zmiana wielkości/pozycji okna klienta Seafight na Mincie

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Erdien, 12 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Erdien

Erdien Naśladowca mistrzów

Witam swego czasu grałem w Seafight na przeglądarce w systemie Linux Mint Cinnamon 19.
    Niestety Linux nie wspiera Flasha, przez co gra nie chodziła dostatecznie płynnie, więc przerzuciłem się na Windowsa.
    Dzisiaj postanowiłem na Linuxie pobrać klienta.
    Początkowo w ustawieniach pogrzebałem coś, aby ustawić jakieś proxy, lecz podczas instalacji instalator zatrzymał się na dwóch procentach.
    Gdy spróbowałem pobrać ponownie bez proxy (domyślne ustawienia) wszystko zadziałało bez problemu.

Gdy uruchomiłem klienta zamierzałem zmaksymalizować okno, jednak klient od razu się wyłączył (okno zostało Zmaksymalizowane na 1 klatkę, po czym od razu się wyłączyło).
    Spróbowałem tak jeszcze kilka razy uruchomić klienta i zmienić wielkość okna (każda zmiana wielkości/pozycji okna skutkowała wyłączeniem klienta, lub zawieszeniem się okna (w Mincie objawia się to odbijaniem się warstwy pod oknem na oknie), jednak wyłączenie następowało dopiero po całkowitym załadowaniu się strony).
    Po ponownym uruchomieniu klient prawie nic się nie zmieniło - wyłączał się mimo wszystko po każdej zmianie wielkości/pozycji/przewinięcia (zwłaszcza MMB) (minimalizacja okna nie powodowała jego wyłączenia).

2. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Witaj, czy Twój problem dalej występuje?

3. Erdien

Przedstawię teraz kolejne kroki (możliwości) przy których [jest szansa/następuje] [wyłączenie/brak odpowiedzi] się klienta:
    -Czasami po włączeniu programu ten od razu się wyłącza.'
    -Czasami, podczas przewijania pasek przewijania
    -Czasami po przescrollowaniu za pomocą MMB
    -Po odtworzeniu kilku sekund flashowego filmu
    -Kilka sekund po zalogowaniu się (być może po przejściu strefy nowościami do następnego slajdu)
    -Po najechaniu na plac targowy itp
    -Po wejściu na mapę morza
    ...

Po uruchomieniu klienta często czekanie jakiś czas przed wykonaniem kolejnych kroków zwiększało szansę na sukcesywne wykonanie ich.
    Szczerze twierdzę, że jest to związane z pamięcią, lub jej ograniczeniem (coś co wyłącza klienta przy przekroczeniu jakiegoś progu pamięci)
    Tak przy okazji posiadam 4Gb RAM

Bonus:
    te dziwne coś pojawiło się tuż po włączeniu klienta (brak odpowiedzi nie następował, po zalogowaniu się podobna strefa o tym samym kolorze na klatkę pokryła miejsce z ogłoszeniami, w dodatku wyjątkowo byłem w stanie wejść na plac targowy)

4. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Proponuję zgłosić ten problem do PT, możesz zamieścić też link do tego tematu. Ja osobiście korzystam z przeglądarki internetowej i nie mam też Linuxa.

5. Erdien

Niestety do tej pory nie zgłaszałem całej sprawy do PT, ale teraz to zrobię zgodnie z waszymi zaleceniami MOD_Widmo.

MOD_Widmo lubi to.
  6. MOD_Widmo

MOD_Widmo Guest

Temat nieaktywny, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.