Talenty

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez użytkownika sirPatryk, 29 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. sirPatryk

sirPatryk Okazjonalny autor

siemka mam pytanie mam obrazenia ok 9500 do 9800 dodalem w talentach na sciezce agwe 6pkt na podwyzszenie celnosci armat wiec dla czego salwa spadla mi do 8800-9000

2. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Widocznie nie tylko w talentach zaszła jakaś zmiana, nie włączyłeś przypadkiem sokolego oka ?

3. sirPatryk

nie nic nie mialem dodane tylko proch

4. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

No dobrze, rozumiem że dodałeś kolejny talent a nie resetowałeś całość dodając je od nowa ? Bo jeśli tak to może zapomniałeś bądź zmieniłeś wartości w innych talentach np wiedzy alchemików ? ;) Jeśli problem jednak nie wyniknął z tego powodu to może jeden z bonusów Ci się skończył lub zmieniłeś armaty na statku ? Warto przeanalizować wszystkie działania jakie podjąłeś przed spadkiem salwy żeby dotrzeć do źródła problemu :)

5. sirPatryk

ok wiec dodalem napisze tak mialem ustawione charponowanie reszte obrazenia ok 9600-9800 gdzy zrrobilem reseta i tylko znienilem charp na 6 pkt podwyzszenia celnosci automatycznie spadla mi salwa do 8600-8900 to znow zrobilem reseta i ustawilem wszystko tak samo procz tego podwyzszenie i mam salwe ok 9600-9800 sadze ze powinna byc wieksza ta salwa skoro jest na podwyzszenie celnosci a nie ze spada troche dziwne stracilem troche kryszt na to sprawdzanie.a wszystkie bonusy mam jak mialem nic mi sie nie konczylo przed czasem

Ostatnie edytowanie: 29 lipca 2016
  6. michbo15

michbo15 Hrabia forum

Posłuchaj, jak zmieniłeś talenty, i dodałeś jeszcze 6pkt talentów do celności to może zapomniałeś dodać do wiedzy alchemików 6pkt. Wiedza alchemików na 6/6 dodaje do prochu mniej wiecej ~1000 obrażeń

wgl, Stark ja też miałem taki problem, talenty nie były zmieniane przychylność królowej na 3 dni jeszcze były, szkody 5% na ponad miesiąc, pokład działowy zamontowany i design nie zmieniany, salwa 8700-8900 z prochem, nagle spadło do nawet 8498 jakim cudem

7. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Zaglądnij tutaj ( klik ), talent o którym mowa podwyższa twoją celność armat czyli tym samym podwyższa twoje prawdopodobieństwo trafienia. Jeśli prawdopodobieństwo trafienia jest większe niż 100 % to kolejne ulepszenia względem tej wartości nie zwiększą bezpośrednio twojej salwy do zwykłego bota ( czyli takiego który nie ma wartości defensywnej bo rozumiem że na nich testujesz ) tylko do gracza, NPC spotykanych od mapy 20+ a także niektórych eventowych NPC obniżając ich wartości defensywne ( w tym przypadku prawdopodobieństwo uniku ). Mam nadzieję że dość jasno to opisałem, jeśli masz względem tego jeszcze jakieś pytania to śmiało :)

Nic nie dzieje się bez powodu :p Wiem na swoim przykładzie że bardzo łatwo coś przeoczyć, jakiś drobny element który może być znaczący w tej kwestii ;) Myślę że warto zaglądnąć w to miejsce ( klik )
    Jeśli jednak wciąż masz wątpliwości lub uważasz że wystąpił jakiś błąd to zawsze możesz napisać do pomocy technicznej, która z pewnością szybko pomoże Ci rozwiązać ten problem:)

8. sirPatryk

ok rozumiem ale czemu spada mi salwa raczej nie powinna spac skoro to tylko niby dziala na wartosc defensywy salwa powinna zostac taka jaka mialem pobawil bym sie daalej ale szkoda kryszt

9. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Tak jak napisałem - to działa na salwe bezpośrednio ale w przypadku jeśli twoje prawdopodobieństwo trafienia jest mniejsze niż 100%. Widocznie stało się coś w talentach skoro po ponownym resecie wszystko było już dobrze, bo rozumiem że ostatecznie reset i ponowne rozdanie talentów było skuteczne w rozwiązaniu twojego problemu, być może tak jak pisałem wcześniej ( przy pierwszym rozdaniu talentów ) gdzieś przez pomyłkę mogłeś rozdać inne wartości stąd spadek w salwie :)

10. sirPatryk

moje prawdopodobienstwo jest ponad 100% a po resecie rozdalem tak samo krysztaly tylko bez tej celnosci i salwe mam jaka mialem widocznie cos jest nie tak z ta celnoscia niepowinno mi ob nizyc salwy

11. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Niestety ale to raczej niemożliwe żeby po samym ulepszeniu talentu oko agwe twoja salwa spadła, może tak jak już pisałem wcześniej, podczas resetu talentów po prostu rozdałeś nieco inne wartości i właśnie stąd ta różnica ;) Jeśli jednak wciąż masz jakieś wątpliwości bądź jesteś przekonany że na twoim koncie występuje jakiś błąd to może warto napisać do PT ? Formularz kontaktowy znajdziesz w tym miejscu ( klik ) .

12. sirPatryk

wszystkie talenty rozdalem tak jak mialem przed resetem ok to bede pisal do PT zobaczymy Dzieki

13. MOD_Stark

MOD_Stark Guest

Mam nadzieję że przyniesie to oczekiwany przez Ciebie rezultat, temat zamykam ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.