Salwa z prochem

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika M4rciN, 14 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

Witam. Bez prochu biję po średnio po 8100 a z prochem po średnio 9100. kolega mając taką samą salwę bez prochu z prochem bije po 9500 tyś. Dlaczego jest taka różnica. Talent do salwy z prochem jest 6/6

2. Misiak

Misiak Czeladnik forum

moze masz mniej niz 100% prawdopodobienstwa trafienia z prochem? a kolega ma <100%

3. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

Prawdopodobieństwo trafiania ma +110.5 % kolega ma 111%

4. A porównywałeś kasztel Prochownica? On też ma wpływ na salwę z prochem ...

5. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

Prochownica i sekstans jest na 6

6. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

ilosc armat % z pergow liga daje % do salwy armaty admiralskie z pustaka wala wiecej moze cos z tego masz inaczej ja mam 257 armat w tym 222 admiralskie liga barakudy 5%,7% z perga celnosc 101% i wale z pustaka z prochem 9100-9500 prawie

7. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

ja mam 247 armat procenty z raka i z panienki kozła i strzelca jeżeli celnosc armat jeżeli to prawdopodobieństwo to mam 110.5 a ile bijesz bez prochu?

8. Ogolem sprawdzajac salwe musisz brac pod uwage :
    1. Poziom kamienia do salwy
    2. Rodzaj armat
    3. Ilosc armat na statku
    4. Kasztel sekstans, prochownica
    5. Telenty: oko agwe, wiedza alchemikow oraz przychylnosc ogouna (PvE), piesc ogouna (pvp)
    6. Kamien prawdopodobienstwa trafienia na statku jak i w potworku
    7. Procenty 7% oraz 5% , dla przypomnienia one się dodają
    8. Ewentualne wszlkie dodatki typu deszcz odlamkow, wypolerowan lufy
    9. Jeżeli sprawdzasz na mapach 21+ to trzeba wziac pod uwage jakiego poziomu mam Najemnik Wspolnoty Narodow
    10. Czy mamy kanoniera
    11. Proch
    12.Kamien specjalny +3% do NPC (PvE) badz do gracza +5% (PvP)
    13. Liga
    14. No i chyba oczywiste ale dopisze .. Trzeba wziac pod uwage obrone tego co bijesz i z jakich kul

To chyba juz wszystkie zaleznosci jakie trzeba brac pod uwage sprawdzajac salwe.. Oczywiscie przypominam ze wypisalem co do "Ogółu" , a teraz ty musisz wybrac w co bijesz z (czy PvE czy PvP), z czego itd.

MOD_Stark lubi to.
  9. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

Wszystko w talentach jest zrobione tak samo iloś armat również procenty z 7,5 kasztele takie same armaty admiaralskie kamienie 15 do armat i 7 prawdo on ma tylko 6 prawdo bez kamieni specjalnych kanoniera mamy

10. SMOD_Mróz

SMOD_Mróz Guest

Temat przeniosłem do odpowiedniego działu.

11. kemoT

kemoT Książę forum

Z tego co się orientuję, podane przez was parametry nie mają wpływy na salwę z prochem, ponieważ proch podnosi szkody o wartość naliczoną od podstawy, czyli ilość armat*celność*szkody kul. Dlatego jeżeli obie osoby mają 100% celności takie same armaty i strzelają tą samą amunicją to powinny mieć taki sam skok salwy nawet gdy inna będzie miała z dodatków 50% do salwy. Ale tak jak już pisałem, to jest moje zdanie, jeżeli gdzieś się mylę to mnie poprawcie, z chęcią dowiem się czegoś nowego bo i tak już dawno pogubiłem się w mechanizmach SF :p

12. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

Tak czy tak wiedza alchemików daje 17% do salwy czyli powinienem bić po ok 9300-9500 a bije trochę mniej.

Do salwy z prochem

13. Po ile macie założonych armat i jakiego typu?

14. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

247 admiralskie

15. Hmm to bardzo dziwne ... piszesz że niby wszystko macie tak samo a różnica spora ... wahania salwy zawsze są, ponieważ tak to zostało zaprojektowane i wynika z prawdopodobieństwa. Porównajcie dokładnie konta i podaj różnice ... może znając dokładne ustawienia obu kont spróbujemy jakoś to rozwikłać.

16. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

Ale co mamy porównać już ważniejsze rzeczy zostały wymienione.

17. Przy obecnym rozbudowaniu gry, gdzie na salwę wpływa wiele parametrów to nawet mały niuans może znacznie wpłynąć na jej wysokość.

18. zlotnik2

zlotnik2 Stary wyjadacz

W co bijesz Ty, a w co bije kolega? Jeżeli bijecie w siebie to on może mieć lepszy pancerz okrętu.

MOD_Nathaniel lubi to.
  19. M4rciN

M4rciN Czeladnik forum

bijemy w boty

20. ADMIRAL[®™®]

ADMIRAL[®™®] Okazjonalny autor

A takie pytanie co daje ten " Kanonier " ?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.