Ogłoszenie Regulamin

Temat na forum 'Oficjalne ogłoszenia' rozpoczęty przez użytkownika BA_margarites, 25 sierpnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. BA_margarites

BA_margarites Board Administrator Team Seafight

Lili poprosiła nas o podzielenie się z Wami poniższymi informacjami:

Piraci,
    Jeśli przegapiliście, to w mieście pojawił sie nowy szeryf. Jestem kapitan Lili, witam Was wszystkich.

Jeden zabawny fakt o mnie: Mówię w 4 językach i obecnie uczę się jeszcze 2. A język angielski był moim czwartym. Swoja droga był najłatwiejszy (i to nie jest komplement).

Zauważyłam, że na angielskim czacie niektórzy gracze, a zwłaszcza moderatorzy są nękani za swoje błędy w języku angielskim. Więc jestem tutaj, aby oświecić Was w kwestii języka angielskiego:

1 - Angielski jest trzecim najczęściej używanym językiem ojczystym na świecie. Standardowy chiński i hiszpański są odpowiednio pierwszy i drugi.

2 - Angielski nie jest urzędowym językiem Stanów Zjednoczonych. Tak na marginesie: Chiny mają więcej użytkowników języka angielskiego niż Stany Zjednoczone.

3 - Liczba mnoga od cul-de-sac to culs-de-sac. Zgadnij dlaczego? Bo to francuskie słowo. Podobnie jak wiele innych słów było "zainspirowane" językiem francuskim lub językiem łacińskim i zostało dodane do angielskiego słownictwa.

Czy zastanawiałeś się teraz nad tym, że jeśli dana osoba pisze/mówi z błędami po angielsku, to dlatego, że być może zna inny język, a może nawet kilka z nich?
    Czy pomyślałeś, że zamiast spędzać czas na nabijaniu się z tych osób, mógłbyś nauczyć się nowego języka? Czy popełniałeś błędy w nowym języku?
    Czy wpadłeś na pomysł by pomóc tym ludziom ćwiczyć TWÓJ ojczysty język, który znasz tylko dlatego, że jest twoim ojczystym?... że ci ludzie przychodzą pomóc Ci w Twoich kłopotach i nawet nauczyli się nowego języka by to zrobić? Tak przy okazji: widziałam wielu tubylców we wszystkich językach robiących błędy i to jest OKEY!
    W końcu ile języków znasz osobiście?

W tej kwestii wprowadzę fajną zasadę dla wszystkich Czatów/Forum/DC:
    Osoby, które nękają lub trollują innych za błędy w jakimkolwiek języku, będą banowane na 3 dni za pierwszym razem, na 7 dni za drugim razem i na 30 dni za trzecim.
    Zapraszam do poprawienia moich błędów, z chęcią dam Wam bana.

crossx1 lubi to.