Salwa

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kamil.2^turbo15[ZSB], 16 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. emsi20

emsi20 Wielki mistrz forum

a jesteś pewien że podniosą bo ja nie .czytając Patch Day jest napisane iż proch daje celność i krytyk ale nie ma słowa o tym że nadal daje 10% do obrażeń i gdyby nie tal wiedza alchemika salwa z prochem była by identyczna przy maks dodatkach do celności chyba że doliczyć krytyki które są częstsze więc jak każesz to czytać to powiedz gdzie widzisz w tym Patchu to iż salwa nam ponownie wzrośnie?na moje jest to celowe działanie BP zabierają jedno by dać inne i zmniejszyć różnice salw miedzy kajakami a fullami.proch NIE będzie sam w sobie robił większych obrażeń gdy nie ma się talentu wiedza alchemika

2. -Mєpђistσ-75

-Mєpђistσ-75 Czeladnik forum

Czcze gadanie! Podnieście szlifowanie kamieni do 20 poziomu- a bo co, jak szaleć to szaleć i naciągać. Niech gracze nakupują sakiew z kamykami, skrzyń bokora, pakietów z armatami i innych pierdół.. z nadzieją na zwiększenie salwy. Niech potem w pocie czoła szlifują kamyki po to tylko, żeby bp kiedy ma kaprys PO RAZ KOLEJNY poobniżał salwy z powodu np. sraczki kanoniera. W końcu nasze konta to własność bp, a menadżerowie od sprzedaży wyniki osiągają poprzez naciągactwo. W związku z powyższym kicham na grudniowy puchar bokora- a co inni gracze zrobią, to już od nich zależy. Jawne naciągactwo rodem żuli spod biedronki. Pozdrawiam.

3. Jin_Kazama

Jin_Kazama Mieszkaniec forum

nie moge w to uwierzyc znowu "blad" ktory byl od poczatku gry !!! jak dobrze ze mamy takich "uczynnych" informatykow

4. -Mєpђistσ-75

dokładnie.. i to po raz kolejny / z początkiem lata już raz obniżyli /. Ładnie ten szwindel opakowali w mądre słówka i mydlą oczy.. na ''korzyść gracza''oczywiście . "'Trzeba czytać ze zrozumieniem''śmiechu warte, oni chyba nie czytają tego co piszą..

5. -Pit7-

-Pit7- Forumowy żółtodziób

Ha przecież w tej grze jest błąd na błędzie, poza tym to chyba tylko w BP wprowadza się poprawki nie testowane z błędami. Wszędzie jak robi się jakieś zmiany to uruchamia się dodatkowy serwer na którym się je testuje jak działają. Zmiany wprowadza się do użytku dopiero po przetestowaniu ale w BP programiści mają jakieś inne zasady. Poza tym nowe poprawki czy zmiany wprowadza się dopiero po usunięciu wcześniejszych błędów ale tu obowiązują inne zasady. Zamiast naprawić istniejące błędy wprowadzają kolejne zmiany w grze czy (pseudo udogodnienia dla graczy jak oni to nazywają) notabene których to (udogodnień) gracze wcale nie pragną. Oczywiście wprowadzane nowe (zmiany-udogodnienia) jak to w dobrej tradycji (BP) pozostaje są niesprawdzone przed wprowadzeniem a co tam niech się błędy mnożą najwyżej możemy się spodziewać w niedługim czasie kolejnej niechcianej zmiany-udogodnienia napisanej specjalnie dla nas i z myślą o nas Graczach ale parodia.

6. kulki2

kulki2 Czeladnik forum

Juz nie po raz pierwszy to zmniejszyli ale co niektorym to odpowiada bo wydaja kase nadal , oni maja gdzies graczy wazne ze kupka w banku rosnie a to co wy piszecie maja daleko gdzies , zreszta sami widzicie co mialo byc z graczami ktorzy wykorzystuja bledy , bugi itp w grze , gdzie niby kasowane konta ? W tym wlasnie momencie potwierdzili ze mozna bugowac bez konsekwencji. Piszecie o tym iz salwa spadla i nic to nie da wam oni umyslnie zmniejszaja salwe. Pytanie tylko dlaczego nie chca podac wzoru jakim ja obliczaja ? Nie chca podac dokladnego wzoru aby sobie obliczyc salwe poniewaz wyszlo by znow na jaw ze gracz jest od samego poczatku oszukiway. Podaje ktos obliczanie salwy ale to nie jest wzor od BP lecz gracza ktory obliczyl to i nie jest to dokladne.
    Pytanie na czasie gdzie podzialy sie armaty voodo ? Jak teraz gracz ma zrobic sobie z nich fulla ? bo w Bokorze ich nie widzialem chyba ze mam jakis wzrok popsuty , moze ktos pokaze gdzie sa teraz armaty voodu ? Jeszcze brakuje ich dac na licytacje specjalna i nadal beda licytowac , tak jak to nadal robia niezgodnie z regulaminem i ogloszeniem jakim pisza.

7. ✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬

✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬ Mieszkaniec forum

• Talent "Wiedza Alchemików" nie działa jeżeli nie używacie czarnego prochu - te elementy gry działają wspólnie. Talent nie zmienia działania prochu ale zwiększa ogólne obrażenia.
    reasumując proch zwiększa siłę rażenia o 10%,wiedza alchemików 15% wzmacnia działnie prochu
    salwa 8200 z pustaka+10% to wychodzi tak jak na mapie teraz tak do 9100 a gdzie ten talent sie pytam !!!!!!! jak wół powinno byc jak było,jeśli nie zmienia to gdzie te 15% ? czyba ze wegłóg nich to te 10% prochu i 15% z tego 10 hehe

na to właśnie wychodzi że salwa +10% prochu i 15% z 10% , 8200+820+123=9143 jak teraz to własnie wychodzi

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2014
    Drobek lubi to.
  8. -Mєpђistσ-75

UWAGA! To co widzisz i masz na koncie to fikcja, bo za chwilę już tego nie będziesz miał.. Bigpointowy Matrix nadchodzi.. uuuuuuu:D

9. Jin_Kazama

najlepsze jest to ze oni obnizali salwy juz kilka jak nie kilkanascie razy a jak sie liczy zawsze wychodzi dobrze:D

10. jarko

jarko Czeladnik forum

ze śnieżnej 76k bez prochu hmm ile tu jest 10% ktoś wie wegług prostego liczenia 7600 te 10% czyli 84k tak na oko ale nie 80 buahaha

11. ✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬

zaden kalkulator tego nie pojmie hahaha, proste jak drut z pustaka 8.200 a z prochem 9018 to nawet w 10% ledwo sie mieści

12. Cezary.1992

Cezary.1992 Komandor forum

Smiac mi sie chce jak czytam te wszystkie wypowiedzi modow tutaj a co do salwy mowicie ze nawet 10% niedaje zapewne dlatego ze do waszej salwy sa dodatki doliczone np z perga a ten talent pewnie uwzglednia tylko salwe z armat bez dodatkow i pozniej jakos % i inne gowna w tej grze dolicza i wychodzi reasumujac mniejsza salwa czyli wiekszy zysk bp poczekajcie kilka miechow uspokoji sie sytuacja i wrzuca cos za plny i salwa wam powroci hahah ;D

Pozdrawia osoba ktora zakonczyla kariere przy wprowadzaniu armat admiralskich :)

13. emsi20

emsi20 Wielki mistrz forum

hmm gdzie sa w pakietach nadal sa

14. ✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬

a gdzie jest napisane że proch daje 10% do podstawowej salwy?

15. Jin_Kazama

Przed dokonanymi zmianami czarny proch losowo zwiększał ilość armat aż do 10%. Dlatego też każda z dodatkowych wirtualnych armat pobierała dodatkowo kule. Salwa była większa ale przy zużyciu znacznie większej ilości amunicji. Teraz zużywacie znacznie mniej amunicji przy jednoczesnym nieznacznym obniżeniu salwy co oszczędza Wam amunicję a więc i perły.

aha to nieznaczne to 9k do eventowego brawo

16. Drobek

Drobek Czeladnik forum

Masz racje

Ja rozumie ze jest błąd, ale dlaczego gracze są wprowadzani w błąd :(
    Salwa jest ok Obliczałem z procentami i wyszło mi nawet ze bije o 20-100 więcej bez prochu,
    Tu rozchodzi się o to ze proch daje 10% a właśnie tej wiedzy Alchemika która powinna działać jednocześnie czyli 10+15% nie ma.

Sprawdzał ktoś jak działa bez wiedzy Alchemika ???

A jesli mam to rozumieć tak jak tu napisane, Cytuje:

Czarny proch obecnie zwiększa prawdopodobieństwo trafienia więc jeżeli jesteście blisko lub osiągacie 100% prawdopodobieństwa trafienia, czarny proch będzie powodował mniejsze różnice w salwie. Tak więc jeżeli już osiągniecie 100% celności, nie musicie kupować Polerowanych luf albo nie musicie wybierać towarzysza zwiększającego celność lub Talentu - to pozwoli wykorzystać Wasze zasoby w inny sposób.

To już nie wiem bo Proch daje mi 10% a znów mam Polerowane lufy.
    Chyba ze wiedz Alchemików działa tak jak pieść i bije mocniej graczy którzy maja kamień prawdopodobieństwo uniku, ale myślę ze to bezsens bowiem, nie jest to opisane przy Prochu/Talent, wprowadza w błąd.
    Poza tym wydaje mi się ze jeden talent wystarczy Oko Agwe czy księgi Deszcz odłamków itd i proch nie powinien być w to zmieszany,

Już lepiej aby Proch + Wiedza Alchemika doliczał się całkowicie do salwy (bonusu) i działał na NPC i Gracza.

