Uleprzenie statku

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika MISIO.GIT, 23 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MISIO.GIT

MISIO.GIT Wielki mistrz forum

Czy ktos moze z ekipy sie temu przygoladal? ponizej jest link z screenem który przedstawia wliczanie galionow do wyliczania srednich unikania szkod z ozebrowanych wzmocnien (2 zdjecia obok siebie z galionami i bez widac ze bez galionow jest podzielne przez ilosc wzmocnien a z kazdym galionem jest dokladane. 1 galion =1 do podzialu wzmocnien. 2 galiony +9 wzmocniej daje 11 i przez tyle jest dzielene gdy sie wyjmnie galiony jest dzielone przez ilosc wzmocnien i wychodzi wtedy pelny unik tak jak powinno byc ) wyjasni mi ktos dlaczego nie ma nic wspomniano na temat galionow w temacie napisanym przez ekipe seafight skoro sa brane pod uwage?

https://zapodaj.net/690135beb1514.png.html

SMOD_CHRISTOFORO lubi to.
  2. BA_PP187

BA_PP187 Board Administrator Team Seafight

Trzeba będzie o to zapytać wyżej w BP. Dzięki za informacje.

3. MOD_BRUTUS

MOD_BRUTUS Guest

Jednak sama wartość w przedstawionych obrazkach się nie zmienia - ciekawe czy tylko na foto czy w rzeczywistości też nie ma znaczenia ?

4. MISIO.GIT

MISIO.GIT Wielki mistrz forum

ma znaczenie po wyjeciu galionow sa mniejsze obrazenia niby nie duzo ale jednak

5. LEGOfan

LEGOfan Czeladnik forum

Ja mam kolejne pytanie czemu efekty uboczne nie są dzielone na ilość rozbudowań. Przykład mam dwa ożebrowania (poz 0) i jedną lampę (poz 1) salwe mam większą o 3% (12%/4) i to jest ok. Ale przy unikaniu szkód jest inaczej ożebrowanie jest liczone następująco (2x10)/4 co daje 5% ale za lampę mi odejmuje pełne 9% bez podziału a powinno być 9%/4=2,5%.

6. wlw35

wlw35 Czeladnik forum

Bo % dodawane do salwy przez lampy są wartością uśrednioną, dzielą się przez ilość rozbudowań natomiast to, że obniżają współczynnik unikania szkód o 9% to jest to wartość absolutna która nie podlega uśrednieniu, nie dzieli się przez ilość rozbudowań.

7. marek28!XXL

marek28!XXL Moguł forum

najwazniejsze jest to aby nie mieszać ożebrować , lamp czy innych dodatków bo procenty nie sa dzielone tak jak chcecie . napisane było na początku aby nie mieszać , więc nie mieszaj , wrzuc to co chcesz mieć ;p

8. MOD_Blendsky

MOD_Blendsky Guest

Temat nieaktywny, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.