Rozmowy Event " Ta wspaniała zawierucha "

Temat na forum 'Dyskusje ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_PP187, 30 listopada 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Zleceniodawca w porcie Magnus Halbert.
    Brak informacji.

2. Kopik012

Kopik012 Forumowy żółtodziób

Czy Kapitan Pogrom już nie występuje w 2 Fazie, czy musi być ubita wystarczająca ilośc odpowiedniego NPC eventowego żeby wyskoczył?

3. BA_PP187

Cały czas się pojawia, obserwuj komunikaty.

4. murgrabia

murgrabia Forumowy żółtodziób

Ten kociołek "potpourri" to jakaś porażka. Nie dość, że nie wyskakuje za często to jeszcze nie daje puzzla. Tyle godzin na lochach i o puzzlu można pomarzyć, a do tego misje u Lokiego I/II i II/II i dalej bieda. Tyle zachodu. Przykre to.

5. 5vikjam

5vikjam Młodszy ekspert

Ja bym bardziej powiedział sprawdź na mapie morza po ikonce eventu, masz tam zakładkę gniew admirała, poszukaj Kapitan Pogrom i sprawdź jakie boty muszą być ubite do jego pojawienia się.

6. BA_PP187

A nie lepiej i szybciej ubić kilka admirałów i kupić puzzla za cukrowe Pałeczki?

7. murgrabia

No tak wcale szybko nie zbiera się tych cukrowych pałeczek. A co jeśli kolejne puzzle też będzie trzeba kupić bo też nie będzie można ich zdobyć?. Wtedy okaże się, że to nie będzie taka prosta sprawa (w tym przypadku jedyny plus, że bijąc admirały wpadają punkty akcji). I nie zmienia to faktu, że w sumie najtrudniejsza i najbardziej czasochłonna misja oferuje Ci znikome szanse na zdobycie puzzla.

8. Teletubis245777

Teletubis245777 Aktywny autor

Zamiast dac prostą akcje specjalna i design z puzzli to zdobycia, w swieta to dali tak, ze co 20 osoba moze da rade... bez sens.

9. john009

john009 Ekspert forum

to tak samo trafia się losowo, jak będzie działał sonar. po prostu u niektórych będzie działał a u innych nie. jedni będą mieli przewage a reszta do kosza. a jak wzrasta koszt puzzla ?

Ostatnie edytowanie: 29 grudnia 2025
  10. †☆»Niron«☆†

†☆»Niron«☆† Aktywny autor

Z sameg kalendarza wypadło 1k pałeczek. Ja bijac same boty uzbieralem spokojnie 10k ich wiec to wcale nie jest jakies trudne. Otchlani ani nie tykam, kupilem za 2k i nastepne jest za 3k, wiec design z puzli prościzna. Puzle z kazdej mapy grupowej wpadly tak max do 10 przejscia

11. john009

john009 Ekspert forum

to masz szczęscie, mi nie wpadają.

janrobak lubi to.
  12. murgrabia

Pierwszą dychę już odhaczyłem a puzzla brak. Wraz z tym ile czasu poszło na lochy to analogicznie czas na bicie admirałów poszedł w diabły a co za tym idzie, pozyskanie cukrowych pałeczek też. Nie chcę się oczywiście szarpać o to czy idzie uzyskać to w inny sposób bo to wszystko zależy też od wielu czynników. Jednym z najważniejszych jest oczywiście poświęcony czas na samą grę. I tak jak do pozostałych minimapek nie mam pretensji to do tej akurat mam. Uważam to za chore, że trzeba tyle razy męczyć się z tymi lochami i mieć znikome szanse na pozyskanie puzzla.

13. fryderykwielki

fryderykwielki Naśladowca mistrzów

Widać że sprzedaż cukrowych pałeczek w sklepie kiepsko idzie. Trzeba więc ludzi do sklepu zagonić uniemożliwiając zdobycie cukrowych na botach. Teraz pałeczki z NPC praktycznie nie wpadają.

14. BA_PP187

Prawdopodobieństwo otrzymania cukrowych pałeczek jest takie samo jak na początku eventu. Nic w tej materii nie było zmieniane. Przez ostatnie 31 dni można było bez wysiłku nabić tysiące cukrowych pałeczek bijąc tylko same admirały.

15. TYMON

TYMON Okazjonalny autor

jak nie zostalo jak zostalo xD co ty gadasz ?
    za jotuna po 7 cukrowych na hp dostalem xD i 70 piernikow :D a bylo po 170 cukruwych i 1000 piernikow

janrobak lubi to.
  16. kikolapl12

kikolapl12 Czeladnik forum

gdzie na ta nowa mape sie wchodzi ta co miala byc od 31 ?

17. murgrabia

mam nadzieję, że będzie wam wpadać kasa z pakietów tak jak mi puzzel z lochu i tego wam życzę w nowym roku

18. kikolapl12

kikolapl12 Czeladnik forum

Jak coś to nie graj jak tak cie to bili

19. the_cleaner-

the_cleaner- Zaawansowany

dlaczego nie ma opisów map na forum, 4 przegrane zejscia do zaświatów bo ludzie nie ogarniają co maja robić
    jeszcze gdyby koszty były stałe za wejscie ale nie, każde kolejne nie ważne czy przegrane czy wygrane jest droższe

20. BA_PP187

Producent nie dostarczył aktualnego FAQ.