Talent Krytyczny cios

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kemoT, 26 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kemoT

kemoT Książę forum

Witam,

czy mając dajmy na to 5 punktów włożonych w talent Krytyczny cios i posiadając armaty 30f, to w momencie wylosowania krytycznego ciosu moja salwa zostanie podniesiona? tzn czy ten talent daje dodatkowe obrażenia przy krytycznym trafieniu? Pytam się dlatego, że w opisie jest napisane tylko o prawdopodobieństwie zadania krtycznych szkód jak również na mapie morza jak przełączę sobie na armaty regenerujące (mam te za złoto) w zakładce statek/wyposażenie statku w statystykach mam tylko podane 6% szans na krytyka i 0% szkody krytyczne, a wydaje mi się, że kiedyś dawno temu jak dopiero wprowadzali talenty i nikt jeszcze nie myślał o armatach z krytycznymi szkodami to jednak salwa krytyczna była większa niż ta zwykła.

2. Errew

Errew Hrabia forum

hmm faktycznie ciekawe ? oczywiscie bez prochu ? teoretycznie krytyk powinien byc wiekszy niz salwa zwykla ale wkoncu liczby nie klamia i krytyk powinien byc wielkosci zwyklej salwy... a jak to sie ma do rzeczywistosci przetestowales to wogole ? jak nie to zaraz zmienie skorke i sprobuje sprawdzic :)

3. kemoT

kemoT Książę forum

nie testowałem bo przy szansie 3% wieki mi zajmie zanim trafie krytyka :p Poza tym obecnie mając 243 armaty(70 admiralskich), celność 99% (przyjmuję ze jest 100%), szanse na krytyka 10,6%, krytyczne szkody 7,6% , % do salwy wyliczone na 31% ,z pustaka biję po ok 6600-6800,a krytyk jak wpadnie to około 8k, czasem więcej. Salwa podstawowa bez % wychodzi mi 5k (243*20 +140), z procentami do salwy: 6550 (5000*1,31) więc krytyczna salwa stanowi ok. 1,6 salwy podstawowej (8000/5000) i 1,22 (8000/6550) salwy z doliczonymi procentami.

dlatego też nijak nie mogę dopasować na jakiej zasadzie to działa :D

4. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Oczywiście, że zostanie podniesiona :) Bez żadnych kamyczków, kaszteli i paszy, taki podstawowy cios krytyczny to 20% większe szkody, niż normalnie. Załóż jedną armatkę 30f i sam sprawdź. Nie wiem, jak ma się to do regeneracji, ale nigdy nie zdarzyło mi się zauważyć, by z regenerek weszła krytyczna salwa, więc raczej coś takiego nie występuje :)

5. kemoT

kemoT Książę forum

Jeżeli jak tak jak mówisz, to dlaczego nie jest to uwzględnione w statystykach statku na mapie morza? Może wart by taki pomysł podsunąć BP żeby wszystko było bardziej przejrzyste :D

6. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Jest uwzględnione, kupiłam taką armatkę, założyłam na statek, wyłączyłam wszystko inne i krytyczne szkody wynoszą 10 % w zestawieniu Wyposażenie statku> Wartości. Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chyba pisałeś, że wyświetla Ci 0, gdy zakładasz armaty regenerujące i to wydaje się logiczne- z armat regenerujących krytyki nie wchodzą.
    Chyba że źle Cie zrozumiałam, to wyjaśnij mi :)

7. kemoT

kemoT Książę forum

Bardzo dobrze mnie zrozumiałeś, (jakbym mógł dałbym Ci 5 z czytania ze zrozumieniem ;) )ponieważ pisałem o armatach regenerujących. :D
    Zainspirował mnie twój eksperyment z 1 armatą 30f i sam postanowiłem coś takiego zrobić i niestety miałem tylko 3% szans na zadanie krytyka (od talentu) i 0% szkód krytycznych :/ Poza tym jak strzelałem z tej jednej armatki z pustaka to salwa była ponizej 20 czyli poniżej szkód zadawanych przez jedną kulę pustą, czy to oznacza że salwa jest obliczana w czysto matematyczny sposób?

SMOD_*Angua* lubi to.
  8. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Może nie tyle niematematycznie, co lekko nielogicznie; zakładam, że mimo faktu, że leci jedna kula i powinna móc u celu przyjąć tylko wartość trafiła/nie trafiła (tak byłoby poprawnie w logicznym rozumieniu celności), to prawdopodobnie dla jej szkód jest jeszcze uwzględniana celność armaty (dla 30f to tylko 45%).

