Sloty

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika BlackPearl§, 14 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy chcielibyście dodać sloty na armaty do licytacji???

1. TAK

45,0%
  2. NIE

55,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BlackPearl§

BlackPearl§ Aktywny autor

Witam, mam pomysł, żeby dodać sloty na armaty do licytacji tak jak było w przypadku pokładów (pewnie nie jestem pierwszy). Przed etapem transmogryfikacji, w którym zostały wprowadzone sloty można było bardzo łatwo wylicytować pokłady na placu i 205 armatek praktycznie za 1zł, a teraz trzeba uzbierać miliony pereł ! Podobno na slotach nikt nie miał ucierpieć bo to tylko zamiana a tu co ma zrobić nowy gracz? Musiał by chyba przez 2 tygodnie siedzieć przed komputerem 24h na dobę i błyski zbierać. Moim zdaniem BP pokazało kolejny popis w tym co myśli o nowych graczach. To jest jak zamknięcie drzwi- od tego momentu nikt nie ma realnych szans na zrównanie się ze starymi graczami. Nawet pełny portfel do końca nie pomoże. Forum zostawiam dla was i małą ankietę:).

Ostatnie edytowanie: 14 kwietnia 2015
    tinky29 lubi to.
  2. D3M0N0L0GI4.666

D3M0N0L0GI4.666 Mieszkaniec forum

Byłby to dobry pomysł ale raczej nie przejdzie, zresztą starzy wyjadacze poczuli by się pokrzywdzeni, każdy z nas kiedyś musiał wydać te miliony pereł na poklady , czy też na kryształy aby uszlachetnić pokłady na ++++, pamiętaj nie bądź zachłanny. Trzeba wszystko robić malymi krokami do przodu , a nie wszystko an raz :cool:

3. BlackPearl§

No właśnie nie każdy, ja nie wydałem ani perełki na pokład i jakoś szkoda mi tych co zaczynają grać od 155 armat, a BP to BP nowych graczy ma w... ekhm... no wiecie :) bo narazie starzy płacą za bajery a jak się skończy kaska to i nasz Syf się skończy. Bolesna ale prawda.

tinky29 lubi to.
  4. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Kazdy z nas wydawal mniej lub wiecej na poklady, ktore kiedys ulegaly zniszczeniu, pozniej na ich uszlachetnianie, wiec nie pisz ze za 1 zl mozna bylo wylicytowac. Z licytacja bylo bardzo ciezko, poniewaz gracze posiadali zloto w bilionach i cos wylicytowac to byla jakas masakra ;) Armatki admiralskie kupowalam rowniez za perly. Zajelo mi to troche czasu, a uzbieranie "fulla" 60f jakies 2 lata, przy intensywnym graniu. Poza tym, jak wszyscy wiemy, (moze w troche mniejszej skali) ale zbugowane zloto nadal jest na serwerze, wiec podejrzewam, ze ta licytacja nie mialaby sensu. W chwili obecnej zdobyc armatki 60 f na 1 lvl mozna na eventach w bardzo latwy sposob. Nowy gracz zawsze mial ciezko, czy to kiedys, czy teraz, jedyna rzecza, ktora mozna zrobic to pomoc im tak, jak kiedys ktos pomagal nam. Zrównanie sie niestety jest niemozliwe, bo posrod jak to piszesz "starych graczy" sa elitki, ktorym ciezko dorownac :)
    Pozdrawiam

SMOD_Mróz i ___Adrian___ lubią to.
  5. Patrykhg12

Patrykhg12 Książę forum

a nie lepiej by wyzerować cała kasę na serwie np do jakieś tam kwoty ? i by było ok :p

pokłady kiedyś był jeden na licytacji potem dali kilka no było cudnie raz dwa i pokładów full ale co dobre to kiedyś sie konczy :) ja jeszcze pamiętam jak boty musiałem klepać i w nocy dopiero licytować bo był jeden i nie zawsze sie wygrywało a kasy sporo dawałem :( powiem ci ze teraz tez zle nie jest 50 slotow armat czy tez na belki można kupić dość łatwo za golda :)

