Zdecydowane działania BP wobec nieuczciwych graczy

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika _vis_, 18 stycznia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. _vis_

_vis_ Zaawansowany

Tak jak w temacie, bardzo dobry ruch BP wobec graczy którzy oszukują w grze, ostatnie kilka tygodni pokazało że można w sposób skuteczny walczyć z tą plagą oszustów, mam nadzieję że to dopiero początek tego typu działań.
    Jeszcze bardzo wielu graczy nie zostało ukaranych i cieszy się po cichu że kara ich ominęła, mam nadzieję że tak nie będzie i już wkrótce następni ukarani zagoszczą na mapie morza z widocznym "oczkiem".

Jest jeszcze jeden problem w grze który w dość uciążliwy sposób utrudnia grę uczciwym graczom, a oszustom daje bardzo dużą przewagę, problemem jest auto namierzanie poprzez niedozwolony program którego używają oszuści do atakowania innego gracza, nie dość że program automatycznie zaznacza kogoś to jeszcze atakuje spowalniaczem i rakietami lub smoczymi, i to nie dotyczy tylko automatów ale graczy którzy fizycznie grają przy komputerze wspomagani przez program.
    Ten problem powinien zainteresować Pomoc Techniczną, dlatego proszę graczy aby zgłaszali takie przypadki do suportu, oni bardzo dobrze wiedzą że taki problem istnieje i warto zgłaszać takich oszustów, w końcu widać już zmiany więc może i tą sprawą zajmą się na poważnie.

2. ZrubMiLouda

ZrubMiLouda Forumowy żółtodziób

no witam witam po 2 tygodniach lecimy dalej :)

3. _vis_

_vis_ Zaawansowany

Chyba pomyliłeś tematy :)

4. wlaziak

wlaziak Aktywny autor

Jak najbardziej coś z tym robią ale niech najpierw dostosują grę tak żeby osobą która gra bez bota i nie ma całego dnia na siedzenie na grze była w stanie coś zarobić na eventach / na sezonie . Bo ja osobiście grając maks teraz godzinne dziennie nie jestem w stanie nic zarobić na evencie bo mogę zrobić tylko coś z sezonu i nie dojdę pewnie nawet do 7 strony. Więc jak tu nie grać na bocie ?

5. Axiv

Axiv Zaawansowany

Z takim podejściem najlepiej wcale nie grać. Najlepiej to zamiast zatopienia 1000 NPC zmieńmy na 5... Powiedzenie "kto gra, ten ma" sprawdza się tutaj idealnie.

6. wlaziak

wlaziak Aktywny autor

Gra to jest dodatek po pracy wiec powinno być tak ze nawet ten co nie ma czasu za bardzo powinien być w stanie coś osiągnąć . A z takim ich podejściem to jest przesada 600 rozpadlin w 3 miesiące z 10000 tys potworków 10000 npc + event sezon jak z tego połowę chociaż zrobić ?

7. Axiv

Axiv Zaawansowany

No racja, trzeba być szalonym żeby zrobić chociaż połowę tego bez użycia bota, ale no też nie może być zbyt prosto prawda? W końcu nagrody są fajne, więc dziwne żeby były do zdobycia poświęcając godzinę dziennie. Powinni znacznie bardziej pilnować automatów, bo po ostatniej fali przez pewien czas było ich mniej, teraz znów na każdej mapie po parę sztuk. Dawać debuffy automatom systematycznie i wtedy można myśleć o zmniejszeniu nieco wymagań do zadań sezonowych :D

8. toj0

toj0 Zaawansowany

Piszesz głupoty i tyle. Wróciłem po 6latach z salwą 60k z elitarki i jestem na 3stronie sezonu grając też po 1h dziennie bo na więcej nie mogę sobie pozwolić w tym miesiącu bo siedzę w Niemczech, ubić 1k npc to żaden problem :) Zresztą i tak powinieneś się cieszyć bo jest to darmowy event na którym możesz sobie zarobić :)

9. wlaziak

wlaziak Aktywny autor

Salwę z elitara po 60 k to nie powinieneś się udzielać w tych tematach zrób sobie level 35 zacznij bić npc potworki rozpadlinę to zobaczysz o czym pisze . A nie tym masz jedynie pewnie problem z tym ze ci każdy boty na 15 kradnie .

10. toj0

toj0 Zaawansowany

Dlaczego mam się nie wypowiadać? Gramy tyle samo i stoję na 3 stronie a jeszcze z 2dni i będzie 4 :) po co mam robić 30lvl+ jeżeli na 18lvl dojdę spokojnie do 5stronki. Nikt mi botów nie kradnie ;) wystarczy myśleć w tej gierce a zobaczysz, że nie ma nic trudnego zarobić na darmowym evencie :D

BA_PP187 lubi to.
  11. wlaziak

wlaziak Aktywny autor

Widzisz ty masz 18 lev i potrzebujesz coś do zaczęcia gry ja mam 50 i potrzebuje trochę dalsze strony . A to co ty zarobisz to jest nic na evencie bo na każdym wychodzę kilkanaście milionów pereł do przodu + korony + yulong .
    Ale chodzi o coś innego. I zrobienie sezonu od map 35 potworki maja po 40 tyś każdy masz ich do ubicia 4x po 1110 . Bijąc po 2 tyś harpunami na jeden przedział schodzi ci około 36 godzinny ciągłego bicia lub 1/5 tego bicia wraków na eventach . Ale jeżeli chciał byś bić potworki tylko to masz około 140-150 godzin bicia mając 90 dni na sezon na dzień to jest 1.5 około + rozpadlina + event . A do tego misje na trofea dzienne i dużo innych rzeczy .

