Salwa

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kamil.2^turbo15[ZSB], 16 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kamil.2^turbo15[ZSB]

kamil.2^turbo15[ZSB] Okazjonalny autor

Czyli co po raz kolejne robicie nas w nie powiem co? Wprowadzacie klejnoty my sie meczymy powiekszajac salwe a wy jakas chora synchronizacja ja zmiejszacie i uwazacie ze wszytsko jest ok?

2. kemoT

kemoT Książę forum

O czym mówisz? Kiedy ją zmniejszyli znowu?

3. *WICHER*[PL-]

*WICHER*[PL-] Okazjonalny autor

haha niedługo będziemy z Elitara bić po 7k:) smiech na sali

4. 1oonn

1oonn Czeladnik forum

oczywiście żaden szanowny BA nie raczy się wypowiedzieć na ten temat, śmiechu warte...

róbcie tak dalej, rozwijajcie tą gre pod siebie wielkie BP a wkońcu zostaniecie sami ze soba ...

5. KoSa

KoSa Zaawansowany

Oddać salwe !!!!!
    Biłem 34,2k z wybucha teraz nagle bije 31,4k

6. Noo a mi spadła z elitarek nawet o 2 k -.-

7. UfajMi

UfajMi Czeladnik forum

mi z elitarek o 3 k :/
    a najgorsze to ze odrazu sokole oko pobiera mimo ze nie powinny ksiegi schodzic.
    bo nie bilem az w takiej odleglosci.

8. Barca

Barca Forumowy żółtodziób

Dobrze, że zmiejszyli salwę. Tzn. wyłączyli obrażenie z czarnego prochu.

9. Cypisek™[TP®]

Cypisek™[TP®] Czeladnik forum

Moja salwa z kul pustych spadła około 1500. to bardzo dużo. z elitarek zwykłych 5k a ze śnieżek ponad 10.
    Kolejna sprawa to książki zasięgu. mimo, że stoję koło bota to książki znikają. zanim to zauważyłem to zjadło mi jakieś 4000 książek. kto mi je odda?
    Kolejna sprawa... nagrody ze Slepnirów zmniejszone. na 32 ubite najwięcej dostałem 14.235 pereł!!!
    Co znowu BP wymyśli, żeby nas okraść z kul na które tak ciężko pracujemy ?!? Niejednokrotnie płacąc realnym pieniędzmi za udoskonalenia. W tym przypadku nie można powiedzieć, że jakaś synchronizacja salwy, czy poprawa. To jest kradzież a BP jest złodziejem.
    Tak, tak. Do puki zdobywam coś grając to nie mogę się odzywać. Konto jest własnością BP ale jeżeli ja płacę realną gotówką za ulepszenie, które mi potem zabiera BP to już jest kradzież.
    Do puki wyciągają ręce po nasze pieniądze to jest oki bo tylko nasz dobra wola by je dać ale jeśli kradną je nam z kieszeni to już co innego.
    Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś na tyle bogaty by dla własnej satysfakcji założy im sprawę o kradzież i niewłaściwe praktyki i mam nadzieje, że wygra!
    pozdro
    zniesmaczony gracz

10. [FOLLOW_THE_RABBIT]

[FOLLOW_THE_RABBIT] Czeladnik forum

Gorzej dla wszystkich:
    Efekty synchronizacji:
    - Towarzysze dający prawdopodobieństwo trafienia są bezuzyteczni ( Niektórzy wiele zapłacili za ich zdobycie swoim czasem, perłami)
    - Wypolerowane lufy bezużyteczne
    - Deszcz odłamków bezużyteczny
    - kamienie do prawdopodobieństwa trafienia również bezużyteczne :)
    - Mniejsza salwa -> wolniejsze bicie botów -> mniejszy zarobek
    - Mniejsze zurzycie kul przy biciu z prochem -> wolniejsze wbijanie elitki ( gorzej dla nowych graczy, a podobno ma być coś robione żeby nowi mieli lepiej)
    - Talent wiedza alchemików działa tylko z prochem bez jest nieaktywna
    * Nowi gracze nie mają zapasów prochu więc to dla nich spory minus

Z tej synchronizacji wynikają jedynie plusy dla BP,
    -zmniejszy zarobek graczy
    - będą mogli wprowadzić teraz kolejne aktywalizacje podnoszące salwe za ogromne ilości pereł lub PLN-ów

pozdro
    zniesmaczony gracz

11. Proszę się nie martwić o to że teraz macie salwę zmniejszoną - stało się tak ze względu błędu!

Cały proces miał polegać na delikatnym polepszeniu gry ( korzyść dla gracza).. co to oznacza?
    A no, oznacza to iż przy użyciu prochu miała schodzić mniejsza ilość kulek..Przy zachowaniu waszej normalnej( przed wystąpieniem aktualnego błędu) salwy z prochem!

