2. smeti

smeti Czeladnik forum

troche lichy ten sprzęt ,a wymagania minimalne to są takie na których może się zalogujesz

Ostatnie edytowanie: 19 lutego 2014
  3. Prawdopodobnie sterowniki sprzetowe w Twoim laptopie nie wspolpracuja zbyt dobrze. Pobierz wczesniejsza ich wersje. Po drugie, czy Twoj laptop nie przegrzewa sie, czy nie grasz z laptopem na kolanach lub lozku, gdzie otwory wentylacyjne sa zatkane. Przeczysc chlodzenie laptopa.

4. widmo

widmo Czeladnik forum

to prawda sprzęt może nie jest swietny ale taka gra jak seafigh to powinna hulać a nie hula. jak np. Battelefild Bad Company 2 śmiga gdzie tam taka grafika jest bez porównania do seafight to coś jest nie tak. tak mi się wwydaje

laptop nie przegrzewa się zmieniona pasta na procesorze wiatrak wyczyszczony temperatura procesora 47-52 stała.... sterowniki jak pisałem wszystkie odpowiednie i świeże do każdego podzespołu danego

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 lutego 2014
  5. ^Paula^

^Paula^ Młodszy ekspert

Zacznijmy od tego ze masz 32 bitowy system który nie widzi tych 4 GB ramu - widzi około 3 wiec 1 jest zupełnie niewykorzystany, sam win7 sciaga około 1 gb ramu, karta graficzna kiepskiej jakości - może wykorzystać do poł GB ramu peceta, wiec wcale się nie dziwie ze działa slamazarnie, sf wykorzystuje duzo pamieci i potrzebuje w miare dobrej karty. Załatw sobie 64 bitowa wersje systemu to cos pomoze i przede wszystkim jesli chcesz w miare normalnie pograc syfa włacz tylko syfa - wsio co zzera pamiec - off:)

6. MacTavish

MacTavish Młodszy ekspert

32 bit = max 3.5 gb więc bardzo mała różnica, a wymagania 64bitowego systemu pożrą te oszczędności nawet podwójnie :) Sam mam 8gb ramu i grafikę dedykowaną a też nie jest najlepiej :)

7. smeti

smeti Czeladnik forum

paula a ty wogule czytałaś jego pierwszy post pisał że wyłącza wszystko i pisał że miał 64 bitowy system...
    co do ramu fakt wykorzystuje max 3gb ale to nie w tym problem.

8. widmo

widmo Czeladnik forum

tak miałem wcześniej zainstalowany system vista 64 bit i było to samo jak daje ma menu start i komputer właśćiwosci i pisze tam zainstalowana pamięć ram 4,00gb dostępne ( 2.87 GB.) to tak jak by mi nie widziało 1.13 GB kurde nie wiem czy to wina karty da się jakoś przydzielić karcie graficznej więcej ( Ram ) ??

9. smeti

smeti Czeladnik forum

ja kiedyś grałem na laptopie z vista 32 sp2 procek intela t6570 2.1 dual
    a karta ati hd 4330 było 2 giga ramu i jakoś dawał radę no ale rewelacji to niebyło wszystko na minimum

10. widmo

widmo Czeladnik forum

ja mam wszystkie programy wyłączone gg skype nawet anty wirusa i lipa

11. ^Paula^

^Paula^ Młodszy ekspert

wyłaczyc wszystko to rowniez programy działajace w tle których oficjalnie "nie widac"
    im mniej pamieci tym syf działa gorzej wiem jak jest u mnie:)
    a co do Visty - to syf:)

12. widmo

widmo Czeladnik forum

jak wyłączyć programy działające w tle? i jaki system jest dobry do mojego sprzętu?

