Towarzysz Jontar

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kemoT, 12 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kemoT

kemoT Książę forum

Witam
    kilka miesięcy temu wprowadzono kamyki dla towarzyszy i przy okazji zmniejszono niektóre bonusy NIE INFORMUJĄC O TYM, poruszałem to w tym temacie, ale bez skutku:
    https://board-pl.seafight.com/threads/aktualizacja-towarzyszy.57460/

Postanowiłem temat odkopać gdyż posiadam towarzysza Jontara zdobytego na evencie zimowym w 2013 roku. Wtedy dawał 15% prawd. unikania szkód, po aktualizacji dostałem an nim kamyk 10,5 %. Jak już pisałem nie widziałem na ten temat żadnej oficjalnej informacji. W aktualnym FAQ podane jest że towarzysz daje 11,25%, natomiast jeden gracz na czacie napisał że jemu nadal daje 15%. Jak to w końcu z tym jest i dlaczego obniżono bonus? W podlinkowanym temacie w 3 poście od konca MOD napisał że zmniejszenie bonusu jest aktualizacją , ale nikt o tej zmianie nie poinformował na forum co dla mnie jest oczywistą kradzieżą zwłaszcza że obecnie kamyk poz. 20 daje bonus 15% więc co szkodziło go zamontować na towarzyszu?

2. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Przykro mi, zmiany wcześniejszych bonusów z towarzyszy na te klejnoty to była część tamtej aktualizacji czyli ówczesny zamysł twórców gry.
    Rozumiem twoje rozgoryczenie, jednak cała sytuacja później mogła okazać się korzystna. Dzięki zamienieniu bonusów na klejnoty ( które choć miały mniejsze wartości ) mogliśmy tak naprawdę wzmocnić naszych towarzyszy - dostosować oba klejnoty a także kamień specjalny do naszych potrzeb przez co jak sądzę wzmocniliśmy nasze statki.
    Szczerze wątpię w to by jakikolwiek gracz miał mieć wtedy pozostawiony bonus 15% po aktualizacji, byłoby to niesprawiedliwe i bardzo mało prawdopodobne.
    Każdy z nas otrzymał takie same klejnoty za danego towarzysza.
    Oficjalne ogłoszenie które możesz znaleźć w tej sprawie na forum jest tutaj -> [KLIK]

3. kemoT

kemoT Książę forum

Ok, rozumiem, że już 15% nie odzyskam, ale zostaje jeszcze jedna kwestia, jaki kamyk powinien być na nim zamontowany? w FAQ jest napisane że 11,25%, natomiast ja mam 10,5% niby nic, ale to jednak jeden poziom wyżej ;)

4. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Napisz proszę do PT w tej sprawie z dokładnym opisem sytuacji. My na forum tego nie sprawdzimy.

5. kemoT

kemoT Książę forum

Ok, dzięki wielkie, temat można zamknąć.

6. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Mam nadzieję że sytuacja zostanie wyjaśniona :)
    Zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.