Powtórzyłam mój eksperyment z 1 30f na statku :D. Wciąż 10 % krytycznego ciosu, a już naprawdę nie mam co wyłączyć.. nie mam pojęcia, skąd może brać się ta rozbieżność. Próby na kajaczku dały ten sam efekt ;> Będę szukać rozwiązania, a jeśli się nie znajdzie, pozostanie pomoc niezrównanego supportu ;].

Tu dowód (kajaczek, który nie ma kompletnie nic do krytyka, prócz tych 2 punktów talentu):

9. kemoT

kemoT Książę forum

A u mnie nadal 0% :( nawet na armatach 50f i 55f. Może mam jakieś wybrakowane konto? o_O

Tak poza tematem, to za trudnych słów używasz bo jak czytałem Twój post to zamiast niezrównanego przeczytałem niezrównoważonego :p

10. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

To już sprzeczne z opisem tych armat, więc naprawdę support mógłby się temu przyjrzeć :)

Wybacz, postaram się nie używać słów dłuższych, niż 3-sylabowe :D ;)

11. kemoT

kemoT Książę forum

A dlaczego jest to sprzeczne z opisem? W podstawowym wariancie armaty te nie posiadają żadnego bonusu do krytyka.
    50-funtowa
    Perfekcyjne zniszczenie.
    Zasięg: 25
    Czas ładowania: 7 sek.
    Szansa trafienia: 75%
    Cena: 7500 Pereł (za 1 sztukę )

55-funtówka
    Perfekcyjne zniszczenie o dalekim zasięgu. Ta armata dostępna jest tylko w szczególne dni w grze.
    Zasięg: 30
    Czas ładowania: 7 sek.
    Szansa trafienia: 75%
    Cena: 7500 Pereł (za 1 sztukę )

12. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

No owszem, 50f i 55f w przeciwieństwie do 60f BONUSU do szkód krytycznych nie mają, ale to nie oznacza, że nie można nimi zadać krytycznych szkód. Musi być coś nie w porządku z wyświetlaniem, bo kiedy wchodziły talenty (a tym samym szkody krytyczne) nie było jeszcze innych armat :p

13. kemoT

kemoT Książę forum

Mógłbym się jeszcze dowiedzieć jak wstawić zdjęcie na forum bo nie mogę nigdzie znaleźć.

14. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Oczywiście: Umieszczasz zdjęcie lub grafikę na jakimś serwerze (polecam imgur.com), klikasz na grafikę prawym przyciskiem i wybierasz "kopiuj adres obrazka", następnie w poście wybierasz ikonkę "Grafika" (szósta ramka, druga ikona, zaraz za emotikonami) i wklejasz adres URL (zwyczajnie z tego zapisanego, ctrl+v).

15. kemoT

kemoT Książę forum

Tak na potwierdzenie moich słów :D

16. Errew

Errew Hrabia forum

bla bla bla :) sciagnolem wszystkie armaty itd... mam 3% szansa na krytyka 0% krytyczne szkody
    zaladowalem 1 szt 30f :)
    salwa srednio 20 - max 21 krytyk 23!!! (jakies 10%-12%) z deszczem dla wyrownania salwy 22-23 krytyk 27-28(25%-30%)
    dla porownania 1 60f na 5lvl
    salwa 28 krytyk 38 - 39!!! szansa 23% szkody krytyczne 32%
    wiec chyba cos nas kroja z krytykami.... bo jakim prawem na 30f krytyki ? w takim razie o taka wartosc powinny byc zwiekszone dla 60f lvl5

17. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Wydaje mi się że znalazłam przyczynę dla której różnie wyświetla się ta wartość "Krytyczne Szkody"; zarówno na jednym, jak i drugim koncie włączony był proch, który po Patch Day z 17 grudnia zwiększa krytyczny cios (https://board-pl.seafight.com/threads/patch-day-ogloszenia.309/page-4). Można by wnioskować, że w polu tym wyświetlają się tylko bonusy, dodatki do ciosu krytycznego, który z definicji i tak powinien być liczony dla każdej armaty obrażeniowej, nawet dla tych za złoto (https://board-pl.seafight.com/threads/bogini-aquaya-i-sciezki-loa.725/)

Nie tłumaczy to trochę poziomu tych szkód krytycznych, jeśli bez bonusów powinny wynosić 120% salwy podstawowej, to z bonusem na poziomie 30% byłoby 150% salwy, a tak wysoki na pewno nie jest.

18. Errew

Errew Hrabia forum

k
    krytyczne szkody zminimalizowane do 0 % proch wylaczony

19. kemoT

kemoT Książę forum

No to co robimy Panowie z tym fantem? :D Zgłaszamy do BP? :p

20. SMOD_*Angua*

SMOD_*Angua* Guest

Nie wiem, co zrobią Panowie, ale pani już błąd zgłosiła :p. Pozdrawiam, dziękuję za czujność :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.