Rady dla nowego

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika РΛЯШΞζЯΖΛЙĐŽί, 9 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. РΛЯШΞζЯΖΛЙĐŽί

РΛЯШΞζЯΖΛЙĐŽί Forumowy żółtodziób

Macie jakieś rady dla nowego ?
    Co kupować ?
    Gdzie zarabiać kasę ?
    Jak grać na początku ?
    Czego nie opłaca się robić a co opłaca się robić ?

2. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

Bądz cierpliwy :)

MOD_Nathaniel lubi to.
  3. ±.K.Д.C.±

±.K.Д.C.± Okazjonalny autor

Opłaca się nie grać i zapomnieć o tej grze, polecam :)

4. Errew

Errew Hrabia forum

:D dokladnie

5. KpinA

KpinA Młodszy ekspert

Na poczatek kup pakiet designow 1-10 z czarnego rynku, nazbieraj zlotko i kup armatki 50f u handlarza, szamana voodoo, kule puste, harpuny 50, sloty i belki za zloto, wylicytuj czlonkow zalogi. Rozwijajac statek jako poczatkujacy skup sie na talentach podnoszacych salwe w npc (pien+sciezka oguna) i kasztelach poprawiajacych szybkosc strzalu (rampa), celnosc (sekstans) i sile salwy (prochownica). Pozniej przyda sie opancerzenie i predkosc, a reszta zalezec bedzie od Twojego stylu gry.
    Gdy rozwiniesz trocche konto, bedziesz mogl korzystac z eventow, wtedy przyda sie bierac dusze na towarzysza i designy, bo inaczej ciezko zdobyc kamyczki.

Najlepiej zbieraj sobie blyskotki by zdobyc perly chocby i na ta podstawe, procz blyskotek nazbierasz mojo, wiec bedziesz mial dodatkowy zysk z pergaminow. Jesli chcesz zarabiac na mapce szturmowej, to radze znalezc bractwo, bo sa tam i dobre konta, ktore bezgildowki albo konta z obcym tagiem szybko "wyprosza". Duzy zarobek w perlach jest tez z macki tentacle, a konto na takim poziomie, by ja bez klopotu stopic mozna zrobic dosc szybko :)

Nie opłaca się zrobić levelu ponad 5, jeśli nie masz przynajmniej podstawy wyposazenia statku. Level 5 i nizej daje Ci godzinna ochronke po zatopieniu przez gracza, jesli nie strzelisz w npc, potworka ani gracza, mozesz wiec spokojnie zbierac blyskotki.

Oplaca sie skorzystac z tego, co producent daje za darmo :D
    Wprowadz sobie nowe kody (https://board-pl.seafight.com/threads/aktualne-kody.54928/) kulki zawsze sie przydadza ;) Zagladaj do tawerna> laterna magica, po wcisnieciu "odtworz film" raz na czas masz do wypelnienia krotka ankiete, za ktora dostaniesz 100 krysztalow albo cos innego, po wypelnieniu zamknij okienko krzyzykiem, bo inaczej nagrody nie otrzymasz.
    To tylko moje sugestie, jak rozwiniesz statek to bedzie Twoja decyzja. Moze ktos inny doradzi Ci inny sposob.
    Zycze duzo cierpliwosci i dobrej zabawy :)

6. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Dodam tylko, żebyś na placu targowym nie licytował rusznikarza, bo będzie kupował Ci kulki za perełki, które mozolnie nazbierasz i zgadzam się ze wszystkim co napisała Kpinka:)

SMOD_CHRISTOFORO lubi to.
  7. РΛЯШΞζЯΖΛЙĐŽί

РΛЯШΞζЯΖΛЙĐŽί Forumowy żółtodziób

Cierpliwy to ja jestem bardzo

8. Więc pozostaje tylko ambitnie brnąć do przodu i nie zniechęcać się "potknięciami" których na początku jest sporo.

SCM_Spacja lubi to.
  9. kalksip

kalksip Forumowy żółtodziób

A na co najlepiej wydawać kryształy i perły?

10. MOD_Bushido

MOD_Bushido Moderator Team Seafight

Kryształy na talenty, ewentualnie na uszlachetnienie armat 60 f. Perły to na kasztele , miejsca na armaty i miejsca na belki:)

11. Jeszcze jakieś zapytania odnośnie tematu?

12. Cisza w temacie.

zamkniety.png

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.