Rozmowy Event " Ta wspaniała zawierucha "

Temat na forum 'Dyskusje ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_PP187, 30 listopada 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hanys111

hanys111 Okazjonalny autor

To jest loteria 10 razy sie nie udalo a za 11 juz ci moze wejdzie, 2 sprawa jak juz ulepszysz danego pomocnika to on czesciej wpada bynajmniej u mnie tak funkcjonuje

2. Zła_Diablica38

Zła_Diablica38 Czeladnik forum

Drugi event, drugi raz otchłań, na którą traci się mnóstwo czasu i jest strasznie nudna, weźcie coś zróbcie z tym czymś, bo mnóstwo graczy nie mam zamiaru oraz możliwości żeby spędzać po kilkadziesiąt godzin, żeby ją ukończyć

3. ...posejdon...

...posejdon... Czeladnik forum

jakieś popraki do lochów będą bo to jest jakiś żart ?

^Gesto7^ lubi to.
  4. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Na ten moment nie. Ale została zgłoszona prośba o przebalansowanie.

5. hanys111

hanys111 Okazjonalny autor

Moze ktos bedzie wiedzial, gdzie odblokowac misje badz co dalej trzeba zrobic zeby miec mozliwosc odblokowania kupienia dalendrisa i innych przedmiotow ? Zaznacze ze misja na 50 swiatecznych wspomnien zrobiona jest

6. ukrainiec1977

ukrainiec1977 Czeladnik forum

To samo pytanko mam?

7. Cezary**

Cezary** Czeladnik forum

Jak zdobyć te świąteczne wspomnieni ?

8. .$^HoruS^$.

.$^HoruS^$. Zaawansowany

Nie rozumiem ostatnich lat tej gry, jej fenomenu a dokładniej wciskania graczy wiecznie na jakieś minimapki, lochy, bog wie co jeszcze.
    Nie dosc, ze na morzu i tak jest mało graczy i trzeba czasami 3 mapy przeleciec zeby kogos spotkac to zamiast dac fajne boty, bałwany jak kiedys, prezenciki, zeby ludzie zaczeli plywac po mapach to wciskacie na siłe zeby plywali sami po nudnych jak flaki z olejem lochach, przecież ta gra ma juz zero dynamiki, człowiek pływa aby pływać. Chyba tylko z przyzwyczajenia, tak, wiem, narzekam, po prostu jakaś nostalgia mnie wzięła jak założyłem na chwile design Bifrosta :) Pozdrawiam, 16 lat na morzach sf :)

9. -MARCIN071968[LEK]-

-MARCIN071968[LEK]- Czeladnik forum

dobrre nasze dobre wasze gdzie jakies kody

HoruS wpelni Cie popieram wiecej czyta jak gram SYF

Ostatnio edytowane przez moderatora: 3 grudnia 2025
  10. ๖Ðaνγ♣JΦиεŞ™

๖Ðaνγ♣JΦиεŞ™ Wyjątkowy talent

Od kilku lat się zastanawiam po co tak kombinują. Dawniej eventy były na morzach,podstawowe informacje potrzebne na temat eventu były na forum zawarte w kilku zdaniach,każdy wiedział co robić,czym i jak . Chciałeś brać udział w evencie wchodziłeś i ile miałeś czasu to grałeś,były eventy gdzie nie było zarobku,ale za to były inne ciekawe rzeczy do zdobycia,między innymi skórki i akcesoria. Owszem fajne były niektóre mini gry i szczerze powiem na Halloweenowym evencie 3 lata temu to było jeszcze znośne,ale później już zaczęło się dodawanie kolejnych mapek,szturmówek,lochów. Żadna atrakcja z tego,że potem serwery nie wyrabiają bo pełno wszędzie botów,efektów itd. Tak naprawdę to ostatnimi czasy więcej błędów,poprawek i awarii niż dobrej i płynnej gry,widać to po częstotliwości zamieszczanych patchday/notes. po co więc te pytania w mailach,ankiety i pisane opinie graczy,jak i tak jest robione po swojemu. Masa misji do wykonywania na każdym evencie. Żeby go ukończyć trzeba siedzieć całe dnie i jeszcze trzeba myśleć co autor miał na myśli. Nie słuchacie i nigdy nie słuchaliście graczy. Długość eventów,jakoś zawartości,zadań do wykonania,nie jest współmierna do potrzebnego na to czasu . Ale to wina tego,że programiści i ludzie testujący eventy zanim wejdą do gry,nie robią tych zadań wszystkich z wyposażeniem statku kajaka,ani nawet średniaka,bo za długo by to zajęło. Ogólnie rzecz biorąc masa graczy ma dość tego jak uśmiercacie tą grę już od kilku lat. Ci którzy zakończyli grę zaraz po wprowadzeniu pokładów hebanowych itd za pln zrobili najlepszy krok w życiu. Prowadzą normalne życie i ani nie mają w planie wracać. Dzień w którym zacząłem tą grę ponad 14 lat temu skuszony świetnymi akcjami Halloween to był przeklęty dzień!!!!! Tyle i aż tyle....