13. MOD_Leniuch

MOD_Leniuch Guest

Co mogę Ci polecić - standardowa procedurę czyli, wyczyszczenie ciasteczek. Następnie zaktualizowanie flash playera bo co chwilkę jest on uaktualniany. Tutaj masz link jak ustawić go w sposób najbardziej optymalny:
    https://board-pl.seafight.com/threads/flash-player-wyjasnienia-i-rozwiazania.391/
    Dodatkowo polecam program CCleaner + dodatek CCEnchancer. Jest to malutki programik który czyści komputer z "brudów" które pozostają po różnych operacjach które wykonujesz m.in. ciasteczka. Co do przeglądarki, ja używam Opery. W moim przypadku jest najbardziej stabilna. Możesz zobaczyć jak działa u Ciebie - też oczywiście zaktualizuj do najnowszej wersji. Dodatkowo w przypadku przeglądarek zainstaluj sobie rozszerzenia typu AdBlock, które blokują niechciane reklamy - też mogą mieć wpływa na fakt, że gra Ci przycina. Spróbuj jeszcze zmniejszyć sobie rozdzielczość monitora, może to też będzie miało jakiś wpływ na osiągnięcie większej ilości FPS. Na tym kończy się moją wiedza informatyczna. Mam nadzieję, że coś z tego co napisałem sprawi że gra będzie dla Ciebie bardziej komfortowa.

14. widmo

widmo Czeladnik forum

MOD_LENIUCH wszystkiego co pisałeś próbowałem nawet zmieniłem antene wifi i na bardziej mocniejsza i nic szkoda ze się grac nie da rgam już 2 lata a rok na takich lagach ze już niechce się grac

15. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

Ktores urzadzenie Ci szwankuje w kompie. Problem tylko teraz to wylapac, moze tylko karta sieciowa. Odnosnie do wydajnosci sprzetu to mam drugi komp w gorszej konfiguracji i gra chodzi, chociaz ts nie odpale. Piszesz, ze masz Neostrade, czyli Liveboxa? jak tak to sprobuj mu twardy reset zrobic, tez tak mialem i pomoglo :p

16. MOD_Leniuch

MOD_Leniuch Guest

Szkoda, że to nic nie pomogło. Spróbuj może jeszcze sprawdzić jak gra będzie działała gdy zainstalujesz Windows XP, ma zdecydowanie mniejsze wymagania od 7. No nic, mam nadzieję, że jakoś poradzisz sobie z tym fantem. Pozdrawiam.

17. SMOD_Lilith

SMOD_Lilith Guest

Staraj się proszę trochę sensowniej wypowiadać. Tego typu pisanie nic nie wnosi do tematu.

18. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

No i co niby z tego że ma mniejsze wymagania ??? Syfajt sto razy lepiej chodzi na 7 jak na xp..
    Owszem można by spróbować w przypadku gdyby wszystko się cięło , a tnie się tylko sf.(sam napisał że Ts nie robi różnicy) Tym bardziej jego komputer jest w sam raz sprzętowo żeby śmigała na nim 7.
    Jest to tylko wprowadzanie gracza w błąd...

19. MOD_Leniuch

MOD_Leniuch Guest

Jeżeli uważasz, że wprowadziłem w gracza w błąd jest to twoja osobista opinia i masz do niej pełne prawo. Jednak w tym przypadku nigdzie nie napisałem, że instalacja windowsa XP "na pewno" sprawi, że gra będzie chodziła lepiej. Zasugerowałem jedynie, żeby spróbował, może w jego przypadku taki zabieg pomoże. Ten temat jednak nie służy do tego, żebyśmy spierali się co do kwestii wymagań win7. Mam nadzieję, że uda mu się rozwiązać problem i gra dla niego stanie się przyjemniejsza.

20. MAJTEK™

MAJTEK™ Książę forum

Tak , moja osobista opinia , dlatego to napisałem.. Zresztą chyba z korzyścią dla gracza , bo wgrywanie nowego systemu związane z godzinną pracą równało by się z brakiem korzyści.

A do tego raczej każdy ma nadzieje że uda nam się rozwiązać problem kolegi , więc nwm po co o tym pisać i przypominać.. Chyba nic o tym nie pisałem o_O

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.