Rampa dla kul

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Wodnik-Szuwarek, 9 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Wodnik-Szuwarek

Wodnik-Szuwarek Forumowy żółtodziób

Mam pytanie odnośnie rampy dla kul i czasu ładowania armat. Mam same 60 funtowe armaty. Bez rampy czas ładowania wynosi 4,2 sekundy . Teraz mam rampę na 4 poziomie i zgodnie z opisem czas ładowania powinien się skrócić o 1,6 sekundy i powinien wynosić 2,6 sekundy . Niestety moje armaty strzelają co 3,2 sekundy. Czy to wina złej interpretacji zasad działania rampy , czy błąd twórców gry ? Na 3 poziomie armaty strzelały co 3,4 sekundy a na 4 co 3,2 wiec gdzie jest te magiczne skrócenie czasu załadunku o 0,4 sekundy ?

2. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

Czas zaladunku 7 s bez niczego - 1,6s za kasztel daje 5,4 + odejmij se czas najemnikow niewiem o ile skracaja czas zaladunku
    ---------------
    Tu masz przyklad obliczen
    Armaty perłowe mają 7 sekund ładowania( oprócz jednej)
    rampa 6/6 redukuje ładowanie o 2,5 sekundy czyli zostaje 4,5 sekundy
    Mistrzowie Prochu redukują ładowanie o kolejne 20% tj o 0,9 sekundy
    Chłopcy Okrętowi redukują ładowanie o 40% tj o 1,8 sekundy

WYNIK KOŃCOWY
    3,6 sekundy z Mistrzami
    2,7 sekundy z Chłopcami

Rampa 5/6 to redukcja o 2 sekundy czyli redukcja ty wynosiła by 5 sekund - 20% (1 sekunda)
    czyli 4 sekundy z Mistrzami
    5 sekund -40% (2 sekundy)
    czyli 3 sekundy z Chłopcami

Ostatnie edytowanie: 9 kwietnia 2015
  3. SHADOWPL1

SHADOWPL1 Okazjonalny autor

Najpierw odejmij czas rampy a dopiero potem czas niewolników ;)

4. Temat nieaktywny - zamykam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.