BlackPearl§ lubi to.
  6. Errew

Errew Hrabia forum

troche bezsensu wkoncu dodatkowe sloty zastapily uszlachetnianie pokladow ktore byly za krysztaly ktore trzeba bylo kupic za perly lub przy odrobinie szczescia wylicytowac krysztaly jesli bylo sie obrzydliwie bogatym... fakt ze po transmogryfikacji majac poklady elitarne trzeba bylo znow dokupis sloty na belki za zloto mimo ze sie je posiadalo kupic belki za zloto i dalej brakowalo 8k hp :) blad w przeliczeniu mimo dodania 1200hp za elitarne belki ktore kajak nie posiadal i musial je kupic... :) wiec pozostala cena slotow za perly (zastepuje uszlachetnianie ktore i tak by trzeba bylo zrobic zeby posiadac wiecej armatek np) jest tak jakby ulatwieniem przy braku krysztalow jest bardziej przejrzysta. wiec jesli sloty byly by do zalicytowania starzy gracze byli by ogromnie w plecy bo oni musieli kupe perel i krysztalow tydac zeby miec to co teraz...

7. SCM_Spacja

Dokladnie, troche inaczej to wygladalo z pokladami:) Nawet cena 10 pokladu za zloto wynosila 80 milionow, co dla takiego kajaczka jakim bylam wtedy to byla kolosalna kwota. Kilka pokladow na licytacji to bylo niedawno, no i wtedy faktycznie ta licytacja mogla wygladac inaczej, nie mniej jednak poklady za zloto trzeba bylo kupic, zeby pozniej moc licytowac perlowe :) No wiec nadal wychodzi ze nic za darmo :) Trzeba sie troche pomeczyc, wtedy jest wieksza satysfakcja z osiagnietego celu, a podane na talerzu wcale tak nie cieszy :)

8. BlackPearl§

Po pierwsze, nie wiem gdzie wy te biliony widzicie (chodzi mi tylko o pokłady). Całymi dniami NIKT ich nie licytował po prostu stoją sobie puste. Wylicytować pokładu to się nie dało tylko na becie, reszta świeci pustkami. Drugie, może i trzeba było najpierw kupić je za złoto, a potem licytować tyle ze teraz da się kupić tylko do 155 armatek a ja osobiście podczas jednej licytacji ( na obecnym koncie gram od niedawna) "dostałem" wszystkie za 1zł. Trzecie, trochę się po męczyć... chciałbym się dowiedzieć kiedy ktoś uczciwie bez boniarek uzbiera taką sumę podczas gdy wtedy dało się to zrobić w ciągu godzinki. Gdzie tu pomoc nowym graczom??? To utrudnienie a nie pomoc, tyle w temacie...

tinky29 lubi to.
  9. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

A dlaczego BP a pomagac nowym graczom ?
    Każdy z nas zaczynał od łupinki i z biegiem lat rozwijał sobie statek, a Wy tak od ręki chcecie wszystko ? Nie tędy droga, a poza tym obecnie duzo latwiej roziwnać konto niz to bylo 6 - 7 lat temu. Wieć nie plakać tylko wziąć się za gre ;p

SCM_Spacja lubi to.
  10. tinky29

tinky29 Czeladnik forum

Ja jestem za i to w 100%. Gracze mieli o wiele lepiej, a teraz komu by się chciało tyle zbierać, każdy zakończy grę szybciej niż zaczął. Nawet nie warto jej nikomu polecać bo po co?

11. SCM_Spacja

Chyba sie nie zrozumielismy, no ale skoro na obecnym koncie grasz od niedawna, to nic dziwnego, ze nie wiesz o czym pisze:) Poszukaj w archiwum ile krysztalow trzeba bylo posiadac na uszlachetnienie pokladow na poszczegolne poziomy. To powinno Ci troche rozjasnic co mam na mysli :) Nikt nie mial i nie ma lekko. A co do bilionow - sprobuj wylicytowac np. belke elitarna. 100 milionow to zbyt malo gdy licytuja coniektorzy gracze :) Jestem w temacie, poniewaz jeszcze nie mam kompletu ;) Pozdrawiam

12. BlackPearl§

Po części masz racje tyle, że 6-7 lat temu nie było salwy 60k a nawet 80k ( więcej osobiście nie widziałem). Dużo łatwiej hmm? Podaj przykład bo napewno nie częste eventy, raj dla "koksów" nie da się nawet wypłynąć na środek mapy nie mówiąc o zaatakowaniu z pustaczka bota co ma 500k.

