Rozwój konta - początkujący gracz

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika roca43, 18 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. roca43

roca43 Forumowy żółtodziób

Witam! Po kilku latach przerwy postanowiłem wrócić do tej świetnej gry jaką jest seafight :) Mimo, iż dosłownie wszystko się pozmieniało to gierka nadal mnie ciągnie, stąd też mam trochę pytań odnośnie rozwoju mojego konta.

Najpierw trochę informacji na temat mojego konta, aby łatwiej było okreslić w która stronę muszę iść.

* Gram od tygodnia
    * 200k HP / 185k VP
    * 19 talentów : podstawa 4/1/1 ; przychlność oguna 6/6 , wiedza alchemików 6/6
    * Kasztele : Rampa poz 2
    * 200 armat ( 160 50funtówek + 40 mix wszystkiego z aktualnego ewentu Zemsta Typhona [60 funtówki poz1 30 sztuk, 5 armat voodo, 5 armat 55 funtowych poz 3]
    * Salwa 5700-5800 z pustaka

Czasy robienia pergaminów z pustaka :
    Panny ~30min
    Koziorożca ~4h

Teraz troche ode mnie. Podstawy gry jak najbardziej znam, wszystkie inwestycje i rozwój konta planuje wcześniej tak, aby nie tracić bezsensownie waluty w grze na jakieś pierdoły. Myślę że jak na tydzień przyjemnej gry (traktuję ją tylko jako przyjemną rozrywkę po pracy) jest ok. Zainwestowałem tylko w podwajacz błyskotek i rabat 25%.

Aktualne plany: zbieram perełki na powiększenie liczby slotów na armaty do jakiejś rozsądnej liczby, posiadam 77 slotów na rozbudowę jeszcze, więc myślę że zejdę do około 50, bo później ceny rozbudowy na prawdę są spore.
    Kolejnym moim posunięciem byłoby zainwestowanie w kasztel rampa do poziomu 5/6.

Jeśli chodzi o moją taktyke na rozwój kontach w grach to jest to ewidentnie początek PvE a dopiero w późniejszym okresie, gdy dane konto jest na prawdę mocne przekształcenie go pod PvP. Zawsze sprawdzała mi się taka taktyka i ponownie chciałbym ją zastosować.

W tym właśnie momencie mam trochę pytań :
    1. Zacznijmy od jednej z najistotniejszych spraw, czyli armat. Czy rozsądnym posunięciem będzie zainwestowanie w armaty admiralskie z działu płatności [pakiet 50 armat za 40zł]? Z tego co rozumiem armaty admiralskie mają większe dmg przy biciu z pustaków niż inne armaty a to mnie właśnie interesuje.
    2. Desing Desing i jeszcze raz Desing. Niestety zacząłem grę zaledwie tydzień temu i już w pierwszy dzień aktualnego ewentu wiedziałem, że nie zdołam nazbierać odpowiedniej ilości dusz, aby kupić sobie desing statku z dobrymi klejnotami. Stąd też moje pytanie, dokonać inwestycji w desing za 120zł z działu płatności, czy czykać na kolejny event i kupić wtedy desing. Która opcja będzie bardziej korzystna?
    3. Co mogę wycisnąć z systemu ligowego? Czy inwestując w trochę armat admiralskich będę w stanie co miesiąc kupować coś ciekawe z hali ligowej? Zakładam że dzięki armatom admiralskim będę w top100 każdego miesiąca w tych niższych ligach.
    4. Czy jest coś wartego uwagi w dziale płatności, co znacznie ułatwi mi rozwój konta? Nie mam na myśli kupowania pereł za tysiące złotych, tylko coś o w miarę rozsądnej cenie, dającego spore ułatwienie w grze. Przykładowo 50 admirałek za 40zł?
    5. Szybkość mojego okrętu; Czy jest jakiś sposób na w miarę szybkie i tanie przyspieszenie mojego statku? Aktualna prędkość to 560.

Jeśli ktoś dotarł do tego momentu to bardzo dziękuję za wytwałość :) Z mojej strony to na ten moment wszystko.

Prosiłbym o małe podsumowanie mojej koncepcji na rozwój i porady od osób siedzących na codzień w świecie Seafight odnośnie moich pytań.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam!

2. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

1 ja bym nie kupowal admiralskich za plny sa we wrakach podczas freedomow zwyklych skrzynkach no i w hali ligowej 5 monet 50 armat za free w lidze meduzy
    2 nie kupuj designu za 120 zl kompletnie sie nie oplaca lepiej kupic sakwy cesarskie pod statek i do stworka pogromca besti bedziesz mial duzo lepsze klejnoty niz ze statku dzieki temu napewno sporo salwa ci sie zwiekszy
    3 ja bym na hali ligowej nie cisnol ciezko bedzie ci sie odrazu wbic do 100 bez admiralskich kompletu i rampy bierz pod uwage ze liczy sie ranking wszystkich serwerow nie tylko polski powoli bym kupowal na poczatek admiralskie a potem to juz tylko szybko wbijac do najwyzszej ligi dodakowe hp pv i % do salwy
    4 mysle ze na te chwile to sakwy poklad na stale za 77 zl dajacy 10 armat i czasem tanio armaty podczas niektorych eventow
    5 szybkosc masz w 1 talencie 2 kasztelach zwiekszajacy predkosc trzeci musisz dopiero do 6/6 zrobic zeby zagiel dokupic
    jezeli nie masz wiekszego niz 5 lvl poziomu splyn na 1 i wykorzystaj na maksa mape pve do zbierania blyskotek i wykup sobie najwazniejsze kasztele i sloty na armaty

roca43 lubi to.
  3. wrednygoryl

wrednygoryl Mieszkaniec forum

Cezary dobdobrze mowi

roca43 lubi to.
  4. adacho10

adacho10 Okazjonalny autor

Ja osobiscie polecam kupic pakiet z admiralkami :)
    Jest to jedyny pakiet ktory jest godny polecenia na chwile obecna w takiej cenie

roca43 lubi to.
  5. wojtiola

wojtiola Forumowy żółtodziób

Dzieki Ci za ten temat! Ja kiedyś również dużo grał, wtedy było prosto armaty i kulki, potem wprowadzili pokłady w które warto było zbierac a teraz od czego zaczac ta inwestycje perełek? Gram dopiero drugi dzień i narazie zastanawiam sie jak teraz wrzuca sie mojo :D ( spokojnie juz ogarnełam) wiec z chęcią tez poczytam co bardziej doświadczeni maja do powiedzenia w tym temacie

6. roca43

roca43 Forumowy żółtodziób

Tak, również grałem w czasach, kiedy fullem nazywano 105 armat 55 funtowych :p Teraz dosłownie wszystko się pozmieniało.

Dzięki wielkie Panowie za odpowiedź, jednak zdania są podzielone więc liczę że jeszcze jakiś stary wyjadacz SF się wypowie :) Pozdrawiam

7. swierk

swierk Forumowy żółtodziób

Witaj. Temat stary jak ta gra.
    Pytanie ile czasu będziesz grał 1.3.5 miesięcy czy rok może dwa.
    Za szmal który władujesz w tą grę na dzień dobry ( pakiety i inne drobne rzeczy ) około 1 tys. lub 2 tys. to szału nie będzie.
    Znam ludzi co władowali grube tys i nic , dawno już ich nie ma w grze. Grube powyżej 10 tys.
    NAJLEPSZE WYJŚCIE..
    Wstąp do bractwa dobrego top 10
    Za czas poświęcony w grze postawisz małe co nieco ( sms x 10) . Bo wiesz kupno konta jest praktycznie zakazane w tej grze , mówię praktycznie. Ale za 1/3 ceny którą wydasz na pakiety masz super konto ze wszystkimi dodatkami. Taka jest prawda .
    Jak dla początkującego najlepsze wyjście.
    Jeśli uprzesz się że chcesz mieć coś swojego twoja decyzja ale zawsze kończy się tym że dostajesz bęcki na morzu i decydujesz się na praktyczne kupienie .
    A wiem co piszę. Gram w to od 2008 roku.
    Liczy się dobra zabawa i zgrana ekipa w bractwie a nie nudne pływanie.
    Pamiętaj jedno tej gry jeszcze nikt nie dogonił i nie dogoni.
    (Ostatnio bawili się z kasztelami a moim zdaniem teraz czas na talenty ,dopiero się zacznie)
    Pozdrawiam, do zobaczenia na morzu.

Pamiętaj dobre bractwo i TS3. Tam wszystkiego się dowiesz. Nara

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 września 2017
  8. ..rozar..

..rozar.. Stały bywalec

A ja powiem tak, pograj bez inwestowania realnych pln, zanim wejdziesz w las :).

9. MOD_Tesla

MOD_Tesla Guest

Post pod postem. Proszę używaj opcji "edytuj".
    Przypominam również, że na forum jak i w grze zakazany jest handel kontami (patrz OWH).

10. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat nieaktywny. Zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.