TROFEA BRACTW

Temat na forum 'Pomysły & Sugestie' rozpoczęty przez użytkownika »†SHARK†«™, 28 listopada 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. »†SHARK†«™

»†SHARK†«™ Młodszy ekspert

Pomysł jak w temacie , myślę zagadnieniem wartym co najmniej przedyskutowania byłoby wprowadzenie trofeów bractw na zasadzie trofeów dla graczy. I tak np można by wprowadzić następujące trofea:
    1. Zwiększające hp i obrażenia wież bractwa
    (poziom 1 - 10% hp wież więcej i 5% większe obrażenia - koszt 1 mln koron i 100 tys yulong)
    (poziom 2 - 20% i 10% - koszt 2 mln koron i 200 tys yulong
    itd)
    2. Dające większą prędkość graczy danego bractwa
    (poz 1 - 1% do prędkości td)
    3. Większe hp i pv graczy bractwa
    4. Szybsza reperka graczy
    5. Bonus do zdobywania pkt bitwy
    6. Bonus do obrażeń w walce pvp
    7. Bonus do obrażeń w walce pve
    itd.

Zachęciło by to graczy do dołączania do bractw i wpłynęło na aktywną politykę bractw wobec pozyskiwania nowych graczy jak i urozmaiciło samą grę :)

Pozdrawiam ZRYTE

2. KrYs1916

KrYs1916 Moguł forum

Jestem za :)

3. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

A jak byśmy mieli zdobyć takie trofea ?:D

4. »†SHARK†«™

Tak jak władni bractwa kupują wieże chociażby , dodatkowa zakładka z trofeami bractwa i tam radni mogliby dokupywać , warunkiem jedynie byłoby posiadanie odpowiedniej ilości koron i yulongów może jeszcze safanady należałoby rozważyć , ceny wiadomo , że musiały by być spore takich rozbudowań bo w bractwach jest wielu graczy i zrzutka idzie ogólna , tak jak ludzie wpłacają perły czy korony na wieże :)

5. -mumifix-

-mumifix- Okazjonalny autor

Pomysł fajny. Jestem jak najbardziej za. Mam swoje bractwo tylko dla siebie gdzie zbieram sobie złoto na czarną godzine a jeśli ten pomysł wejdzie w życie będę szukał lepszego bractwa. Zawsze to jakieś dodatkowe bonusy. :cool:

6. ڜFØĈŽКΛھ

ڜFØĈŽКΛھ Książę forum

Proponując nowe trofea pomyśl o tym, że aby je mieć trzeba zdobyć reputację. To z koleji z jakiejś tam misji o_O Jakiej? Będziemy hp wieżom zbijać. Wystarczą nam sezony, gdzie jest co robić. Nie sądzę, by to przeszło. Ostatnio dali coś specjalnego do bractw, fakt ze za pln, ale może warto tu coś dodać w podobnej formie jak proponujesz, a nie jako trofea. A dlaczego, bo przypuśćmy, że gracz dochodzi do bractwa itd zrobi trofeum jakie proponujesz i odejdzie, i dalej nici z tego co chciałbyś osiągnąć. Dodatkowo jest zbyt mała ilość miejsc w bractwie i to lepiej zwiększyć niż zakładać kolejne tzw. szkółkowe.

7. »†SHARK†«™

Miejsca w bractwie to inna sprawa , załóż swój pomysł jak chcesz , trofea bractwa to tylko nazwa może być cokolwiek innego i nie chodzi o żadne wbijanie reputacji bractwa tylko możliwość nabycia przez bractwo pewnych "umiejętności" które dawały by graczom tego bractwa określone korzyści , jak ktoś odejdzie to jego sprawa być może pójdzie do bractwa z lepszymi "usprawnieniami"

8. ڜFØĈŽКΛھ

ڜFØĈŽКΛھ Książę forum

To w jaki sposób bractwo ma zdobyć te umiejętności? Trofea są związane z nabiciem reputacji, więc jak ma to wyglądać?Hop dodane i tyle bez wysiłku tylko za kupno? Dla mnie bez sensu. Wystarczy, że korony są dodane do bractwa, z yulongami niech już dadzą spokój, bo w porównaniu z koronami ciężej je zdobyć.