13. BlackPearl§

Czytaj ze zrozumieniem :p Ja podałem tylko pokład a nie belkę czy armatke/kule

14. Errew

Errew Hrabia forum

kiedy ? ja zaczolem gre ponad 2 lata temu ... teraz mam full armat kilka skorek itd... i na ostatnich eve dzieki pracy wysilkowi i zaangarzowaniu wydalem w ostatnie dni kaszteli ponad 1 mln perel wlasnie na kasztele ktore zarobilem w 1 msc moze 2 bez boniarek oczywiscie wiec jakie kolosalne ceny ty widzisz za perly ?? dodam jeszcze ze w konto nie zainwestowalem ani 1pln wiec jak sie chce to sie wszystko zrobi ostatnimi czasy nowi gracze naprawde maja ulatwione zycie... bo mi naprawde na poczatku tez bylo ciezko ale to przetrwalem i teraz perly same do mnie leca xD

15. BlackPearl§

Chyba jesteś trochę nie w temacie :) Ja piszę o slotach na armaty, a nie samych armatach :p Tutaj akurat nie mam nic do zarzucenia, odrobina pracy na eventach i masz armaty tylko najpierw trzeba mieć sloty.

16. Errew

Errew Hrabia forum

sloty tez kupywalem niedawno :) wiec o co chodzi polowe pokladow mialem uszlachetnione za krysztale a reszte musialem kupic :) 20k za 1 slot armatni to nie taka tragedia... zerknij ile kosztowalo uszlachetnienie pokladow za krysztaly... i policz to zrozumiesz

17. ___Adrian___

___Adrian___ Nadzorca forum

1. Obecnie duzo łatwiej " wystrzelać 27 lvl elity, kiedys musiales wystrzelac 216mln kul elitarnych - obecnie mozesz zrobic to z pustaczka, do tego dochodzi dzien pe i mnostwo pe z pergamoniow i kilka innych dodatkow.

2. Obecnie testy pirata 2-20 mozna zorbic samemu - kiedys zbierało sie cale bractwo aby pomoc jednej osobie.

3. Eventy podczas ktorych za smieszna ilosc dusz mozna kupic armatki 60 juz na 1 lvl i 55 na 3 lvl - kiedys kupwoales za perelki i uszlachetniales za krysztalki.

4. itd ...

Mnie złości to że kazdy nowy gracz chce od razu zdobywać najlepsze nagrody nie dając nic od siebie. Solidną pracą i cierpliwoscią na prawde można duzo osiągniać - tylko oczywiście trzeba chcieć ;p

Małymi kroczkami ale zawsze do celu :p

SCM_Spacja lubi to.
  18. BlackPearl§

Hmm mi też nie chodzi żeby dać do licytacji wszystkie sloty, czyli 235 ale chociaż te 205 aby było jak przed wprowadzeniem slotów. Te co za kryształy mogą być za perły no ale pomyślcie jakbyście mieli uzbieraz perły na 205 armat bo to jakiś milion a dla kajaka tylko błyski zostaną.

19. Errew

Errew Hrabia forum

przeciez one i tak kupujesz za zloto ? znaczy jest podobnie jak przedtem ale uczciwie wiec co za roznica ? chyba ze cos sie pozmienialo i o tym niewiem :/

20. BlackPearl§

Śmieszną ilość dusz... a skąd ty te dusze weźmiesz jak cie wszyscy topią na każdym evencie? Specjalnie przypływają na dół full elitki żeby sobie pb nabić. Aha, ja nie chcę zdobywać najlepszych nagród tylko dać nowym sloty.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.