11. Teletubis245777

Teletubis245777 Młodszy ekspert

Z tych botow z mapy morza leca jakeis designy , chodzi mi o te duze boty? Sniezny strach i zjawa to skad?

Ostatnie edytowanie: 3 grudnia 2025
  12. ten loch to kpina. ulepszam BOBA i mam poziom 5 w uniku obrazen a boty bioja mnie wiecej niz wtedy kiedy mialem poziom zerowy, zenada
    10 fala w zeszlym roku wystarczylo miec w bobie ulepszenia na poziomie 7-3-3 i sie przechodzilo teraz trzeba uciekac i sie repac

11 fala scrooge oddaje 2,3 salwy i koniec ahahah pogrzalo totalnie

13. TYMON

TYMON Okazjonalny autor

mam ten sam problem, wraz z ulepszeniem boba rosnie sila uderzenia glownej salwy npc, przy botach od 5 fali jest miazga, ale 11 fala (ponad 30 min roboty) i wpadasz na start na 3 scrooge i bez szans bo denko

dno i 3 metry mulu

14. »σяρ|Dσkeя

»σяρ|Dσkeя Mieszkaniec forum

wystarczy bić na zasięg. Stoisz bot podpływa dajesz salwe i odpływasz. I tak w kółko. Fakt jest taki że bardzo dużo czasu trzeba poświęcić co jest bez sesnu :confused:

15. klania sie czytanie ze zrozumieniem :D:D jezeli wpadasz na 3 boty na starcie to od razu jest denko zaden zasieg tego nie zmieni, ulepszenia boba zamiast zmniejszac obrazenia je zwiekszaja wiedc cos jest zle zrobione

16. murgrabia

murgrabia Forumowy żółtodziób

W kilku słowach o lochach

- lochy to chyba uciecha dla masochistów co z czasem nie mają co robić
    - białe napisy/komunikaty na lochach - śmiech na sali
    - pomocnicy latają jak szaleni, przeszkadzają często w zaznaczeniu. Ta jego ikona z jego twarzą, po co to komu? Mogliby zrobić charakterystyczny kolor pomocnika i nie trzeba będzie dodawać jego facjaty i tych ikon z ulepszeniami.
    - brak możliwości wyboru pomocnika
    - szkody -60% ?!?!?! jakoś tego nie zauważyłem
    - brak widocznych botów na minimapce

17. »σяρ|Dσkeя

»σяρ|Dσkeя Mieszkaniec forum

kłania się umiejętność grania w tą grę. 40 minut lochy zrobione całe a takieo problemu jeszcze ani razu nie miałem (mając ulepszenia u boba na 6/10) Pozdrawiam :)
    Co roku te same lochy i nic się nie zmieniło więc po co piszesz te bzdury? Najlepiej mieć wszystko od razu zrobione żeby gra była trudności +9 lat
    I dziwne jest to że piszesz o zwiększeniu obrażen npc jak mnie one na początku biły po 600+k a teraz po 300k gdzie leczenie od boba mam większe niż obrażenia npc. Chyba gramy w inną grę w takim razie.

Ostatnie edytowanie: 4 grudnia 2025
  18. BIOŁY.MIŚ

BIOŁY.MIŚ Okazjonalny autor

nie sposób się nie zgodzić. ja raz na jakiś czas wejdę, jakoś sobie to konto ulepszam, ale nawet nie zdążę się zorientować kto strzela a już dno. Mini mapki z tego eventu nie umożliwiają mi zdobycie przedmiotów koniecznych do kończenia misji, więc wielu z nich nie zrealizuję. Instrukcji brak, bo jeśli ktoś dokładnie rozumie co zrobić po tych zawiłych treściach to oznacza, że jestem mocno upośledzony.
    Ostatni event, który był, był najlepszą rzeczą jaka się przytrafiła, bo te śmieci dające po 1000 pereł to był realny zysk i ich zbieranie mocno mnie ustawiło na (miejmy nadzieję) nadchodzące dni kaszteli. Nie mniej teraz nie wiem co robić i biję boty żeby chociaż cokolwiek zyskiwać.

19. *PITER2979*

*PITER2979* Moguł forum

te lochy to porazka zeby meczyc sie godzine za 1 marne swiateczne wspomnienie brak mozliwosci repki i przeladowanie salwy z 1 armaty kosmicze i brak konkretnych opisow misji aleczego sie spodziewac po bp jak oni tylko patrza czy sie kasa za pakiety zgadza

20. TRFED32

TRFED32 Forumowy żółtodziób

Przecież lochy są proste, ja mając boba 4/4/4 robię je do końca w godzinę, po piątej fali i ubiciu bosa wszystkie boty mozna brać na zasięg nie otrzymując obrażeń. Wchodzisz np na 6 fale i od razu uciekasz do rogu a później wyłapujesz boty pojedynczo na zasięg i po temacie. Nawet amuletow nie trzeba używać.
    Za cały loch w godzinę macie 15-18tys waluty tych cukierków. Boty po 10 fali do 15 fali dają 100-150 waluty a maja po 9mln hp.
    Boss ma 5 fali daje 1 wspomnienie, boss na 10fali 15 wspomnień a boss ostatni 125 wspomnień i 6tys waluty

»σяρ|Dσkeя lubi to.