Po drugie to co proponujesz powinno być tylko i wyłącznie w zakładce danego bractwa i działało tylko i wyłącznie będąc w tym bractwie.

Zakładać pomysłu o zwiększenie ilości członków w bractwie nie będę, ale sam pomyśl jeżeli mając takie trofea w swoim bractwie masz napływ graczy i co zrobisz jak się nie będą mieścić? Będziesz musiał wyrzucać niektórych, bo inni też chcieliby skorzystać z bonusów bractwa.

9. »†SHARK†«™

Eh jak bardzo Ty nie rozumiesz, już napisałem , że to tylko nazwa , równie dobrze mógłbym zaproponować "świetność bractwa" czy wówczas odpuściłabyś w końcu jakąś reputacje ? W jaki sposób ma zdobyć ? Już pisałem rownież , po prostu nabyć za walute i tyle , tak jak 95% rzeczy w tej grze , jak zdobywasz wieże po przebiciu wyspy ? Kupujesz za perły lub korony . Jak zdobywaasz kasztele lub talenty ? Za perły i korony . Jak zdobywasz niedawno dodane miejsce na robudowania lub armaty ? Za yulongi. Eh ile można tlumaczyć. Pewnie , że można by i zrobić jakieś wymogi na daną umiejętność , jak np suma pb graczy będących w danym bractwie liczona dopiero po min 3 miesiącach obecności w bractwie aby nie było dochodzenia graczy tylko na 2 dni aby moc wykupić umiejętność , albo suma pd wszystkich graczy w bractwie , są/były takie rank już w aleji slaw od dawna nie dzialające ale moze mozna by to w koncu naprawic i uzależnić od tego możliwosc nabycia wspomnianych "umiejętności" "świetności" czy jakkolwiek to inaczej nazwiesz ale to już bardziej zlożony pomysl , rzucam jedynie idee do przemyślenia.

Jasne , że by to działało jedynie na graczy będących w bractwie , a jak niby inaczej , to oczywiste.

Yulongi czy ja wiem czy bez sensu ? Skoro staje się to kolejną walutą warto przmeyśleć jej wprowadzenie i do tego jak i safandow jak już pisałem , jasne , że cięzko zdobyc ale zrzuta w bractwie idzie nie od 1 czy 3 graczy ale np 50 a w najlepszych bractwach i więcej graczy.

Sama możliwość posiadania większej ilości graczy w bactwie uważam za sluszną ale tez nie np z automatu tylko na zasadzie "rozwoju" np wykupujesz dodatkowych 10 slotów na czlonkow bractwa za perły bądz korony itd.

Generalnie chodzi o rozbujanie tego tworu czyli bractwa , więcej możliwości rozwoju , ulepszeń itd . To idea warta przemyślenia :)

10. ڜFØĈŽКΛھ

ڜFØĈŽКΛھ Książę forum

No to teraz opisałeś dokładniej. A czepiam się, gdyż przekazując pomysł tam wyżej musi być bardziej przejrzysty o co chodzi i co z czym się je :D, bo z początku nie bardzo informatycy zrozumieliby o co Ci chodzi.
    Co do rozwinięcia coś tam w bractwie to większość byłaby na tak. Wtedy jak dodali zakładkę specjalne niech dadzą coś za waluty w grze a nie za pln (a i wtedy było oblegane)

11. **PL-TYCHY**

**PL-TYCHY** Aktywny autor

Dajta możliwość rozwoju w bractwie, aby można kupywac ulepszenia dające korzyści każdemu graczowi z bractwa za korony , perły czy yulungi, oczywiście słuszne ilości by to musiało kosztować np po 3-5 mln koron , + wieże muszą być mocniejsze

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.