Rampa

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika »Szpara«, 31 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. »Szpara«

»Szpara« Forumowy żółtodziób

mam w kasztelach tylko rampe na 4 poziomie i pytanie czy robic ją na 5 poziom czy zaczac robic jakis inny?

2. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Rampa dla kul to podstawa. Dobrze było by zrobić ja na maksymalny poziom.

3. -υикт-1

-υикт-1 Mieszkaniec forum

rob rampe na maksa potem celnosc warto nawet jesli masz 100 procent to rob ile sie da najwiecej a potem slot w ktorym mozesz wsadzic wiecej armat na statek to jest mojim zdaniem podstawa

4. »ARTYSTA◊ЯРK«™

»ARTYSTA◊ЯРK«™ Czeladnik forum

Tak. Bez rampy ani rusz. Pomaga we wszystkim co potrzebne :)

5. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

rampa najlepiej na 6 to jest chyba jeden wyjątek na początku :) pozostałe możesz robić na 5.. ostatnie poziomy dużo nie dają a są bardzo drogie dla nowego konta dać te około 230k pereł na ostatni poziom (slot + kasztel) to trochę sporo dlatego lepiej wydać je na coś innego na początku proponuje ci robić wszystko pod salwę czyli prochownice i działowy pewnie niektórzy powiedzą sekstans ale myślę ze lepiej zdobyć potworka którego dość często można otrzymać w bardzo łatwy sposób i mamy 10% do celności (armatki 75% kanonier 5% potworek 10% proch 10% i mamy 100 :) jeszcze kamyk talenty deszcz lufy często są tak ze myślę ze sekstans może poczekać ) a perły możemy wydać na coś lepszego :) ale to tez zależy od stylu gry jedni wola prędkość bo lubią zbierać błyskotki inni znowu coś innego jak kto lubi :)

SMOD_*Angua* lubi to.
  6. john009

john009 Koneser forum

ja to dopiero mam problem. Dac punkty voodoo ( 50 tys. ), czy unikanie szkód ( 10 % ) a w ataku krytyczne szkody ( 9 % ) czy prawdopodobieństwo trafienia ( 5 % ) ?

7. wrednygoryl

wrednygoryl Mieszkaniec forum

zamiast pv to 10% do uniku lepiej

8. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Z tym pierwszym raczej nie powinieneś mieć problemu, ponieważ znacznie lepsze jest unikanie szkód. W kamieniach ofensywnych jednak sporo zależy od tego jaki statek posiadasz. Po pierwsze czy masz prawdopodobieństwo trafienia swojego okrętu większe niż 100%? Jeżeli jest mniejsze bardziej opłaca się zainstalować kamień z prawdopodobieństwem trafienia, który rzeczywiście podniesie Ci wartość salwy. Jeśli masz większe niż 100%, to bardziej opłaca się zainstalować kamień z krytycznymi szkodami. Po drugie zależy od twojego stylu gry,pływania gdyż walcząc z innymi graczami to jednak prawdopodobieństwo trafienia jest najlepszym wyborem. Nawet, gdy masz celność większą niż 100% to kamienie defensywne przeciwnika obniżają ją, co skutkuje na twojej słabszej salwie we wroga.
    Także podsumowując jeśli chcesz bić npc i masz prawdopodobieństwo trafienia większe niż 100% możesz zainstalować kamień z krytycznymi szkodami, jeśli masz mniejsze radziłbym zastanowić się nad kamieniem do prawdopodobieństwa trafienia. Co do walki z innymi graczami na morzu lepszym wyborem jest prawdopodobieństwo trafienia.

9. Pantzer

Pantzer Naśladowca mistrzów

Do tych głosów dodał bym jedno.Tak naprawdę nie wiemy na jakim etapie rozwoju statku jesteś.Możemy się domyślać że raczej jesteś bliżej początku skoro rampa jeszcze nie jest na 6.
    Nie będę powtarzał tego co inni napisali ale osobiście skupiłbym się na tym co przyspiesza rozwój statku.A więc udoskonalenia robiłbym pod zyski jakie można uzyskać np w eventach. Jeden kamień w konfrontacji z większością graczy którzy grają już z reguły dłużej nie przechylą szali na korzyść twojego zwycięstwa.A ewentualne zwycięstwo nie spowoduje wzrostu siły statku.
    Zresztą co do tej rampy też mogłoby być różnie pamiętając że 5-6 lvl kosztują całkiem sporo pereł dla początkującego gracza(230tys +135tys ulepszenie slotu)Wydać perły jest bardzo łatwo ale żeby uzyskać w danym momencie największą korzyść to już zależy.Np ile masz slotów na armaty.
    Patrykhg12 dobrze napisał o prawdopodobieństwie.Mam na myśli dodatki które pomogą ci uzyskać 100%.Jeśli nie masz potworka z prawdopodobieństwem to przy najbliższym evencie staraj się takiego zdobyć. Apropo eventu. Zawsze warto zachować jakąś pulę pereł na niego bo zwykle nie ma się na niego kulek a wydatek na nie to zwykle dobra inwestycja która się wielokrotnie zwraca.Ale na to trzeba je mieć:p
    Oczywiście docelowo można powiedzieć wszystko trzeba mieć na maxa:D
    Powodzenia

10. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Brak dalszej aktywności w temacie. Zamykam, pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.