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2014
  17. kulki2

kulki2 Czeladnik forum

Emsi20 nie wiedzialem ze dla ciebie 50 armat voodu to full , ale skoro tak uwazasz to wywal reszte i plywaj z 50 armatami. voodo.

Co do salwy zgodze sie z graczem wyzej , a po 2 pierwsze slysze ze proch na pirackich okretach zwiekszal prawdopodobienstwo trafienia , wedlug mnie zwiekszal sile ognia a nie prawdopodobienstwo trafienia. BP zamiast poprawic bledy wsadza rece tam gdzie nie trzeba i zepsuli salwe przez to a mogli te rece wsadzic tam gdzie nogi i nimi poruszaja moze im tez poprawi prawdopodobienstwo trafienia.
    BP zamiast robic piracka gre robicie Gwiezdne "piiiiiiiiiiiiiiiiiiii" Wojny , juz teraz statek ma 700 + podstawy a co bedzie za 1-2 lata ?
    Wtedy bede latal tym statkiem a kto nie bedzie mial latajacego statku nie bedzie mogl mnie stopic ?
    To samo mozna napisac o podwodnych. Za 2 lata podstawa statku bedzie wynosila 2 mln a salwa z elitara 10 kilo bo jak narazie obnizyli salwe o 5-6 + kilo z wybucha w normalne boty. Moze od razu zrobcie salwe 10 k z elitara a kul zeby tracic na to armaty na pokladzie x2 wtedy bedziecie zadowoleni ze gracz nie zarabia wcale. Dajecie event nie oplacalny bo albo sie wyjdzie na + albo zaraz wszystko straci a do tego podczas eventu obnizacie salwe , gdzie teraz jeszcze bardziej sie nie wychodzi na jakims + albo na 0 tylko ciagle na minus.
    Jak nawiazujecie na gre piracka to sie do niej stosujcie a nie wymyslacie pomysly z nibylandi. Pierwsze slysze ze pirat uzywajac prochu zuzywal mniej kul , ale ok to teraz podam pewien przyklad BP :

Zakladam 1 armate i strzelam z pustaka w bota z prochem i wcale mniej kulek mi nie idzie a powinno pol kulki leciec. Czemu nie leci ? Popsuliscie znowu ?

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2014
  18. -Mєpђistσ-75

no właśnie, powinno pół kulki. Dobre:D:D:D

19. KoSa

KoSa Zaawansowany

Mi support napisał na mail że to jest błąd ;o

20. *Bogdan*

*Bogdan* Młodszy ekspert

1 armata 1 kulka.

Czarny proch został uwolniony z pobierania 10 % więcej amunicji tzn.

Pobieranie kul przedtem:

297 [armat] * 1,1% [proch] = 326 [326 "armat" - 326 kul na salwe]

326 armat = 297 które posiada gracz + 29 armat wirtualnych które otrzymywaliśmy po włączeniu prochu

Pobieranie kul obecnie:

297 armat = 297 kul

Przyjmijmy założenia:
    kule- 20 szkody;
    bonusy: 16 % [zwykły bonus elity, pomijam talenty etc.]
    armaty- 297szt. 55 funtowych (75 % celności);

Salwa z prochem przed :
    ((297*1,1)*20*1,16)*0,75=(326*20*1,16)*0,75=7563*0,75=5672
    ilość pobieranych kul 326

Salwa z prochem obecnie:
    (297*20*1,16)*(0,75+0,1)=(297*20*1,16)*0,85=6890*0,85=5856,5
    ilość pobieranych kul 297

Zapewne zastanawiacie się dlaczego po włączeniu prochu salwa wzrasta otóż talent Wiedza alchemików nie zwiększa celności lecz bonus zniszczeń np. jak przychylność oguna lecz działa tylko gdy proch jest włączony:

Salwa z prochem oraz talentem Wiedza alchemików na 5 poziomie (15%)obecnie:
    Bonus = 16 bonus z powyższych założeń+ 15 % wiedza alchemików=16+15=31% = 1,31

(297*20*1,31)*(0,75+0,1)=(297*20*1,31)*0,85=7781*0,85=6614

Wnioski:
    Większość z nas posiadała już 100 % celności więc podana aktualizacja nic nam nie dała, wręcz pogorszyła salwę ponieważ odjęto nam wirtualne armaty jakie otrzymywaliśmy po włączeniu czarnego prochu. Po aktualizacji opłacalność się nie zmieniła, jednak wydłużył się czas atakowania NPC, gracza, etc. ponieważ mamy "mniej" armat.

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2014
    CM_Kwiatuszek i SMOD_Mróz lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.