Wiec poczekaj aż będziesz miał wyższy level i będziesz chciał wtedy coś osiągnąć żeby móc z kimś powalczyć lub wejść na szturma .

12. toj0

toj0 Zaawansowany

Są harpuny co zadają 1250dmg ;) masz talenty i kasztele na dmg harpunów + możesz zmienić statek i na niego wrzucić kamyki z dmg na harpuny + towarzysz, mając 18lvl mam większe pojęcie niż Ty, 1,9k dmg to ja na 18lvl robię bez problemu. Tak jak pisałem wyżej w tej grze trzeba myśleć i kombinować tak aby się nie narobić ale też aby mieć z tego korzyści :)

Widzisz grając normalnie możesz sobie ładnie zarobić a event to taki dodatek do gry i to jeszcze za friko gdzie się z niego powinieneś cieszyć, że możesz coś z niego wyciągnąć no ale jak się jest łapczywym to i wszystko by się chciało zgarnąć, kupując 4paka piwa masz 1 gratis a Ty byś chciał next 4paka nie na tym ta gra polega aby mieć wszystko wyłożone na tacy, trzeba się natrudzić aby coś osiągnąć. Jedynie z czym się z Tobą mogę zgodzić to z botami aby je wyeliminowali co jest wręcz niemożliwe :D

13. _vis_

_vis_ Zaawansowany

Ja mam 50lvl sezon kończę z znacznym naddatkiem monet sezonowych, i nie muszę oszukiwać korzystając z nielegalnego oprogramowania, nie muszę też bić wszędzie potworków, zawsze można bić kry czy wraki które są w ewentach, boty również są w ewentach itd itd, w końcu sezon nie jest przymusowy można go robić jeśli się chce, jeśli chce się szybko to zawsze można się wspomóc działem płatności.

BA_PP187 i toj0 lubią to.
  14. Aga_Khan

Aga_Khan Wyjątkowy talent

zawsze można się wspomóc działem płatności.

:)
    A kto lubi takie teksty?

BA_PP187 i toj0 lubią to.
    ;)

No bo jakzeby inaczej...
    wielbi sie klakierow i naganiaczy...​

BA_PP187 lubi to.
  15. toj0

toj0 Zaawansowany

Jak tak dalej będziesz myślał i brnął w zaparte to nic nie osiągniesz ;) Event to dodatek na którym możesz zyskać wiele nic nie inwestując wystarczy myśleć a, że z tym masz problemy i wszędzie widzisz "dział płatności" to już nic nie poradzę :p

_vis_ i BA_PP187 lubią to.
  16. _vis_

_vis_ Zaawansowany

Co w tym dziwnego w większości gier, masz dwie drogi rozwoju konta, albo poświęcasz więcej czasu na grę i zdobywasz wszystko nie płacąc zazwyczaj trwa to długo i trzeba być wytrwałym, albo wspomagasz się działem płatności czyli zdobywasz niektóre profity od razu i nie musisz poświęcać tyle czasu na grę, to nie jest gra pudełkowa że raz kupujesz i grasz aż ci się znudzi.

A oszuści co robią ? kupują nielegalne oprogramowanie, czyli co robią wydają pieniądze, ale nie na grę tylko płacą oszustowi który daje im narzędzie do oszukiwania. Co miesiąc oszust płaci innemu oszustowi aby oszukiwać i ty śmiesz nazywać wspomaganie się działem płatności w właściciela gry jakimś problemem. To co piszesz to czysta hipokryzja, błądzisz człowieku.

toj0 i BA_PP187 lubią to.
  17. SCM_Spacja

SCM_Spacja S-Moderator Team Seafight

Gram max 2 godz. dziennie czasem godzinę, czasem 3 przy weekendzie, mam 50 lvl i kończę 6 stronę. Wszystko ręcznie, wystarczą chęci i udział w eventach, gdzie za misje czy zbicie HP NPC otrzymujesz po 50 monet. Rozpadlinę robię 2xdziennie do 25 fali, z tego będzie 5x 125 monet. Potworków nie mam zamiaru zbijać chyba, że na mapach, na których są na salwę jak mi braknie do zamknięcia 9 strony, bo tyle zamierzam zrobić ;) I nie pisz, że bez bota się nie da ;)

BA_margarites, _vis_ oraz toj0 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.