Źle naliczana salwa

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kemoT, 11 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kemoT

kemoT Książę forum

Witam
    mam problem z wyliczaniem salwy na 2 różnych aczkolwiek podobnych konfiguracjach:

Konfiguracja 1:
    -10 miotacz ognia poz.0
    -21 armat voodoo poz.0
    -170 50f poz.5
    -56 admirałek

Konfiguracja 2
    -10 miotacz ognia poz.0
    -21 armat voodoo poz.0
    -170 50f poz.5
    -44 60f poz.1
    -12 60f poz.0

Przełączając się na konf.2 spada mi salwa zarówno z pustaka jak i z elitara. O ile z pustaka jest zrozumiałe że spaść powinna o 112 ze względu na bonus admirałek (przyjąłem że nie wlicza się on do podstawy salwy od której liczone są wszystkie bonusy, a nawet jeśli się mylę to dajmy na to że salwa spadnie mi o 200), to jednak salwa spada mi aż o ok 800!

Przechodząc na konf. 2 trzelając z amunicji elitarnej również spada mi salwa o kilka tysięcy, a w tym przypadku powinna wzrosnąć teoretycznie o 44.

Może mi ktoś to wyjaśnić bo ja już się pogubiłem.

2. a czy testowales to na wiekszej ciaglej ilosci uderzen ? czy na kilku.. bo przyznam ze sam jak zmienie czasem na lepsza konfiguracje ( rozniaca sie jak u cb niewielka iloscia armat ale znaczaca) to z poczatku wchodza mniejsze salwy ale po kilkunastu juz widac wieksza salwe

3. ±.K.Д.C.±

±.K.Д.C.± Okazjonalny autor

Zwróć uwagę jakiego potworka masz na danej konfiguracji. Być może na pierwszej masz potworka z prawdopodobieństwem trafienia a na drugiej nie i dlatego jest różnica.

MOD_Nathaniel lubi to.
  4. kemoT

kemoT Książę forum

Faktycznie, nie miałem stworka do celności, nawet nie wiedziałem że stworki też przypisuje się do konfiguracji :p Więc teraz salwa powinna być identyczna + 44 :D ale jakoś mam wrażenie że jest mniejsza o 1-2k. Może i tak mi się tylko wydaje, przyjrzę się temu jeszcze a temat myślę że można zamknąć bo główny problem został rozwiązany a i do obecnego MOD podsunął rozwiązanie.

Dzięki za pomoc ;)

MOD_Nathaniel lubi to.
  5. To sprawdz jeszcze to jak bedziesz mial czas i wtedy daj znac czy temat do zamkniecia czy nie :) bo niepotrzebnie tworzyc znow nowy temat :)

zlotnik2 lubi to.
  6. zlotnik2

zlotnik2 Stary wyjadacz

Prawidłowe podejście Moda do pomocy w rozwiązywaniu problemów, wszyscy powinni brać z Ciebie przykład.:)

BA_margarites lubi to.
  7. kemoT

kemoT Książę forum

Ok ;)

8. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Problem został rozwiązany ? ;)

9. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat od dawna nieaktywny. Zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.