Synchronizacja salwy...

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika ๖ۣۜŝpartacus™[乂乂乂], 24 maja 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ๖ۣۜŝpartacus™[乂乂乂]

๖ۣۜŝpartacus™[乂乂乂] Forumowy żółtodziób

(Z góry proszę o przeniesienie tego postu w odpowiedni dział.)
    Najwyższa pora aby odkurzyć ten temat, który został zapomniany przez graczy i ekipę. Niedawno odbyła się kolejna aktualizacja mająca na celu podwyższenie liczby armat na pokładach etc. Dziwnym zbiegiem okoliczności BP stwierdziło że salwa jest źle naliczana i za wysoka więc ją ucięli tak, że po zrobieniu pokładów zyskujemy niewiele ponad stan poprzedzający aktualizacje ale nie to tak martwi.
    Po raz kolejny zmniejszyli nasze krytyki. Jest to najbardziej odczuwalne na armatach 60f i voodoo.
    Dawno temu było udowodnione że armaty admiralskie jak i armaty nie uszlachetnione zadają o około 20% większe szkody salwą krytyczną jak zwykła. Idąc dalej po uszlachetnieniu nasze armaty (50f, 55f i 60f) zyskują kolejne 20% szkód. więc powiedzcie mi jakim cudem posiadając salwę podstawową 8500 równą (lufy i Syrena) a krytyk 10612 nie otrzymuje wspomnianego bonusu 20% podstawowych i 20% za uszlachetnienie armat tylko łącznie wychodzi 25% większa salwa.

BP czy Wy macie nas za idiotów!!! Ludzie przestańcie mydlić nam oczy głupimi aktualizacjami skoro nas oszukujecie! posiadając 105 armat bez % z obecnych czasów gracze mieli po ponad 3000 salwy teraz mamy 277 armat jak dobrze licze 100% celność armat i masę % do salwy i nie mamy nawet 10000 podstawowej salwy. Zapraszam innych graczy do dyskusji a MODa o przekazanie tego wyżej, niech poczytają sobie.

Ostatnie edytowanie: 24 maja 2014
  2. Salwa przy starych armatach z pustaka bez talentów ITD była w okolicy 1600-1800. Masz rację są obniżone salwy znacznie, ale co chcesz zrobić? Krytyk też jest źle wyliczany.. Jednak poruszyłeś dobry temat. Wtedy bez aktualizacji salwa była też przy 75 % więc masz rację w 100 % :)

3. ๖ۣۜŝpartacus™[乂乂乂]

๖ۣۜŝpartacus™[乂乂乂] Forumowy żółtodziób

Tak masz racje mój błąd odnośnie 105 armat ale tak czy inaczej. podliczmy co mamy na statku od poziomu starego fula. Mamy 100% celności armat więc szkody można pomnożyć przez liczbe armat.
    277x20=5540 to nasza salwa z pustaka bez prochu i % do salwy. Dodajmy (16% skórka, 12% talenty, 5% prochownica, 7% pergamin) łącznie daje nam to 40% bonusu do salwy więc mamy 7756 BEZ PROCHU. Proch daje nam 10% i talent kolejne 15% (teoria) więc 7756x1.25=9695 i takiej salwy chyba nie widziałem.
    Idźmy dalej. skoro juz wcześniej pokazałem że krytyki powinny być o 20% większe ze zwykłych armat to z uszlachetnionych o 40%.
    9695x1.2=11634 z armat nieuszlachetnionych
    9695x1.4=13573 z armat uszlachetnionych i voodoo
    Na głupim pustaku to jest ogromna różnica a na elitarnych kulach proporcjonalnie większa.
    Jako gracze powinniśmy sprzeciwić sie w pewien sposób przeciw temu. Przypomnijcie sobie akcje pustak lub 0 przelewów na MHH. Wiadomo są maniacy i nałogowcy dla których gra to całe życie ale my jako reszta powinniśmy coś z tym zrobić,

Pozdro

4. crossx1

crossx1 Mieszkaniec forum

Z fulla admiralskich jest ponad 10k z 60 chyba przy skórce 18%-wej też. Co do krytyków wątpliwe że kiedyś bd te 40% tak jak powinno być :D
    Ale zawsze mogą dodać nowe pokłady za kasę żeby znów obniżyć hehe

5. kemoT

kemoT Książę forum

Tylko skąd wiesz że krytyk jest liczony od salwy powiększonej o % a nie od podstawowej bez zadnych dodatków?

Problem w tym, że BP nie podał nam w jaki sposób wylicza dokładnie salwę, i tak np, czy % w przypadku armat admiralskich i kul elitarnych liczą się od wartość 75 czy 80??

