Ukrycie rang pirata

Temat na forum 'Kącik użytkownika' rozpoczęty przez użytkownika crossx1, 19 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. crossx1

crossx1 Mieszkaniec forum

Jak w temacie, moim pomysłem jest ukrycie rangi z lewej strony nicku tak jak tych z prawej strony. Są one nie potrzebne do widoku, a że i tak jest błąd z nimi to nie ma potrzeby by były widoczne.

2. Chodzi Ci o to aby gracz sam włączał/wyłączał widoczność rangi po lewej stronie czy żeby całkiem była wyłączona?

3. _rodrigez35_

_rodrigez35_ Młodszy ekspert

najlepiej by bylo gdyby mozna bylo samemu wlaczyc/wylaczyc range ja uwazam ze to calkiem fajny pomysl aby gracz mogl o tym zdecydowac:)

4. A ja byłbym temu przeciwny. Ranga wskazuje innym piratom (oczywiście z grubsza) jak rozwinięte jest nasze konto - im lepsze tym większy powód do dumy :) Sęk w tym że wciąż nie są wyświetlane prawidłowo. Nie mam tu na myśli np. opancerzenia czy umiejętności tylko statystykę - jak daleko w rankingu zabrnęliśmy :) O ile ranga punktów bitwy nie jest aż tak ważna i można ją ukryć tak myślę że ranga pirata być powinna.

BlackPearl§ i CM_Sunshine lubią to.

5. Gracze różnie do tego podchodzą i myślę że dla bardzo dużej liczby znacznie ważniejsza jest ranga PB tak jak i osobiście dla mnie :) Równie dobrze klasę przeciwnika można rozpoznać przez widoczność pokładów gracza które też mogą zostać ukryte.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 listopada 2015
    SCM_Spacja lubi to.
  6. crossx1

Chodzi mi o to aby była możliwość jej wyłączania.

Ranga pirata ma się nijak do rozwinięcia konta :p Ranga pirata pokazuje co najwyżej ile ktoś bije botów(a jak wiadomo perły to nie wszystko), a PB też można nabić szybko i łatwo na wojenkach, więc też niczego nie pokazuje o graczu .

SMOD_CHRISTOFORO lubi to.
  7. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Żeby nabić punkty na wojenkach, to trzeba w nich uczestniczyć :) Więc wg mnie ranga PB bardziej świadczy o tym, z jakim graczem mamy do czynienia. :)

8. crossx1

Źle się wyraziłem . Nie mówi nic o koncie, są takie które trudno utopić a dają 3 pkt a są słabe konta co dają po 10 pb.

9. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Rangę PB wbijasz na stałe, jeśli osiągniesz w miarę wysoką i będziesz miał przerwę w grze np. pół roku, to ona pozostaje taka sama w momencie powrotu do gry. Statek w tym czasie może stać się kajaczkiem, więc PB będziesz oddawał wyższe. Są konta bardzo dobrze rozwinięte, które nie są nastawione na wojenki i PB, dlatego ciężko je utopić, a dają mało PB. Jak wiesz, wysokość otrzymywanych punktów bitwy jest zależna od tego czy przeciwnik ma ich mniej, czy też więcej od Ciebie.
    Nie mniej jednak uważam, że do gracza powinna należeć decyzja, którą rangę chce pokazać innym, zarówno
    po lewej jak i prawej stronie nicku:)

10. admiraljachas

admiraljachas Młodszy ekspert

Te PB to żadny wyznacznik, i tak większość nabija je na topieniu denek więc co to za wyczyn.

BlackPearl§ lubi to.

11. A moim zdaniem jednak jest to jakiś wyznacznik i widać na czym dane konto się skupia - czy to ciągłe klepanie npc i unikanie wojenek i zabaw grupowych czy wręcz przeciwnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 listopada 2015
  12. crossx1

I dokładnie o to mi chodzi :)

MOD_Nathaniel lubi to.
  13. Osobiście też uważam że gracz powinien mieć wybór co chce pokazywać przy nicku.. czy blacha z prawej czy z lewej.. czy nawet pokłady.. wg mnie pokłady też powinny być widoczne dla innych graczy a nie że tylko widze swoje ;/

BlackPearl§ lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.