Salwa bez prochu owszem zostanie mniejsza gdyż została teraz poprawnie zastosowana wiedza alchemików,tak jak być powinno.. To oznacza że wcześniej nasza salwa bez prochu miała naliczany bonus z tego talentu a tak być nie powinno...

Czyli!:
    Aktualna salwa z prochem błąd
    Aktualna salwa bez prochu - tak już zostanie bo tak powinno być.

Wszystko opisane w dzisiejszym Patch Day trzeba czytać ze zrozumieniem

12. MilKaCaRameL

MilKaCaRameL Koneser forum

Modzie czyli co salwa będzie jeszcze większa z prochem jak teraz czy już tak zostanie na zawsze??

13. KPPmalpa2001

KPPmalpa2001 Mieszkaniec forum

to nie może ta nasza ekipa BA napisać że jest błąd i żeby sie nie denerwować i ze zaraz będzie naprawione ?

14. Wszystko jest opisane w Patch Day tak jak być powinno
    System jest wprowadzany a i przy tym pewnie jego wstępne założenia jakoś zmieniane..
    Wszystko zostanie wyjaśnione z czasem.. Prosimy o zrozumienie.. My tez jesteśmy graczami
    Nas też te problemy sięgają i też nam się nie podobają..

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 grudnia 2014
  15. Drobek

Drobek Czeladnik forum

Ogólnie wprowadzane zmiany działają dobrze tylko jeśli chodzi o ilość kulek pobierana przez używaniu Prochu. tu jest Ok
    Lecz nie działa Wiedza Alchemika która dodaje 15% do Prochu, czyli łącznie 25%. działa tylko Podstawa 10%
    Księgi które teraz mogę aktywować dwie jednocześnie i to chyba błąd, nie zapominając o tym ze są pobierane nie zależnie w jakiej odległości stoję i ogromnym skakanie salwy.
    Wątpię aby prawdopodobieństwo celności działało z włączona księga, polecam wyłączyć i tez Ok.
    Czekam na Pomyśle naprawienie błędów. pozdro Max

16. crossx1

crossx1 Mieszkaniec forum

Jaki bonus bez prochu z wiedzy alchemików jak salwa jest dokładnie taka sama bez prochu teraz jak i przed tym patchem ... Po co się szanowny MOD wypowiada jak się nie zna . Popsuli bonus doliczany z prochu i salwa spadła ale nigdy nie było % z wiedzy jak sie strzelało bez prochu ...
    I tak kiedyś im się wszystko sypnie jak to tak dalej pójdzie więc nie ma co brać tej gry zbyt na poważnie i kropka :D

17. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Są błędy i należy cierpliwie czekać na ich naprawę.
    % z prochu będą takie jak były ale do tego dochodzi 10% celności i 10% większe krytyczne obrażenia. Jeżeli ma się towarzysza dającego 10% do celności to różnica może być żadna jeżeli ma się 100% celności (kasztele, talenty, towarzysz, kanonier)
    Moim zdaniem spory plus dla nowych graczy bo i salwa skoczy i to sporo po włączeniu prochu :)

18. ✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬

✬KÜИĠ.₣Ü.PДИĐД✬ Mieszkaniec forum

spadła o dobry 1000 ,z 10k na na 9 k z prochem,bez jest po staremu,czyli że ma jeszcze skoczyć w górę po nowemu ?

19. emsi20

emsi20 Wielki mistrz forum

bez prochu wszystko jest tak samo a z prochem mniej i tak zostanie chyba ze ktos ma 30 to mu z prochem podskoczylo sporo

20. -Mєpђistσ-75

-Mєpђistσ-75 Czeladnik forum

Robicie co chcecie z kontami graczy, ale ta ingerencja przekracza już wszystkie granice. Wieczne tłumaczenie że tak było, bo to był błąd..ale teraz już naprawiony. Tyle zachodu, a w niektórych przypadkach i realnych pieniędzy żeby statek rozwinąć..a tu ''pstryk'' i nie ma. ZŁODZIEJE !!!

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.