Ostatnie edytowanie: 24 maja 2014
  6. ™LEGION™

™LEGION™ Okazjonalny autor

Oni sobie robią wiecie co z naszych wypowiedzim dla nich wazne jest by wymyslic cos zeby na tym czyms kase zgarnac

7. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

Za kazdym razem jak cos mieszaja z armatami to salwa spada, zawsze sie okazuje, ze jest zle naliczana, robia sobie jaja z nas. Cos dodaja, zeby cos zmniejszyc. Z tego co pamietam to ostatnio tez tak pisali, tylko szkoda, ze niby bledne naliczanie dzialalo kilka lat i jakos tego nie zauwazyli. Poprawili salwy i znowu pisza, ze zle byla obliczana, masakra. Jak nam dadza jeszcze kilka pokladow i dobudowek to sie okaze , ze salwa bedzie taka jak z lancucha :p

8. -=grzesiu1515=-

-=grzesiu1515=- Aktywny autor

szczerze to na innych grach takie spr zalatwia sie strajkiem. np zero przelewiw. wtedy wszyscy przystepuja niebija sie miedzy soba i strajkuja razem.

9. Powiedz szczerze co mamy zrobić? Myślisz że strajk 300 ludzi coś zrobi ? Musiało by nas być conajmniej 10 tys jak tyle gra.. W inny sposób nic nie osiągniesz. Niestety tak juz jest i juz ; /

10. Jokeros

Jokeros Zaawansowany

dlaczego mi mapa nie działa ?4

11. daragonmt5

daragonmt5 Aktywny autor

to BD zamknie gre i juz sb nie pograsz i co wtedy?

12. I nic. A co by miało być? :D

13. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

Niebieski musimy zbugowac graczy i damy rade :p

MOD_Niebieski lubi to.
  14. Hahahah :p No jasne :p Lekko się mówi : P Ja jestem graczem legalnym :p

15. ◆ﮖнαнeи◆[EvO]

◆ﮖнαнeи◆[EvO] Forumowy żółtodziób

Dokładnie, przywrócono wartość krytyka tylko nachwile armaty waliły tak jak powinny to jest krytyk przy armatach 60 funtowych na 5 poziomie dawal 40% - zgodnie z opisem, potem to zmniejszono, jakiś czas temu przedstawiłem obliczenia i udowodniłem matematycznie, że zostalismy oszukani... w zamian zato BA Tefnut walenła mi bana na forum za "wprowadzanie graczy w błąd" mimo iż wielu graczy na forum wstawiło się za mną na forum (i to z różnych aliansów) to bana nie zdjeli... dlatego nie polecam Ci pisać takich tematów bo supportowi niczego nie udowodnisz, piszesz z osobami nie kompetentnymi, żeby zrozumieć przedstawiane tutaj teze, także daj se spokój chłopie, bo chodź 99& graczy widzi, że ma źle naliczanego krytyka to BA i tak ci powie, że tak ma być a ty wprowadzasz ludzi w błąd :)

Co krytyka wale salwe 9434 z pustaka z 227 60 funtowek na 5 i 40 voodoo, krytyk 11778 11778/9434 = 1,25 dokładnie uszlachetnienie zwiększa wysokość krytyka o 5% a nie jak w opisie 20% bo wówczas krytyk musiałby wynieść 9434x1,4= 13207 no ale cóż.... nawet polski support Ci w to nie uwierzy nie mówiąc o zagranicznym:)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 maja 2014
  16. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

Napewno wiesz, ze bugi nie sa wyprodukowane przez graczy lecz BP, dlatego niewiem dlaczego jest to przypisywane jako oszustwo gracza, jakby z glowa pisali kody i niewydziwiali to by takich sytuacji nie bylo. Ciekawi mnie kiedy znowu powiedza, ze salwa byla zle naliczana no i ciekawi mnie jak wytlumacza fakt niedzialajacych kaszteli :p

17. Noo ciekawe :p lepiej nie krakać bo jeszcze gorszy bug będzie. Szkoda salwy, no ale nie mamy wpływu ; /

18. ב♦д♦ם♦д

ב♦д♦ם♦д Baron forum

Tylko szkoda, ze to My wydajemy perelki, PLN i tracimy nerwy, a BP nieprzejmuje sie tym, nawet info nienapisza, nie wspomne o rekompensatach. Jak cos ma juz nie dzialac niech mowia odrazu i dadza mozliwosc sprzedania tego w cenie jaka My gracze ponieslismy. A tak ladnie napisali jak wlasciciel sie zmienil, a to co mamy teraz ma sie do tego nijak :p

19. -Ayewa-

-Ayewa- Forumowy żółtodziób

Ten strajk, czyli koniec z przelewami itp, to naprawdę dobry pomysł! Powinniśmy właśnie tak zareagować - przestać się bić, tylko zjednoczyć się! Stanąć przeciwko łupieżczym praktykom BP.

20. MOD_Walker

MOD_Walker Guest

Wystarczy to że piszemy wszyscy o tym na forum i ktoś to wszystko czyta. W końcu po to jest forum:) Ciężko byłoby namówić wszystkich do nierobienia przelewów itp.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.